Skocz do zawartości

inFamous

Hela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie się zorientowałem, że zrobiłem na początku jedną "złą" misję i mam 14/1 także wszystko się zgadza, nie wiedziałem tylko, że trzeba ślepo podążać za danym charakterem misji (w przypadku karmy jest na szczęście inaczej).

Opublikowano

Faktycznie trochę zonk ze strony twórców, że misji pobocznych wymaganych do wymaksowania niektórych mocy zrobili tylko i dokładnie tyle, ile jest wymagane (15 szt.) - zamiast kilku więcej. W tej kwestii trzeba sie sztywno trzymać jednej ścieżki...

Opublikowano

Ja mam dziwny problem. Obecnie jestem na 3 wyspie, gdzie mam za sobą 50% pobocznych misji. Pierwsza wyspa pod tym względem zaliczona na 100%, problem dotyczy drugiej, gdzie na samej północy pozostał mały skrawek na czerwono. Jest szansa, że jeszcze jakaś misja się uaktywni, czy może coś źle zrobiłem (tylko co?).

Z góry dzięki za odpowiedz.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę obecną cenę inFAMOUS, zakup jak najbardziej się opłaca ;) Ale nie spodziewaj się cudów po tej grze, po prostu dobra produkcja (żaden musthave).

Opublikowano

A właśnie, że spodziewaj się cudów, a zostaniesz sowicie wynagrodzony - wizualnie i grywalnościowo :)

W końcu w ilu grach można siać chaos i widowiskową destrukcję na ulicach miasta, kontrolując elektryczność i dysponując mega-mocami?

Imo inFamous bardzo blisko do pozycji must-have na PS3.

Po Killzone 2 to imo jak na razie najciekawszy tytuł w tym roku na Chlebaka, a na pewno świeży, ciekawy, oryginalny i bardzo grywalny.

Opublikowano

W weekend ukończyłem inFAMOUS. Trzeba przyznać, że końcówka dała rade. Niemałe zaskoczenie, ciekawe jak sytuacja potoczy się w kontynuacji?

Obok KZ2 najlepszy ekskluzywny tytuł na PS3, który został wydany w tym roku. Gra z otwartym światem, które się nie nudzi (w odróżnieniu do GTA). Właśnie podchodzę drugi raz, tym razem obieram ścieżkę zła. Dobry scenariusz (według Kosa niedopracowany), wizualnie jest na mocne 9-, co najważniejsze przy dużym zamieszaniu, gra chodzi płynnie.

Opublikowano

A to jest akurat proste - żeby ją podrzucić sobie samemu bez mocy.

nie ma w tym żadnej nielogiczności, poza tym to fabuła - niektóre rzeczy po prostu są częścią opowieści i nie ma sensu zastanawianie się czy to się kupy trzyma. Przecież nie skreśla się na dzień dobry filmu w którym w pierwszej scenie w zagrodzie lądują kosmici, skoro wiadomo że UFO nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam za to taki problem że zebrałem już 349/350 odłamków i tego ostatniego za licho znaleźć nie moge.

Obskoczyłem wszystkie 3 wyspy dzielnica po dzielnicy i nie ma.

Jakieś sugestie ?

P.S, - tak zebrałem te z zawalonego molo i krzywej wieży.

Edytowane przez GarsteK1989
Opublikowano

Musisz to robic bardzo dokladnie, w glowie dzielic sobie mapke na kwadraty i robic to po kolei.Ja sobie dzielilem na sektory,ktorych granice wyznaczaly mi ulice. Jak bedziesz szukal od nowa,to zacznij od skrajnych czesci mapy,tam mozna kilka czesci ominac. Przelecialem wszystkie dzielnicy w niecale 2h i znalazlem wszystkie shardy.Powodzenia;)

Opublikowano

Ja wlasnie zakonczylem evil side hehe :) z tymi odlamkami to cos jest nietak poniewaz jest ich wiecej niz 350 :P niektore dostajemy za przejscie misji dodatkowych mogliby to poprawic :)

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj skończyłem inFamous'a na 100%. Nie będę się rozpisywał ale coś muszę skrobnąć. Do czasu Dema z mojej strony było zero zainteresowania grą (epitety: tępa strzelanina itp.) a teraz uważam ją za jedną z bardziej klimatycznych gier w jakie było mi dane grać - nie wiem jak z Polską lokalizacją i w sumie nie chcę wiedzieć ale głos Cole'a i jego chrypka miażdżą :). Gra praktycznie wyłoniła się nagle i nie powiem sprawiła mi wiele godzin zabawy - co więcej nie lubię gier w stylu GTA (bieganie po mieście itp.). Więc cofam wszystkie wyzwiska typu "strzelanie piorunami z du.py" itp. i nie powiem - czekam na równie klimatyczną kontynuację.

No i ta fajna nuta na koniec nagrana przez anglików: Working For A Nuclear Free City - Silent Melody :)

P.S. Czy mi się tylko wydawało czy w pełnej wersji w stosunku do demka jest lepsza grafika (min. lepsze kolory, mniejsza ilość ząbków i lepsze efekty świetlne?)

Rozmawiałem z costamcostam i miał podobne wrażenia.

Edytowane przez Kyo