Skocz do zawartości

Lody

Desser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedys jadlem Mambo za 60groszy. Zolte opakowanie z murzynem. Teraz widze sa nadal, zmienili opakowanie i cena 1,50. Ale w sumie wszystko podrozalo. Te wszelkie Magnumy i Gulivery to 4 zeta. Drogo, jak sie pamieta ceny z kiedys.

W sumie przyznam ze pare lat nie jadlem lodow.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mi się algida przejadła albo coś zmienili w składzie i już te lody nie smakują jak kiedyś. Za to zrobiłem się wielkim fanem świderków - na upał duży świderek waniliowo-czekoladowy to jest to ;)

Opublikowano

Jak się nazywały lody wodne w tubce, chyba od Algidy, których jednym ze smaków była gurana? Teraz już ich nie ma, a były z 10 lat temu sprzedawane.

Opublikowano

Jak się nazywały lody wodne w tubce, chyba od Algidy, których jednym ze smaków była gurana? Teraz już ich nie ma, a były z 10 lat temu sprzedawane.

Od Algdy w tubie, pierwsze to były Calipo, ale z tego co pamiętam były tylko pomarańczowe tyle, że to na luzie już z 15 lat.

Opublikowano

mi się algida przejadła albo coś zmienili w składzie i już te lody nie smakują jak kiedyś. Za to zrobiłem się wielkim fanem świderków - na upał duży świderek waniliowo-czekoladowy to jest to ;)

Tych z automatu? Jak tak, to ja mam same złe skojarzenia. Na Krupówkach sprzedają je co 10 metrów i każdy to straszny syf, niejadalny wręcz, a jadałem już pasztety prawdopodobnie psiego pochodzenia.

Opublikowano

Kupiłem dziś calippo cola. Nie wiedziałem, że lody o takim smaku mogą być tak dobre. Ogólnie jak dla mnie wodne są najlepsze. Nawet lulki za 50 gr, szczególnie na kaca. Jakoś nie przepadam za magnumami itp. Są dla mnie po prostu zbyt ciężkie.

Gość Orzeszek
Opublikowano

powtórzę się ale Kaktus wygrywa temat. miał na początku sie nazywać KUTAS bo sie go ssie i strzela w mordzie, ale sie nie zgodzili ze względu na kiepski rymy w tekstach reklam.

Opublikowano

raz kupiłem lody od grycanów, bo w sklepie oprócz nich były tylko z algidy dla biedoty. wziąłem o smaku tiramisu i są sto razy słabsze od tego smaku z carte d'or. więcej od grycanek nie kupię, nie będę sponsorował żarcia dla tych grubasów. poza tym najchętniej kupuję duże kubełki manhattan 1,4 l. no i w toruniu na starówce można fajne lody kupić u lenkiewicza. o smaku piernikowym są zayebiste imo. tylko, że tam są takie kolejki, że się czasem czekać nie chce

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

IMG_20130518_130226.jpg

Ryżowe lody malinowe do dostania w Piotrze i Pawle za taki kubek coś koło 20zł są bardzo dobre. Dostępne jeszcze są sojowe.