balon 5 372 Opublikowano 27 lipca 2014 Opublikowano 27 lipca 2014 Cukiernia sowa jeszcze ma niezłe lody, ale nie wiem czy to sieć na cała Polske. Dobry mieli smak cookie z pokruszonymi ciastkami.lSowa to już jest w całej PL. W tamtym roku w Sowie był pyszny smak lodów - słony karmel. Niestety w tym roku już go nie mają Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 27 lipca 2014 Opublikowano 27 lipca 2014 a propos słonych słodyczy polecam alpen gold z solonymi migdałami? ostatnio moja ulubiona czekolada zaraz obok wszystkich Milek. 1 Cytuj
Humulus 826 Opublikowano 28 lipca 2014 Opublikowano 28 lipca 2014 Próbowałem bakaliowych i pistacjowych lodów Grycan. O wiele za słodkie jak na mój gust. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 a propos słonych słodyczy polecam alpen gold z solonymi migdałami? ostatnio moja ulubiona czekolada zaraz obok wszystkich Milek. Spoko jest ta od wawelu nadziewana masłem orzechowym. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 (edytowane) Lindt gorzka z solą morską i m&m's z masłem orzechowym. Edytowane 29 lipca 2014 przez Guernica Cytuj
Rayos 3 185 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Te tanie lody bakaliowe, Symfonia, z Biedry <3 mój faworyt jeśli chodzi o stosunek cena - jakość. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Te tanie lody bakaliowe, Symfonia, z Biedry <3 mój faworyt jeśli chodzi o stosunek cena - smak Fix Cytuj
Gość Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 (edytowane) Lindt gorzka z solą morską i m&m's z masłem orzechowym.Gdzie dostać te MMsy? Edytowane 30 lipca 2014 przez Gość Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 (edytowane) W ameryce. widze ze sa na allegro, ale sporo sobie licza. Edytowane 31 lipca 2014 przez Guernica Cytuj
Gość Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Typowe. W naszym kraju słodycze muszą być tylko kuresko słodkie, ew. słodko-kwaśne, a łączenie słodkiego ze słonym, ostrym, goryczkowym itd. stanowi margines. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Moze sprawdz to co blubers polecał, ja sam nie jadłem jeszcze Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Panowie jest takie pytanie. Kojarzycie może lody kręcone ale nie włoskie a amerykańskie przez niektórych też nazywane świderkami. Są one twarde mają dużo bardziej orzeźwiający smak niż ten paćkowaty włoski śmietanowy wyrób. Potraficie porównać je smakiem do jakiś lodów sklepów . Jeżeli już jestem nad morzem to korzystam w pełni z tego produktu pełnego rozkoszy i rozpusty ale fajnie by było uzyskać taki sam smak w domu. Cytuj
Kosmos 2 747 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Jedyne co mi przychodzi na myśl to lody mascarpone z lidla, mi bardzo podchodzą no ale raczej nie dorównają tym kręconym z budek nad morzem Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 4 sierpnia 2014 Opublikowano 4 sierpnia 2014 to jest sorbet czy lody? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 4 sierpnia 2014 Opublikowano 4 sierpnia 2014 (edytowane) sorbet :< ale i tak goty Edytowane 4 sierpnia 2014 przez Qvstra Cytuj
Gość Opublikowano 5 sierpnia 2014 Opublikowano 5 sierpnia 2014 Panowie jest takie pytanie. Kojarzycie może lody kręcone ale nie włoskie a amerykańskie przez niektórych też nazywane świderkami. Są one twarde mają dużo bardziej orzeźwiający smak niż ten paćkowaty włoski śmietanowy wyrób. Potraficie porównać je smakiem do jakiś lodów sklepów . Jeżeli już jestem nad morzem to korzystam w pełni z tego produktu pełnego rozkoszy i rozpusty ale fajnie by było uzyskać taki sam smak w domu.Szczerze, to swiderki są dla mnie synonimem taniego, wyrabianego z proszku lodopodobnego czegoś. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 sierpnia 2014 Opublikowano 5 sierpnia 2014 (edytowane) a ja sie kompletnie nie zgadzam z pajgim Panowie jest takie pytanie. Kojarzycie może lody kręcone ale nie włoskie a amerykańskie przez niektórych też nazywane świderkami. Są one twarde mają dużo bardziej orzeźwiający smak niż ten paćkowaty włoski śmietanowy wyrób. Potraficie porównać je smakiem do jakiś lodów sklepów . Jeżeli już jestem nad morzem to korzystam w pełni z tego produktu pełnego rozkoszy i rozpusty ale fajnie by było uzyskać taki sam smak w domu. za to zgadzam sie z szarku świderki to moje ulubione lody kupowane na ulicy, są rzeczywiście bardziej mięsiste i mają super konsystencje oraz naprawde dobry smak nie znam innych lodów tego typu, chociaż lody grycana mają też wyraźnie lepszą konsystencje niż inne sklepowe lody które są (pipi)e kryształkami lodu Edytowane 5 sierpnia 2014 przez Yano Cytuj
Gość Opublikowano 5 sierpnia 2014 Opublikowano 5 sierpnia 2014 (edytowane) No ok, powiedzmy, że smak jest kwestia gustu, ale serio nie jadłes lepszych lodów niż swiderki? W wawie nie ma jakichś słynnych lodziarni z dużą ilością lajków na fejsie, żeby to porównać do swiderkow? Co do kryształków lodu w lodach, to wszystko zależy od ich przechowywania. Lody w sezonie pochłaniam kilogramami i nie spotkałem się jeszcze z firmowymi, które cierpiałyby na tą przypadłość, chyba, że wcześniej były rozmrożone. Edytowane 5 sierpnia 2014 przez Gość Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 mówie o lodach z ulicy, są lodziarnie grycana które sprzedają lody na gałki i one też są sobre, ale jeśli chodzi o lody z maszyny to dla mnie świderki sa naprawde świetne, a "włoskie" lody z maszyny takie porpostu "meh" Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 No ok, powiedzmy, że smak jest kwestia gustu, ale serio nie jadłes lepszych lodów niż swiderki? W wawie nie ma jakichś słynnych lodziarni z dużą ilością lajków na fejsie, żeby to porównać do swiderkow? Co do kryształków lodu w lodach, to wszystko zależy od ich przechowywania. Lody w sezonie pochłaniam kilogramami i nie spotkałem się jeszcze z firmowymi, które cierpiałyby na tą przypadłość, chyba, że wcześniej były rozmrożone. Zależy kto co oczekuje od lodów . Dla mnie te włoskie papki są nie zjadliwe za to twarda zbita konsystencja świderków i ich fenomenalny smak idealnie mi odpowiada. Nie ma dla mnie lepszych lodów i tyle ale co oczywiste nie każdemu przypadną do gustu. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 te ciasteczka oreo od algidy goty, przypomniał mi sie nogger sandwitch sprzed kilku lat <3 a tak to kaktus lub twisterek <3 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Ja tęsknie za kredkami z algidy.W takie upały to się ratuje raczej wodnymi lodami jak Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Kredki były świetne. Nazywały się Tomek czy jakoś tak. I kosztowały chyba coś koło 40-60 gr. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.