Gość _Milan_ Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 biała czekolada? brzmi swietnie, tylko zeby nie były takie puszyste. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Uważajcie, zimne są. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 biała czekolada? brzmi swietnie, tylko zeby nie były takie puszyste. grycana zwykle nie są puszyste tylko takie "mięsiste" i to między innymi jest największa ich zaleta bo osobiście bardzi nisko oceniam zbyt puszyste lody a jeszcze niżej calkowicie twarde i kryształkowe (chociaż to zwykle wynika ze złego przechowywania i rozmnrażania/zamrażania, a nie z samych lodów) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 miesne lody, no chyba już znamy twój ulubiony smak, polane tłuszczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 W sumie, Yano dobrze je określił One są takie gęste i mięsiste. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 ale tylko jeśli dobrze przechowywane w lodówkach Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 czyli jeśli nie są źle przechowywane Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Z tego co kojarzę to grycan wyłonił się z zielonej budki. Jednak potwierdzam pyszne są. Za dyszkę można kupić rożka firmowego z 4 dowolnymi smakami i jakimiś dodatkami. Zawsze go biorę jak tam jestem. Z reguły smaki owocowe i mięta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Dla mnie najlepsze są lody Manhattan, wczoraj w realu była jakaś promocja i kubełek 1,4l o smaku waniliowo czekoladowym dostałem za 9,99zł. Od grycanów jeszcze nigdy nie kupowałem, bo mam estetyczny uraz do tych grubych orków Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 los bywa zabawny, gadamy pistacja,biała czekolada, movenpick, dzisiaj zajezdzam do sklepu a tu nowe movenpicki pistacja z biała czekolada, pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 miesne lody, no chyba już znamy twój ulubiony smak, polane tłuszczykiem. poprosze jedną gałke drobiowej potem wołowej i wieprzowej i polewe z skwarkami. zamiast wafelka poprosze pite. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) "mięsiste" to nie to samo co mięsne chociaż jeśli już o tym mowa to niektórzy robią różne dziwne smaku lodów, np jajecznica na boczku albo krewetkowy, osobiscie nie probowałem i nie zamierzam Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Dla mnie najlepsze są lody Manhattan, wczoraj w realu była jakaś promocja i kubełek 1,4l o smaku waniliowo czekoladowym dostałem za 9,99zł. Od grycanów jeszcze nigdy nie kupowałem, bo mam estetyczny uraz do tych grubych orków Manhattan do Grycanów to jak plebs do szlachty. Przepaść lodowa je dzieli. Radzę zapomnieć o siostrach Grycan i kupić np na początek Grycan Malaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 pozatym za lody jest odpowiedzialny "ojciec grycan" (czy nawet dziadek) a te pasztety to tylko mu podżerają produkt serio grycany są świetne, i rzeczywiście wywodzą sie z zielonej budki, grycan w niej pracował ale po odejściu i założeniu własnej firmy niesamowicie podniósł jakość lodów jakiś rok temu chciałem sprawdzić czy aby nie przesadzam w tych pochwałach i kupiłem lody zielonej budki specjalnie żeby porównać, okazało się że były tak niedobre że opakowanie potem przeleżało w zamrażalniku pare miesięcy aż w końcu je wywaliłem, poprostu były nędzne. grycan to zupełnie inna jakość, są tak dobre że od paru lat prawie nie kupuje innych firm, wole zapłacić więcej ale mieć pewność że lody będą dobre, a nie że dostane jakieś bezsmakowe skrystalizowane badziewie Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Najpierw kilka lat przeterminowana zupka, teraz lody - jesteś zbieraczem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Yano wrzucił lody do szafy, obok chipsów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 nie, może odrobine ;p ale rzeczywiście na dnie szafy znajdą sie jakieś rzeczy o których zapomne i leżą tam niewiaodmo ile Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Kiedyś zapuka Ci dziecko do drzwi i wtedy sobie przypomnisz, ze je zostawiłeś razem z żoną na porodówce 15 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 987 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Yano zbieracz rupieci, jedzenia. Może jeszcze posiadasz koty? A Grycany fest, najlepsze lody jakie jadłem. One są ewidentnie tłuste (oparte na śmietanie, a nie wodzie, z wyjątkiem sorbetów) i słodkie. W tym rożku za 9,90 zł najlepiej wziąć ze dwa smaki oparte na śmietanie, dwa sorbety. Do tego dobry wafel i bita śmietana z orzechami i polewą (protip: można wziąć inny smak, z defaultu leją chyba truskawkową).Smaka se narobiłem, ale wytrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ja tam Grycany w kubkach kupuję a nie jakiś pedalskich rożkach! Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Zjadłem sobie w McD loda ze Snickersem za 7 zł i żałuje. Drogi i średni w smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) 7 zł za loda w Macu?!!!! Ostatnio moje ulubione słonecznikowe i perski szafran z Placu Szczepańskiego. Grycany przy tym to przesłodzona nędza Edytowane 27 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Grycany z biala czekolada i mietowe z czekolada na propsie. Z orzechami wloskimi tez, wlasciwie to sie jeszcze na zadnych grycanach nie zawiodlem. Sorbety truskawkowe i mango goty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Lody śmietankowe od grycana są słabe. Reszta jak najbardziej na propsie. Ja tam klasykę czyli śnieżki czy śnieżynki śmietankowe wolę i ten wafelek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Cukiernia sowa jeszcze ma niezłe lody, ale nie wiem czy to sieć na cała Polske. Dobry mieli smak cookie z pokruszonymi ciastkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi