Skocz do zawartości

Lody

Desser

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Te magnum double raspberry bardzo spoko - gruba warstwa czekolady, w smaku jak zamrożone delicje malinowe.

5.49 mnie skur.wiel kosztował, ale było warto

Dobre, lekko kwaskowate malinowe wypełnienie, dobrze się komponuje z podwójną czekoladą i trochę ją "odmula" (np. wypełnienie toffi to musi być jakiś paraliż kubków smakowych)

Opublikowano

Najlepszy lód to była Cortina z białą czekoladą. Tak, biała czekolada jest (pipi)owa, ale w tym wypadku było inaczej. Stare Romero (później wrócili do tego loda, ale to nie było już to) faktycznie też było GOTY. 

Opublikowano

nie wiem czy to żółte to nie był  banan, ale mi  smakował więc raczej to nie był banan.

Chyba cała magia tkwiła w czekoladzie, i  masywności, na dzien dzisiejszy jedynymi  zamiennikami  są lody snickers i twix. Najlepsze

Opublikowano

Nie, był cały śmietankowy ( bez polewy), ale mam wątpliwości, co do występowania w nim śmietany. To był jeden z 2-3 lodów z tablicy algidy na jakie mnie było stać, więc pamiętam.

Robert, biała czekolada jest na tej samej liście co książki Paulo Coelho, obie są popularne.

Opublikowano

A bo wy o Romero, a ja o tym wujaszkowym mini milku.

Romero miał bardzo charakterystyczny smak, teraz wyczytałem, że to przez połączenie smaków toffi-czekolady i ... słodu. W każdym bądź razie były "inne", ale w tym sensie, że mógłbym ich jeść na kilogramy.

Problem jest taki, że tak było w latach 90', to co było później, to była jego marna imitacja.

Opublikowano

Bounty też pyszny.

A mars tak jak  baton, za cieżki dla mnie.

btw,  widzialem ze jest  nowy oreo  z popcornem. Nie jadłem jeszcze.

Opublikowano

Tata kolegi miał Pewex i jak nieraz rzucił takimi lodami typu Twix, Snickers czy Bounty to miał +10 do szacunu na dzielni, a my żebranie u rodziców o kasę. Jak to się jadło, jak celebrowało.

Opublikowano

Zazdro, ja gdzieś do pełnoletności oglądałem takie rarytasy przez szybę lodówki.