Skocz do zawartości

Lody

Desser

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Specjalnie pojechałem do kauflandu po Haageny za 13 zl. Niestety wszystko cebularze wykupili :beksa:

Za to wzialem pare sztuk nestle Cortina za marne 99gr. Tanie bez zadnej promocji, az dziwne. Nawet yebany Gucio w żabce kosztuje wiecej, no a to "markowy" lód z czekoladą w srodku. Calkiem zacny.

Edytowane przez _Red_
Opublikowano

Specjalnie pojechałem do kauflandu po Haageny za 13 zl. Niestety wszystko cebularze wykupili :beksa:

Za to wzialem pare sztuk nestle Cortina za marne 99gr. Tanie bez zadnej promocji, az dziwne. Nawet yebany Gucio w żabce kosztuje wiecej, no a to "markowy" lód z czekoladą w srodku. Calkiem zacny.

W Auchan w Rzeszowie są po 14zł.Może to ogólnopolska promocja.

Opublikowano

Na szczescie w lidlu sa te amerykańskie klony haagenow na stałe po 10zl. Skład zblizony, tluste, gęste, waga prawie 450g przy objetosci 500ml. Crunchy almond :banderi:

Edit

O to samo co shen dawał wyżej

Opublikowano

Spróbowawszy dziś tych pseudohaagenów z lidla o smaku Strawberry Cheesecake. Meh, no fajne przez chwilę, ale smakują jak gęsta odżywka białkowa.

Tylko kranczy almond <3

Gość Orzeszek
Opublikowano

kupiłem jakis wynalazek w Piotrze i Pawle lody z domieszką wina, kubełek 473ml za 4,99 czekoladowe, smak dziwny ale jadalny, jako przygoda moze być, ale wiecej nie kupie :pawel:

Opublikowano

Zeby pokazac rożka czekoladowego w dziale kulinarnym trzeba na przyszłość dobrze kadrowac zdjęcie i usuwać elementy zbędne, np. rodzinę. Zapamietane.

Opublikowano

Jadłem dzisiaj szarlotkę z lodami w osiedlowej lodziarnio kawiarni i jestem zachwycony. Miejscówka osiedle mało urokliwe ale wybór i smaki jak najbardziej ok. Ciasto domowe i cieplutkie okryte bitą śmietaną i owocami. Siedzenie zaaranżowane z palet - uwaga na drzazgi.

33pc09z.jpg

Opublikowano

Jadłem niedawno rożka z firmy "Bracia Koral". Nie wiem czy to to samo co normalne Koral, ale te były w brązowym papierku. Bardzo dobre, widać, że więcej śmietany, bo masa jest gęsta i nie marznie na kość. Dodatki super (płatki gorzkiej czekolady, albo całe truskawki). Poza tym rożek jest ogromny, nie jak te wióry od Nestle. Ogólnie super sprawa.

Opublikowano

Wczoraj korzystając z tego, że w ciągu jednego dnia opustoszał cały Kraków wybrałem się do Good Lood na zasadzie "a może się coś zmieniło, a ja o tym nie wiem?" Padło na ich popisowy słony karmel i maltesers. Maltesersy ratowały maltesersy, a karmel... Mam wrażenie, że im więcej lokali otwierają, tym ich lody bardziej przypominają koncerniaki (żeby, nie było: dobre koncerniaki). Stąd chyba ich popularność https://youtu.be/C5Wisrfq9n0?t=3m26s . No i najlepiej spośród krakowskich lodziarni prowadzonej kampanii na fejsie.