Skocz do zawartości

Która gre wybrać?

Featured Replies

Opublikowano

Joaśka rox - a wciąga tak że szkoda gadać :F przejście tylko wątku głównego zajęło mi przeszło 63 godziny, a do wykonania pozostałych zadań po-fabularnych pewnie przeznaczyłbym jeszcze dobre kilkanaście lecz główny wątek wykończył mnie emocjonalnie :F (irytujące niektóre elementy, typu poziom trudności - trzeba dobrze dobierać postacie).

Mimo wszystko z całego serca polecam ten tytuł, jedna z lepszych gier na PSP w jakie grałem, a na pewno najlepszy taktyk-RPG (pod względem grafiki, fabuły, cut-scenek.... itp; oczywiście Disgaea bije ją na łeb, na szyję pod względem rozbudowania systemu i mnogości możliwości, lecz ta oprawa AV mnie uwiodła i dałem się "pożreć" w całości temu tytułowi)

• Odpowiedzi 604
  • Wyświetleń 133,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• sega rally czy wrc?

• ja bym wybieral miedzy tacticsem a crisis core, ff I i II nie sa warte 120zł moim zdaniem

• Everybody's Golf, stałem ostatnio w sklepie i musiałem zdecydować, czy wziąć Patapony 2 czy EG i co prawda to pierwsze wybrałem, ale tylko dlatego, że miałem dobrą ofertę, jak wróci do mnie PSP i będę

Opublikowano
przejście tylko wątku głównego zajęło mi przeszło 63 godziny
O_o Mnie ukończenie całości bez bodajże dwóch bonusowych lokacji zajęło 40h, a i tak dużo czasu spędzałem na pakowaniu i bawieniu się fuzjami. Coś Ty przez tyle czasu robił?

a do wykonania pozostałych zadań po-fabularnych pewnie przeznaczyłbym jeszcze dobre kilkanaście
Problem w tym, że tych dodatków wcale nie ma tak dużo. Parę godzin maks.

poziom trudności - trzeba dobrze dobierać postacie
Raczej elementy. A poziom trudności imo nie był jakiś szczególny - dopiero w trzeciej "rundzie" koloseum zacząłem solidnie dostawać po tyłku.

Yano, Brave Story to typowy jRPG aż do bólu. Całkiem niezły, ale niestety niczym się nie wyróżniający.

Final Fantasy I także polecam, ale nie oczekuj tutaj rozbudowanej fabuły (właściwie nie oczekuj jej wcale). Wbrew pozorom bardzo przyjemny tytuł.

Jeśli taktyki to wspomniana Jeanne d'Arc, Disgaea czy Final Fantasy Tactics.

Z bardziej znanych jest jeszcze seria Tales of..., Valkyrie Profile Lenneth, Star Ocean itp. ale ich nie ocenię gdyż nie grałem.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

dzieki za odp , narazie chyba zdecyduje sie na ff9 i joanne

a potem moze to brave story

niestety pozostale maja walke w czesie rzeczywistym co mnie troche odstrasza;p

a ff1 odpada bo ostanio gralem w pelno starych gier i mam ochote na cos z lepsża grafą niz ta ze nesa/snesa xD

Opublikowano
a ff1 odpada bo ostanio gralem w pelno starych gier i mam ochote na cos z lepsża grafą niz ta ze nesa/snesa xD
No grafika jest podrasowana akurat. Sprite'y są śliczne, nawet jeśli nie są jakoś szczególnie animowane. Muzyka natomiast jest przecudowna - całe mnóstwo zapadających w pamięć utworów. Szkoda, że tego samego nie mogę powiedzieć na temat muzyki FF2.
Opublikowano

lubie bardzo duzo muzyczek z ff 7/8/9 :D z tych starszych malo slyszalem, pewnie tez sa fajne;p

wiem ze grafe podrasowali bo przed napsianiem posta ogladalem filmiki, ale mimo wszystko jest starodawna :P

w sumie marzy mi sie rpg w stylu 7/8/9 ale z grafiką jak crisis core xD

Opublikowano

@Suavek - tak samo, tylko poprostu więcej czasu bawiłem się przy "kombinowaniu" z materiałami i skillami oraz levelowaniem postaci (to było takie delektowanie się jak najdłużej) dlatego wyszło aż tyle, zaliczone było wszystko co się dało do końca wątku głównego.

Tak czy siak - gra warta jest każdej chwili przy niej spędzonej.

Opublikowano

Jakaś chodzona bijatyka, nieważne czy 2d czy 3d. Castelvanie, Ulitmate Ghosts'n'Goblins rozkminiłem. Hilfe.

Opublikowano

The Warriors może?

Opublikowano
The Warriors może?

Przeszedłem 4 razy na Ps2 i ostatnio skończyłem na PSP. Dawać dalej ;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nieee :P

Jest wiele fajnych(jak na PSP) arcadeowych ściganek. Jeżeli już chcesz coś w tych klimatach to szczególnie polecam pozycje: Juiced2, NFS: Carbon, albo dosyć schematyczny MC3 (ale chyba najbardziej rozbudowany)

Opublikowano

DJMP2 ale to tylko moje zdanie

ta czesc ma najlepsze kawalki i jest w miare przystepna tzn nie jest za trudna.

Opublikowano

Mam takie pytanie jest może na PSP coś związane z Formułą 1 ??? (oprócz F1 06 ) Bo dziś oglądałem Roberta w akcji i się napaliłem xD

Opublikowano

Polecam TOCA Race Driver 3, symulator z dobrym systemem zniszczeń i świetną jak na PSP grafiką.

Opublikowano
Jakaś chodzona bijatyka, nieważne czy 2d czy 3d. Castelvanie, Ulitmate Ghosts'n'Goblins rozkminiłem. Hilfe.

Asterix & Obelix XXL 2: Mission: Wifix - taka właśnie action-platformówka.

Dynasty Warriors & Dynasty Warriors vol. 2 - dyniowi wojownicy to w dalszym ciągu ta sama siekanka :)

Viewtiful Joe: Red Hot Rumble - ale to trzeba lubić VJ :)

Ghost Rider - mało ambitna nawalanka, w sumie średniak w który można zagrać :)

Opublikowano

Po kolei

-Asterixa nie ruszam, nie mój klimat.

-Japońskie naparzanki średnio wchodzą, ale obadam.

-Vj uwielbiam, ale ta giera niezbyt mi podeszła nuda i chaotyczna

-Ghost Ridera sprawdzę.

Dziękówka.

Opublikowano

Jaka gra do infrastructure? Oprócz moh-a i wyścigów