Texz 670 Opublikowano 16 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2009 Jakaś nowa polityka SCEE regionalizacji kopii gry dla poszczególnych państw. Gdyby głębiej się temu przyjrzeć, wcale się im nie dziwię. W końcu gdyby przykładowo w Polsce wyszła gra w wersji zrozumiałej, przy obecnych kursach złotego polski oddział Sony zanotował by ogromny wzrost sprzedaży, spowodowany niezwykle wysoką aktywnością spekulantów zza Odry. A tak mamy wersję w jakimś niezrozumiałym przykładowo dla Belga dialekcie, która przedstawia zerową wartość na ichniejszym rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 16 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2009 Pamietacie co mowilem kilkanascie postow wyzej. Kazdy kraj posiadajacy oficjalnie oddzial SCE nie moze legalnie eksportowac duzych ilosci towaru za granice. Teraz juz wiem czym to spowodowane i dlaczego 2 miesiace temu moglem zamawiac kazda ilosc produktow Sony a teraz hmm kupa Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 16 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2009 ludziska czemu wy się dziwicie?co za petycje do SCEPU?przecież decyzje o wersjach na płycie podejmuje główny oddział SCE ,polski tylko dostarcza im tłumaczenie.Wszędzie na świecie w każdym egzemplarzu Infamous będzie jedna wersja językowa,wszędzie na świecie w Killzone2 by wybrać inny język trzeba było usunąć save itp.SCEP tu nie ma nic do gadania,oni tych płyt nie tłoczą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 16 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2009 (edytowane) @Welna, niby się dotychczas nie dało, ale jakoś na łooooledrogo ciągle lądują płytki z Irlandii Północnej. Znalazłem kolejny plus takiego postępowania SCEE. W końcu będą mieć wiarygodne wyniki, gdzie i co się w Europie sprzedaje. edit: ale get back to inFamous. Będzie wypas szpila. Edytowane 16 maja 2009 przez t3xz Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 790 Opublikowano 17 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2009 Nie jestem specjalnie przeciwny dubbingom, o ile te są sprawnie wykonane. I chociaż Cole w angielskiej wersji brzmi bardzo charyzmatycznie, wierzę, że po polsku nie zrobią z niego pośmiewiska. Zastanawia mnie tylko jedno - jeśli Sony ma zamiar podkładać polski głos do każdej swojej gry, to czy plany te dotyczą również...God of War III ? :o Co jak co, ale nie wyobrażam sobie Kratosa wypowiadającego się z innym głosem, i w dodatku po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 17 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2009 Dokładnie, w takim inFAMOUS jeszcze można przeboleć, że nie mamy możliwości wyboru. To nie jest gra na miarę GoW III, czy też Heavy Rain. Ale np. w tych dwóch wymienionych tytułach, jeżeli nie dostaniemy wyboru miedzy angielskim, a polskim, to trzeba będzie sprowadzać grę z zachodu. Np. taki Heavy Rain widzę tylko w języku angielskim plus polskie napisy, to byłoby najlepsze rozwiązanie. Ale aby nie odbiegać znacznie od tematu. Właśnie złożyłem zamówienie na edycje kolekcjonerską Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 17 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2009 (edytowane) @Welna, niby się dotychczas nie dało, ale jakoś na łooooledrogo ciągle lądują płytki z Irlandii Północnej. Znalazłem kolejny plus takiego postępowania SCEE. W końcu będą mieć wiarygodne wyniki, gdzie i co się w Europie sprzedaje. edit: ale get back to inFamous. Będzie wypas szpila. Wlasnie dotychczas sie DALO nie da sie od 2 miesiecy , zamowienia przed tym okresem oczywiscie musialy zostac zrealizowane ale od ok 15 Marca nie przyjmowali nowych zamowien na produkty SONY. Ja sie ciesze na polonizacje wszystkich gier, ale co prawda to prawda, Powinni zostawiac przynajmniej j.angielski dodatkowo. Wkoncu po cos te 50GB jest na tym dysku. I nie przekreslal bym dubbingow w innych grach. Moze SCEP bedzie na tyle ogarniete ze nie bedzie zatrudnialo gwiazd, tylko mniej znanych ludzi ale posiadajacych odpowiednia barwe glosu. Jakis casting musi byc do tego a nie wyliczanka Edytowane 17 maja 2009 przez Welna Cytuj Odnośnik do komentarza
POL_SouL 1 Opublikowano 17 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2009 Zgodzę się z Wełną, mniej znane nazwiska a barwa głosu powinna decydować o selekcji lektorów. Co się tyczy polityki SCEP w tym zakresie to uważam za jakieś nieporozumienie. Regionalizacja, jak za komuny Mamy wolną Europę i pojemny BD, więc niech sobie tą całą regionalizację językową włożą między bajki. Chcę mieć możliwość wyboru języka, który wg mnie najlepiej odda klimat gry na jaki wydam 200 zyla. Takie odgórne narzucanie 'języka' nie przysporzy oddziałom SONY wiele dobrego. inFamous jest jak widać kamieniem milowym, ale oby nie początkującym lawinę tytułów pozbawionych językowej selekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Vamp 0 Opublikowano 17 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2009 "mniej znane nazwiska a barwa głosu powinna decydować o selekcji lektorów" Tez sie podpisuje pod tym i ktos powinien utworzyc jakas odpowiednia petycje do SCEP bo w koncu my wydajemy kase <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Butcher 70 Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 I nie przekreslal bym dubbingow w innych grach. Moze SCEP bedzie na tyle ogarniete ze nie bedzie zatrudnialo gwiazd, tylko mniej znanych ludzi ale posiadajacych odpowiednia barwe glosu. Jakis casting musi byc do tego a nie wyliczanka Nie wiem czym kieruje sie SCEP, ale na pewno nie jest to nazwisko i status "gwiazdy" w polskim światku show-businessu. Mam info od SCEP, że "nie zależy im na znanych nazwiskach"... Inna sprawa, że takowe pewnie życzą sobie wyższych stawek za swą pracę Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 Nie mamy co liczyć na bete Uncharted 2 przy zakupie inFamous w EU right ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 Beta w inFamous to deal jedynie dla US. SCEE podobno ma wymyślić jakiś zamiennik dla Europy. Choć pewnie najszybszym sposobem będzie kupienie za grosze najnowszego Quore, w którym kodzik też ma być dołączony. Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 SCEE pewnie będzie wysyłać kody losowo na e-maile, więc znając moje szczęście nie pogram w bete Inna opcja to może przy pre-orderze już samego Uncharted 2 - będą te klucze rozdawać. Co do Quore to fakt będzie tam dostępna beta Uncharted ale tylko w przypadku gdy wykupisz subskrypcje na cały rok, a płacić ok. ~ 25$ za bete nie będę Lipa oby inFamous było dobre, sprawdzę w premierę o oczywiście tu też mnie wylosowali przy rozsyłaniu kluczy do dema Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 Aua, to lipa z tym Quore. Serio, myślałem że zrobią jak z betą choćby SOCOM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 Nie wiem czy to prawda, ale są 3 buildy przeznaczone do sprzedazy w EU: #1 = English, Portuguese, Russian #2 = French, Italian, German, Spanish, Dutch #3 = Polish ź: http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p...p;postcount=761 Po prostu moc. Możemy poczuć się wyróżnieni Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 jeśli to prawda to lol na całego może nasza wersja ma tyle specjalnych dialogów ,że poszła na to cała pojemność BD? btw.z plotek Saturn znowu przygotowuje akcje promocyjną z SCEP,podobnie jak przy premierze K2 do pewnej grupy Infamous będzie dokładany film na bluray-tym razem padło na Hancock. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 O_o pewnie resztę przestrzeni zajmuje nasze narodowe ego. Cytuj Odnośnik do komentarza
krak2610 0 Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 A ja myślę, że reszte przestrzeni zajmuje kurs euro względem złotówki... Ale ja to tam się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 Przeczytajcie całą wypowiedź: "There are in fact THREE builds covering traditional "Sony Europe" territories... #1 = English, Portuguese, Russian #2 = French, Italian, German, Spanish, Dutch #3 = Polish We had to do #3 because the OS doesn't yet support polish. We split #1 and #2 at Sony's request." Cytuj Odnośnik do komentarza
Shakeawake 5 Opublikowano 18 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2009 (edytowane) Screenshots e Imagens - http://www.eurogamer.pt/gallery.php?game_i...d=570505#anchor Gify - http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p...p;postcount=801 Komiksy - http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p...p;postcount=806 Edytowane 18 maja 2009 przez Shakeawake Cytuj Odnośnik do komentarza
DJ1988 16 Opublikowano 19 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2009 Wiekopomna chwila panowie! Nasze beczenie na coś się zdało. InFamous dostanie patcha z wyborem języka Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 19 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2009 No bosko, nie powiem. Żeby doszło do tego, że aby pograć w grę po angielsku muszę ściągnąć patcha. Totalna porażka. Nic trzeba będzie zaopatrzyć się w egzemplarz na allegro. Oby tylko Sony nie robiło takich numerów przy innych produkcjach na PS3... Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2009 Przecież jest Blu ray i można pakować kilka ścieżek dźwiękowych naraz. Nie rozumie tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kwapi 1 Opublikowano 19 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2009 Tłumaczyli to chyba juz 100 razy w tym wątku. Chodzi o kwestie eksportowe. Niby dlaczego wydaje sie 99% gier na PC po polsku? 1) większa sprzedaż 2)takiej gry nie mozna sprzedawac poza krajem To nabija kabzę Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 19 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2009 Obecnie SCEE potwierdziło łatkę dla takich krajów jak Holandia, Niemcy, Hiszpania, Włochy, Francja http://www.ps3site.pl/cole-przemowi-po-ang...582/#more-17582 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi