Desser 35 Opublikowano 23 stycznia 2008 Opublikowano 23 stycznia 2008 (edytowane) W upalne dni to pochlone kazde ilosci jakichkolwiek lodow w jakiejkolwiek postaci (patyczkowane, rozki, pudla, kubka, wafle, whatever). Zwlaszcza takich owocowych na patyku, w dwoch smakach (pomarancz i cytryna) z Lidla za 8zl/40 (chyba) sztuk. Zdarzaly sie okresy, ze w 1 dzien pudelko sie oproznialo W szczegolnosci ubostwiam smak kokosowy (z wiorkami ), wszelkie owocowe (bananowy, jablkowy, GRUSZKOWY i cala masa innych) od Grycana, juz o takich pudelkowanych, mierzonych na litry nie mowiac.Mile widziane takze jakiekolwiek dodatki - rodzynki, orzeszki, karmel i inne pysznosci. A teraz pytanie za sto punktow - czy ktos moze pamieta pewnego loda od Algidy, istanial kilka lat temu, teraz jakos nie moge sie na niego natknac - w formie batona mniej wiecej jak Lion, ze swietnym karmelem w duzej ilosci w srodku, bodajze w niebieskim papierku? Jak on sie nazywal i czy nadal jest produkowany? Pamietam jak kilka lat temu na wakacjach sie omal od niego nie uzaleznilem Bylbym wdzieczny jakby ktos sobie to przypomnial. Edytowane 23 stycznia 2008 przez Desser Cytuj
molly 311 Opublikowano 23 stycznia 2008 Opublikowano 23 stycznia 2008 A teraz pytanie za sto punktow - czy ktos moze pamieta pewnego loda od Algidy, istanial kilka lat temu, teraz jakos nie moge sie na niego natknac - w formie batona mniej wiecej jak Lion, ze swietnym karmelem w duzej ilosci w srodku, bodajze w niebieskim papierku? Jak on sie nazywal i czy nadal jest produkowany? Pamietam jak kilka lat temu na wakacjach sie omal od niego nie uzaleznilem Bylbym wdzieczny jakby ktos sobie to przypomnial. jeżeli to ten to wpieprzałem go w zeszłoroczne wakacje; produkują je jeszcze Cytuj
Dreamcaster 23 Opublikowano 23 stycznia 2008 Opublikowano 23 stycznia 2008 na patyku: zappy, niggery toffi, granty wodne: calipo czarny (od kilku lat tego ni ma ) , kaktusy rozki: cornetto italiano Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 23 stycznia 2008 Opublikowano 23 stycznia 2008 Włacha, Nogger. Konkretnie Nogger Sandwich. Tego już nigdzie chyba nie można spotkać, ale była to najgenialniejsza kanapka lodowa. http://www.sebastianvera.com/fotos/product...dos/noggers.jpg http://www.glasskoll.se/wp-content/uploads...h_glasskoll.jpg Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 23 stycznia 2008 Opublikowano 23 stycznia 2008 pewnie przez nazwe, komus sie skojarzylo i go wyje.bali. tanie lody nie sa dobre. chyba, ze sa smietankowe i na jakims patyku. Cytuj
Desser 35 Opublikowano 24 stycznia 2008 Autor Opublikowano 24 stycznia 2008 Nie, to na pewno nie byl Romero. Ile bym dal zeby przywrocili ten 'model' do sprzedazy... Ontopic: Te takie lody w czekoladzie z migdalami a'la Magnum z Lidla za 1,4pln tez sa swietne. Jak jest cieplo, to jest to must have jesli sie jest w tym sklepie Cytuj
Kosmos 2 750 Opublikowano 26 stycznia 2008 Opublikowano 26 stycznia 2008 (edytowane) heh w styczniu na lody sie zebrało:P W formie batona byl jeszcze snickers ale niewiem czy od algidy... Najlpesze sa z owocow lesnych cornetto tylko ze drogie, ale maja swietny smak prawdziwie smietankowy i te kulki w srdoku niebo w gebie:)ale najbardziej to kocham galkowane tradycyjne tylko z pozadnej lodzierni, mietowe, czekoladowe, truskawkowe Edytowane 26 stycznia 2008 przez Hide999 Cytuj
molly 311 Opublikowano 26 stycznia 2008 Opublikowano 26 stycznia 2008 własnie, co do tych lodow co Desser szukasz, to może właśnie Snickers albo Mars lodowe? ajj? :} Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 26 stycznia 2008 Opublikowano 26 stycznia 2008 Pinokio. Są jeszcze takie lody na rynku? Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 27 stycznia 2008 Opublikowano 27 stycznia 2008 od kiedy znaleziono w nich ludzkie zwloki, nie Cytuj
Desser 35 Opublikowano 28 stycznia 2008 Autor Opublikowano 28 stycznia 2008 własnie, co do tych lodow co Desser szukasz, to może właśnie Snickers albo Mars lodowe?ajj? :} Nie, na bank nie byl on zrobiony 'na podstawie' tradycyjnych batonikow. Wiem tylko ze raczej na pewno byl on spod znaku Algidy i ze wygladal tak, jak napisalem w tamtym poscie. Aha, bylbym zapomnial - Calippo Wszystkie smaki sa swietne, wprost idealny na upalne letnie dni. Cytuj
Kosmos 2 750 Opublikowano 29 stycznia 2008 Opublikowano 29 stycznia 2008 (edytowane) Coś mi sie kojarzy ale nazwy nie pamietam...błekitne opakowanie...było było Edytowane 29 stycznia 2008 przez Hide999 Cytuj
kwiatekgracz 0 Opublikowano 29 stycznia 2008 Opublikowano 29 stycznia 2008 Romero. Trudno dostępne ale przepyszne Cytuj
Soq 226 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 Romero. Trudno dostępne ale przepyszne Wpis Do tego Magnumy (drogie, ale naprawdę warte swojej ceny) i wszelkiego smaku gałkowane. BTW Czy sprzedają jeszcze pomarańczowe Manhattany od Nestle (kiedyś Algida)? Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 Magnumy to sama czekolada. Czuję się jak bym tabliczkę wpier.dalał. Cytuj
Kosmos 2 750 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 sprzedaja czasem w wiaderkach manhatany zaje.biste Cytuj
QBH 246 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 Romero. Trudno dostępne ale przepyszne Wpis Do tego Magnumy (drogie, ale naprawdę warte swojej ceny) i wszelkiego smaku gałkowane. BTW Czy sprzedają jeszcze pomarańczowe Manhattany od Nestle (kiedyś Algida)? jak nestle moze byc dawna algida, jezeli algida istnieje nadal?? nestle to dawny scholler. gluptasie. Cytuj
Kosmos 2 750 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 Jem właśnie truskawkowe z kubeczka od grycana...aaa zaj.ebiste...boskie Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 Dzis poszedlem do restauracji i najpierw wpieprzylem stek z rekina, ale kij z tym, rewelacja dnia byly lody pokryte czekolada, polaczona z rozpuszczonym serem plesniowym, a na to wszystko swiezo zmielony pieprz. No jaaaaaaaaaa, brzmi jak dobry pretekst do beltania, ale bylo to przegenialne....musze to w domu zrobic, bo zero w tym komplikacji. Zal s.rac po dzisiejszym dniu. Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 17 marca 2008 Opublikowano 17 marca 2008 pokaz jakies foto. ile zaplaciles? Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 21 marca 2008 Opublikowano 21 marca 2008 He he to na discovery science jest program o chemii w kuchni. Gość robi żele ze wszystkich rzeczy, czekoladę do modelowania, lody krabowe, musztardowe. Podobno genialnie łączy smaki właśnie też tak ser do czekolady czy inaczej. Gość jest niesamowity. Jak macie możliwość to zobaczcie Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 21 marca 2008 Opublikowano 21 marca 2008 Uwielbiam wszystko, co ma w nazwie Toffi/Wanilia. Rożki rządzą. Cytuj
Wyso 18 Opublikowano 30 lipca 2008 Opublikowano 30 lipca 2008 A co sądzicie o batonach lodowych? Dla mnie najlepsze to BOUNTY ; najgorsze to TWIX. Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 30 lipca 2008 Opublikowano 30 lipca 2008 Moga byc, chociaz sa za drogie jak na ich rozmiar. Wole Cornetto, Extreme czy Magnuma. Ostatnio Twistera jadlem(dwie odmiany i tez jest w porzadku). Z kubelkowych przede wszystkich Zielona Budka, czy Grycan. Najprostszy wydawaloby sie smak waniliowy miazdzy niemal wszystko, co do tej pory jadlem. No i jeszcze Manhattany lubie. Cytuj
kapell 0 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 Lodowe ciacho z biedronki i wszelkiej maści lody tofii . Jadł ktoś kit kata ?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.