Skocz do zawartości

Lody


Desser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W upalne dni to pochlone kazde ilosci jakichkolwiek lodow w jakiejkolwiek postaci (patyczkowane, rozki, pudla, kubka, wafle, whatever). Zwlaszcza takich owocowych na patyku, w dwoch smakach (pomarancz i cytryna) z Lidla za 8zl/40 (chyba) sztuk. Zdarzaly sie okresy, ze w 1 dzien pudelko sie oproznialo :)

 

W szczegolnosci ubostwiam smak kokosowy (z wiorkami :) ), wszelkie owocowe (bananowy, jablkowy, GRUSZKOWY i cala masa innych) od Grycana, juz o takich pudelkowanych, mierzonych na litry nie mowiac.Mile widziane takze jakiekolwiek dodatki - rodzynki, orzeszki, karmel i inne pysznosci.

 

A teraz pytanie za sto punktow - czy ktos moze pamieta pewnego loda od Algidy, istanial kilka lat temu, teraz jakos nie moge sie na niego natknac - w formie batona mniej wiecej jak Lion, ze swietnym karmelem w duzej ilosci w srodku, bodajze w niebieskim papierku? Jak on sie nazywal i czy nadal jest produkowany? Pamietam jak kilka lat temu na wakacjach sie omal od niego nie uzaleznilem ;) Bylbym wdzieczny jakby ktos sobie to przypomnial.

Edytowane przez Desser
  • Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A teraz pytanie za sto punktow - czy ktos moze pamieta pewnego loda od Algidy, istanial kilka lat temu, teraz jakos nie moge sie na niego natknac - w formie batona mniej wiecej jak Lion, ze swietnym karmelem w duzej ilosci w srodku, bodajze w niebieskim papierku? Jak on sie nazywal i czy nadal jest produkowany? Pamietam jak kilka lat temu na wakacjach sie omal od niego nie uzaleznilem :) Bylbym wdzieczny jakby ktos sobie to przypomnial.

 

 

1113.jpg

 

jeżeli to ten to wpieprzałem go w zeszłoroczne wakacje; produkują je jeszcze :)

Opublikowano

Nie, to na pewno nie byl Romero. Ile bym dal zeby przywrocili ten 'model' do sprzedazy...

 

Ontopic: Te takie lody w czekoladzie z migdalami a'la Magnum z Lidla za 1,4pln tez sa swietne. Jak jest cieplo, to jest to must have jesli sie jest w tym sklepie :(

Opublikowano (edytowane)

heh w styczniu na lody sie zebrało:P

W formie batona byl jeszcze snickers ale niewiem czy od algidy...

Najlpesze sa z owocow lesnych cornetto tylko ze drogie, ale maja swietny smak prawdziwie smietankowy i te kulki w srdoku niebo w gebie:)ale najbardziej to kocham galkowane tradycyjne tylko z pozadnej lodzierni, mietowe, czekoladowe, truskawkowe

Edytowane przez Hide999
Opublikowano
własnie, co do tych lodow co Desser szukasz, to może właśnie Snickers albo Mars lodowe?

ajj? :}

 

Nie, na bank nie byl on zrobiony 'na podstawie' tradycyjnych batonikow. Wiem tylko ze raczej na pewno byl on spod znaku Algidy i ze wygladal tak, jak napisalem w tamtym poscie.

 

Aha, bylbym zapomnial - Calippo :D Wszystkie smaki sa swietne, wprost idealny na upalne letnie dni.

Opublikowano
Romero. Trudno dostępne ale przepyszne :)

 

Wpis

 

Do tego Magnumy (drogie, ale naprawdę warte swojej ceny) i wszelkiego smaku gałkowane.

BTW Czy sprzedają jeszcze pomarańczowe Manhattany od Nestle (kiedyś Algida)?

Opublikowano
Romero. Trudno dostępne ale przepyszne :)

 

Wpis

 

Do tego Magnumy (drogie, ale naprawdę warte swojej ceny) i wszelkiego smaku gałkowane.

BTW Czy sprzedają jeszcze pomarańczowe Manhattany od Nestle (kiedyś Algida)?

 

jak nestle moze byc dawna algida, jezeli algida istnieje nadal??

nestle to dawny scholler.

gluptasie.

  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzis poszedlem do restauracji i najpierw wpieprzylem stek z rekina, ale kij z tym, rewelacja dnia byly lody pokryte czekolada, polaczona z rozpuszczonym serem plesniowym, a na to wszystko swiezo zmielony pieprz. No jaaaaaaaaaa, brzmi jak dobry pretekst do beltania, ale bylo to przegenialne....musze to w domu zrobic, bo zero w tym komplikacji.

 

Zal s.rac po dzisiejszym dniu.

Opublikowano

He he to na discovery science jest program o chemii w kuchni.

Gość robi żele ze wszystkich rzeczy, czekoladę do modelowania, lody krabowe, musztardowe. Podobno genialnie łączy smaki właśnie też tak ser do czekolady czy inaczej. Gość jest niesamowity. Jak macie możliwość to zobaczcie :P

  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Moga byc, chociaz sa za drogie jak na ich rozmiar. Wole Cornetto, Extreme czy Magnuma. Ostatnio Twistera jadlem(dwie odmiany i tez jest w porzadku).

 

Z kubelkowych przede wszystkich Zielona Budka, czy Grycan. Najprostszy wydawaloby sie smak waniliowy miazdzy niemal wszystko, co do tej pory jadlem.

No i jeszcze Manhattany lubie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...