winner 183 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 Joaśka rox - a wciąga tak że szkoda gadać :F przejście tylko wątku głównego zajęło mi przeszło 63 godziny, a do wykonania pozostałych zadań po-fabularnych pewnie przeznaczyłbym jeszcze dobre kilkanaście lecz główny wątek wykończył mnie emocjonalnie :F (irytujące niektóre elementy, typu poziom trudności - trzeba dobrze dobierać postacie). Mimo wszystko z całego serca polecam ten tytuł, jedna z lepszych gier na PSP w jakie grałem, a na pewno najlepszy taktyk-RPG (pod względem grafiki, fabuły, cut-scenek.... itp; oczywiście Disgaea bije ją na łeb, na szyję pod względem rozbudowania systemu i mnogości możliwości, lecz ta oprawa AV mnie uwiodła i dałem się "pożreć" w całości temu tytułowi) Cytuj
Suavek 4 658 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 (edytowane) przejście tylko wątku głównego zajęło mi przeszło 63 godzinyO_o Mnie ukończenie całości bez bodajże dwóch bonusowych lokacji zajęło 40h, a i tak dużo czasu spędzałem na pakowaniu i bawieniu się fuzjami. Coś Ty przez tyle czasu robił? a do wykonania pozostałych zadań po-fabularnych pewnie przeznaczyłbym jeszcze dobre kilkanaścieProblem w tym, że tych dodatków wcale nie ma tak dużo. Parę godzin maks. poziom trudności - trzeba dobrze dobierać postacieRaczej elementy. A poziom trudności imo nie był jakiś szczególny - dopiero w trzeciej "rundzie" koloseum zacząłem solidnie dostawać po tyłku. Yano, Brave Story to typowy jRPG aż do bólu. Całkiem niezły, ale niestety niczym się nie wyróżniający. Final Fantasy I także polecam, ale nie oczekuj tutaj rozbudowanej fabuły (właściwie nie oczekuj jej wcale). Wbrew pozorom bardzo przyjemny tytuł. Jeśli taktyki to wspomniana Jeanne d'Arc, Disgaea czy Final Fantasy Tactics. Z bardziej znanych jest jeszcze seria Tales of..., Valkyrie Profile Lenneth, Star Ocean itp. ale ich nie ocenię gdyż nie grałem. Edytowane 11 marca 2009 przez Suavek Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 dzieki za odp , narazie chyba zdecyduje sie na ff9 i joanne a potem moze to brave story niestety pozostale maja walke w czesie rzeczywistym co mnie troche odstrasza;p a ff1 odpada bo ostanio gralem w pelno starych gier i mam ochote na cos z lepsża grafą niz ta ze nesa/snesa xD Cytuj
Suavek 4 658 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 a ff1 odpada bo ostanio gralem w pelno starych gier i mam ochote na cos z lepsża grafą niz ta ze nesa/snesa xDNo grafika jest podrasowana akurat. Sprite'y są śliczne, nawet jeśli nie są jakoś szczególnie animowane. Muzyka natomiast jest przecudowna - całe mnóstwo zapadających w pamięć utworów. Szkoda, że tego samego nie mogę powiedzieć na temat muzyki FF2. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 lubie bardzo duzo muzyczek z ff 7/8/9 z tych starszych malo slyszalem, pewnie tez sa fajne;p wiem ze grafe podrasowali bo przed napsianiem posta ogladalem filmiki, ale mimo wszystko jest starodawna w sumie marzy mi sie rpg w stylu 7/8/9 ale z grafiką jak crisis core xD Cytuj
winner 183 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 @Suavek - tak samo, tylko poprostu więcej czasu bawiłem się przy "kombinowaniu" z materiałami i skillami oraz levelowaniem postaci (to było takie delektowanie się jak najdłużej) dlatego wyszło aż tyle, zaliczone było wszystko co się dało do końca wątku głównego. Tak czy siak - gra warta jest każdej chwili przy niej spędzonej. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 Jakaś chodzona bijatyka, nieważne czy 2d czy 3d. Castelvanie, Ulitmate Ghosts'n'Goblins rozkminiłem. Hilfe. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 The Warriors może? Przeszedłem 4 razy na Ps2 i ostatnio skończyłem na PSP. Dawać dalej ;] Cytuj
winner 183 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Nieee Jest wiele fajnych(jak na PSP) arcadeowych ściganek. Jeżeli już chcesz coś w tych klimatach to szczególnie polecam pozycje: Juiced2, NFS: Carbon, albo dosyć schematyczny MC3 (ale chyba najbardziej rozbudowany) Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 który z DJ Max Portable jest najlepszy? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 DJMP2 ale to tylko moje zdanie ta czesc ma najlepsze kawalki i jest w miare przystepna tzn nie jest za trudna. Cytuj
michal89a23 1 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 Mam takie pytanie jest może na PSP coś związane z Formułą 1 ??? (oprócz F1 06 ) Bo dziś oglądałem Roberta w akcji i się napaliłem xD Cytuj
winner 183 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 Polecam TOCA Race Driver 3, symulator z dobrym systemem zniszczeń i świetną jak na PSP grafiką. Cytuj
michal89a23 1 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 Widziałem już TOCE, symulator świetny, ale ja koniecznie chciałby, F1 ( najlepiej z Kubicą xD) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 lista gier na psp z wikipedii mowi ze sa tylko 2, jedna ta co podales a druga starsza http://en.wikipedia.org/wiki/Formula_One_06 http://en.wikipedia.org/wiki/F1_Grand_Prix_(2005_video_game) Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 31 marca 2009 Opublikowano 31 marca 2009 Jakaś chodzona bijatyka, nieważne czy 2d czy 3d. Castelvanie, Ulitmate Ghosts'n'Goblins rozkminiłem. Hilfe. Asterix & Obelix XXL 2: Mission: Wifix - taka właśnie action-platformówka. Dynasty Warriors & Dynasty Warriors vol. 2 - dyniowi wojownicy to w dalszym ciągu ta sama siekanka Viewtiful Joe: Red Hot Rumble - ale to trzeba lubić VJ Ghost Rider - mało ambitna nawalanka, w sumie średniak w który można zagrać Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Po kolei -Asterixa nie ruszam, nie mój klimat. -Japońskie naparzanki średnio wchodzą, ale obadam. -Vj uwielbiam, ale ta giera niezbyt mi podeszła nuda i chaotyczna -Ghost Ridera sprawdzę. Dziękówka. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Ikki Tousen: Eloquent Fist :D:D:D Cytuj
winner 183 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Jest średni, wg mnie za bardzo oldschoolowy. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Jaka gra do infrastructure? Oprócz moh-a i wyścigów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi