Qjon 276 Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 Dwójka ma i tak wszystkie skiny z jedynki plus dodatkowe - więc 2. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 a jakieś różnice w gameplayu? inne tryby? czy to samo tylko więcej? Cytuj
winner 183 Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 Tak jak Qjon napisał, 2 to taka 1 + dodatki. Cytuj
Ch@otix 0 Opublikowano 21 czerwca 2008 Opublikowano 21 czerwca 2008 (edytowane) hi, w ultimie jest promocja, a mianowicie 2 gry w cenie 89 - z tej listy http://www.ultima.pl/index.php?listid=4670...|3215|3146|2860 a wiec jakie gry wybrac? Jedna juz wybralem - NFSMW, a nie mam pojecia jaka wybrac druga. Burnouty odpadają, bo już mam Edytowane 21 czerwca 2008 przez Ch@otix Cytuj
firana140 621 Opublikowano 21 czerwca 2008 Opublikowano 21 czerwca 2008 ja bym ci powiedział Burnout Dominator ale wyścigi sam już wybrałeś. W sumie to nie ma tam jakichś specjalnie ciekawych pozycji. Lepiej za tą kase wyłowić coś na allegro Cytuj
are91 0 Opublikowano 25 czerwca 2008 Opublikowano 25 czerwca 2008 grzehoo ma racje a kujon blefuje. co nie zmienia faktu że lepiej zainwestować w burnouta/RR ps. a najlepiej kupić Wipeouta imo najlepszym nfs jest own the city, albowiem jest tam: -otwarte miasto -lepsza grafika -ciekawszy pomysł, ganianie z policjantami polegające na nawalaniu przez nich w samochód gracza jest głupie, drużynowe wyścigi fajne Ogólnie w carbon jest lepszy klimat Przeszedłem właśnie Carbona, fajna gierka, ale stanowczo zbyt prosta (wygrałem wszystkie wyścigi za pierwszym podejściem), o wiele krótsza (7 godzin grania przy kilkunastu w MW 5-1-0), poza tym kilka razy wyskoczyło mi coś takiego: Lepsza grafika? Nie ma mowy, co najwyżej taka sama jak w Most Wanted. Reasumując, wyłania się piękny aksjomat: 5-1-0 > Own the City ;]. Fanatyk . Mi się takie coś nie zdarzyło. W mw jest taki śmieszny widok nieco z góry i samochodziki (to dobre słowo w tym przypadku) wydają się być zabawkowe, i ogólnie takie to mało poważne jak dla mnie. Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Krótkie pytanie : Pursuit Force EXtreme Justice w Robsonie za 5 dyszek. Opłaca się łykać? Cytuj
LukaszM 26 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Opłaca się, misje są zróżnicowane (pościg samochodem, ucieczka ciężarówką, motorówką, ostrzeliwanie przeciwników z helikoptera). Ja bawiłem się dobrze pomimo jak dla mnie wysokiego poziomu trudności. Dodatkowym atutem jest pełna lokalizacja. Cytuj
winner 183 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Co lepsze NA POCZĄTEK(jako pierwsze) bo i tak w obie zagram: Final Fantasy Tactics czy Disgaea? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Suavek jak przeczyta to pytanie to chyba wyjdzie z siebie... juz kilka razy o tym pisal wpisz w szukajce Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 /me wychodzi z siebie i staje obok W sumie o FFT się nie wypowiem, gdyż nie grałem, ale Disgaea jest rewelacyjne pod niemal każdym względem. Długie, wciągające, przystępne, rozbudowane, zabawne... Nic tylko grać. Szkoda, że podobnie jak wersje PS2, gra jest dość droga i tanieć niezbyt chce. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 (edytowane) BTW co lepsze FFT czy Disgaea? Mam zamiar zacząć tylko nie wiem od czego FFT to przede wszystkim świetnie opowiedziana historia, kozacki system i klimaty średniowieczne. Disgaea to jak dla mnie jeden wielki gag poza tym mnogość jobów (a każdy job ma kilka wariacji o różnych atrybutach) grafika lepsza niż w FFT, ciekawe patenty. jak możesz to spróbuj najpierw piratów ;p i sam zdecyduj która gra Ci bardziej leży. od siebie doradziłbym zacząć od FF. przejście wszystkiego i zdobycie każdego wartościowego przedmiotu to 80-100 (godzin). disgaea to 9999 poziomów! przy czym do przejścia gry spokojnie starcza 70-80 ;P to tyle Edytowane 2 lipca 2008 przez firana140 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Jaki jest najlepiejszy RPG na PSP? Taki ze świetną fabułą, w miarę ciekawym systemem walki no i dobrze by było ładną grafiką? No i jakiś shooter a'la battlefield jest? Cytuj
firana140 621 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 (edytowane) Valkyrie Profile? Najlepszą fabułę ma imo FF Tactics rejwen przecie masz CFW, załatw sobie FF7 8 9, Vagranta albo inne klasyki z PSXa Edytowane 2 lipca 2008 przez firana140 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 No właśnie mam FF VII ale coś mi nie działa >_>, dlatego szukam czegoś dobrego na PSP. Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Czy będę monotonny mówiąc abyś brał Disgaea? ;> Możesz Brave Story spróbować. Nie powala co prawda ani fabularnie ani pod względem skomplikowania systemu, ale ogólnie jest to bardzo klasyczny i przystępny jRPG. Ale prawda jest taka, że dobrych rpg to próżno szukać na PSP. Słyszałem pozytywne opinie o Popolocrois aczkolwiek sam nie grałem. W sumie poleciłbym Final Fantasy Anniversary, gdyż osobiście bawiłem się przy tym nieźle, ale wiadomo, 20 lat robi swoje, nawet w nowej oprawie. Niemniej jednak o ile jedynka jest prosta aż do bólu, to dwójka tyle co grałem ma naprawdę ciekawą historyjkę a i graficznie jest prześliczna w niektórych lokacjach. Niestety FF2 cierpi na dość "oryginalny" system, gdzie nie posiadamy EXP ale awansujemy zdolności w miarę ich używania. Nie wiem jak dalej, gdyż na razie wszystko w co grałem poszło w odstawkę na rzecz SRW A Portable. A jeśli nie możesz FFVII uruchomić to znaczy, że musisz się solidnie pobawić z ustawieniami/softem. Osobiście grałem w ten tytuł na PSP i radocha była nieziemska. Grafika bardzo ładna i czytelna, wszystko działa płynnie... po prostu najlepszy jRPG w dłoni ;>. Szkoda tylko, że na moim sofcie gra się wieszała pod koniec drugiego CD, ale tak ogólnie powinna działać bez problemów na nowszych. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Możesz Brave Story spróbować. Nie powala co prawda ani fabularnie ani pod względem skomplikowania systemu Suavek bluźnierco! Nie powala fabularnie? A disgaea powala? ;p Mało skomplikowany system? Nie chce mi się rozpisywać, co ze systemem zodiakalnym, różnymi porami roku, terenami Od razu widać że mało wnikałeś w historię Ramzy A z dobrych hRPG mozna (ja mogę nie wiem czy inni podzielają opinię ) polecić Tales of Eternia. Fabuła może infantylna ale ja się skupiałem głównie na walkach które są przemiodne. Zero schematów. Trzeba tylko zapamiętać jakie skille pod którymi klawiszami się podłożyło i HUZIA! Prawie jak Tekken xD Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Możesz Brave Story spróbować. Nie powala co prawda ani fabularnie ani pod względem skomplikowania systemu Suavek bluźnierco! Nie powala fabularnie? A disgaea powala? ;p Mało skomplikowany system? Nie chce mi się rozpisywać, co ze systemem zodiakalnym, różnymi porami roku, terenami Od razu widać że mało wnikałeś w historię Ramzy Wait, what? Ty chyba o innej grze mówisz ;>. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 (edytowane) :wtf: Final Fantasy Tactics - The Zodiac Brave Story c'nie? ah kutfa XD http://www.gamefaqs.com/portable/psp/home/932265.html mój błąd, sorry Edytowane 2 lipca 2008 przez firana140 Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Valkyrie Profile Lenneth to kawał solidnego erpega. Nordycki świat, ragnarok, zbieranie einherjarów i te sprawy. System walki jest niesamowity - niby turówka, ale tak dynamiczna, jak mało która, kładąca baardzo duży nacisk na timing i umiejętność wykorzystywania zdolności drużyny do maksimum. Tak to wygląda w praniu. Graficzka to chyba najlepsze wykorzystanie grafiki dwuwymiarowej. Po prostu polecam. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 Poleci ktoś dobrego erpega, nie turowego, coś w stylu monster huntera, ale żeby była możliwość dokonywania decyzji? Cytuj
firana140 621 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Poleci ktoś dobrego erpega, nie turowego, coś w stylu monster huntera, ale żeby była możliwość dokonywania decyzji? monster hunter to nie RPG!!!! no... <_< a dobry hack n slash (no bo nie turowy rpg to chyba h'n's tylko może być) to może być untold legends Cytuj
BartX 9 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Dungeon Siege: Throne of Agony też jest nawet dobry, ale trzeba lubić sagę Dungeon Siege. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Poleci ktoś dobrego erpega, nie turowego, coś w stylu monster huntera, ale żeby była możliwość dokonywania decyzji? monster hunter to nie RPG!!!! To co to jest? na gamerankings znajduje sie w dziale rpg... Dungeon Siege: Throne of Agony też jest nawet dobry, ale trzeba lubić sagę Dungeon Siege. Gralem, na poczatku bylem zachwycony, ale potem znudzilo mnie lanie pionkow i zbieranie zlota. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi