Skocz do zawartości

Która gre wybrać?

Velius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest na psp jakaś dobra strzelanka ? Od razu zastrzegam ,że nie lubię Resistance i Medal of Honor.

SOCOM FTB 1 i 2 (na multi cieszą się ogromnym zainteresowaniem)

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak must-have. Wszystko zależy od Twoich upodobań. Ktoś Ci zaraz pewnie powie, że np. w LocoRoco, Metal Gear Solid Portable Ops czy inny Chains of Olympus trzeba zagrać, które moim zdaniem są przereklamowane.

Ja gustuję w RPG i Strategiach i moim zdaniem zdecydowanie należy zagrać w Disgaea: Afternoon of Darkness, Jeanne d'Arc czy też Metal Gear Acid. Garstka tytułów, a zabawy zapewnią na kilkadziesiąt godzin.

Jeśli podobał Ci się Final Fantasy VII i masz do niego sentyment to bardzo prawdopodobne, że Ci się spodoba Crisis Core.

Jak lubisz gry logiczne to Puzzle Quest będzie świetnym wyborem, zakładając, że jeszcze nie grałeś na innej platformie.

Opublikowano

Akurat Final Fantasy nie warty swej ceny - zbyt liniowy, bez polotu i szybko nuży, ale też polecam Jeanne D'Arc, MGA czy MGS, jeżeli lubisz to też GTA obie części, GoW, etc. Wymienione były już te tytuły na stronie wcześniej bo ktoś już pytał.

Opublikowano
Jakie są must-have'y dla PSP i dlaczego nimi są? (pytanie w związku ze zbliżającymi się wakacjami :) )

Final Fantasy Tactics - jeśli nie grałeś w oryginał z PSXa to przeżyjesz jedną z lepszych przygód w historii elektronicznej rozgrywki, moim zdaniem i zdaniem wielu ;]

Disgaea - jak masz kilkadziesiąt (set?) godzin wolnego czasu, lubisz zabawne gry i proste systemy które zarazem pozwalają na kombinowanie, to świetny tRPG

Monster Hunter - hate it or love it, jak Cie wciągnie to teoretycznie nie ma końca, jak nie to odstawisz na półkę po godzinie

Wipeouty - świetne OSTy, świetne trasy (zwłaszcza Pure), po prostu najlepsze future racery na psp

co tam jeszcze...

Syphon Filter - nie grałem ale podobno świetna gra, a mając w pamięci części z PSXa sam się dziwię że jeszcze w nie nie grałem ;P

no i Patapon, Lumines i Loco Roco - niby popierdółki które z powodzeniem mogłyby ukazać się na "dziecinnym" DSie a wciągają lepiej od niejednej "dużej" gry

God of War nie polecę bo jest zbyt krótkie ;/// 3 godziny 34 minuty na hard? :FFFFFFFF

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może troche nietypowe. Szukam jakieś symulatora wędkowania. Anglojęzycznego ofkoz. Przypomniały mi się czasy PSX'a jak zagrywałem się całymi dniami w coś takiego (nie pamiętam już nazwy) i taka chcica mnie wzięła, że już nie daję rady...

Opublikowano

google znalazło takie gry (moze jest wiecej)

Rapala Trophies

Reel Fishing: The Great Outdoors

Reel Fishing: Life & Nature

w zadną z nich nie gralem, polecam obczaic filmiki na jutubie zeby zobaczyc czy sa fajne

Opublikowano
Jest na psp jakaś dobra strzelanka ? Od razu zastrzegam ,że nie lubię Resistance i Medal of Honor.

Pursuit Force: Extreme Justice. W skrócie, paczka pełna akcji. Główny wątek nie jest długi, ale jest tam wszystko co powinno się mieścić w dobrym przedstawieniu akcji :) Przede wszystkim pościgi + strzelanie + skakanie z auta na auto (jak w Matrixie: Reaktywacja na autostradzie, normalnie :) ), jest fabuła na poziomie z polskim dubbingiem, który jednak nie jest taki zły (nawet powiem, że jest jednym z lepszych). Do tego strzelanie z działka pokładowego, osłanianie ludzi ze snajperki, czy typowa strzelanina TPP. To i tak czubek góry lodowej ;) Polecam, jeśli po prostu lubisz czystą rozwałkę, bez logicznych układanek ;)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Poszukuję bijatyk. Od razu zastrzegam, że nie kręci mnie Naruto, Sruto i inne Dragon Balle ;) Chodzi o bardziej realne walki, coś typu UFC, Fight Night, Def Jam. Wrestlingi niestety ale również odpadają. Ma ktoś może jakieś propozycje? Szukałem po sieci, ale tak: UFC nie ma na PSP, FN przeszedłem na PS2, Def Jam aktualnie męczę, Tekken pękł już dawno...

Opublikowano

Shoot 'em up [scrolling shooter]

Platypus, Strikers 1945 Plus Portable, Xyanide Resurrection, Star Soldier, Zero Choaniki, Sengoku Cannon: Sengoku Ace Episode III

wypisalem tylko dostepne na psp gry tego typu.

Opublikowano

Striker ma b. słabe recenzje. Demo Xyanide jest do pobrania w PSN Store, sam się możesz przekonać, jaki to gniot.

Dobrych shmupsów jest mało, sprawdź Gradius Collection - port, ale za to grywalny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polećcie mi jakieś gry z DOBRĄ fabułą (nic infantylnego), gatunek gier dowolny. Troszkę "szerokie" wymagania, ale ciekaw jestem wszystkich propozycji. SH Origins nie polecajcie, jakoś mi nie pasuje.

Możliwe ew. gry na PSX (działające na PSP).

Opublikowano

z dobra fabula bedzie trudno...

killzone, syphon filtery, mgs, shinobido tales of the ninja, castlevania, gow, Harvey Birdman, FF7CC, pop revelation, resistance, dissidia.... + do tego jakies rpg.

co do gier z psx... no to wszystkie dzialaja [poza 2 grami]