ShinMoteuchi 0 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Polecam granie na pianinie lub perkusji xD A tak na serio to moze naprawde zainwestowac w bijatyki 2D? Taki Guilty Gear, przeciez tam co chwile jest 2x6, 63214, 236 itd.. Cytuj
Keii 0 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 to raczej sprawdź czy nie ma tam 6,2,3,6;6,2,3,6;ITD. Widzę że topic odkopałeś z czeluści tego forum xD ale dobrze bo może się go rozrusza ponownie. Tak więc nie mam zielonej żaby pojęcia jak na stcku robić WD z lewej strony (max 3 mi wyjdą a potem, postać trzepie się jak jakaś szmata xD). Velurianku poszukałem troszke i znalazłem różne dziwne rodzaje poruszania się : Wave Dash , Power Dash , Light Dash , (wszystkie poprzednie w przejściu w skok , u DJ'a w Jump Guard) Step & Power Step , Micro Step Back Dash , Cansel Back Dash , Double Back Dash . Snake Dash (d,d/f,f,N,u & f,d,d/f,f,N,u ) , Haiashida . Mam nadzieję że sie nigdzie nie pomyliłem xxxD A tak ku woli ścisłości to od jakiegoś czasu zabrałem się za ćwiczenie movmentu przy użyciu w/w sposobu przez Adi_TEAM LBN. Cytuj
janix 0 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 (edytowane) Wpisz na youtubie "wavedash stick" i znajdziesz kilka ciekawych filmików: http://pl.youtube.com/results?search_query..._type=&aq=f Tobie szczególnie chodzi o ten: http://pl.youtube.com/watch?v=KOBOmg73Tpk ale są jeszcze inne przykłady: http://pl.youtube.com/watch?v=HZ4fAqSInnc&...feature=related Ogólnie można znaleźć troche tego na youtubie. A poza tym zauważyłem, że chyba źle robię wavdash właśnie z prawej strony, który jak ktoś już wspomniał podobno jest "max intuicyjny"... Z tym, że nie wiem, gdzie na necie jest pokazany "prawidłowy" wavedash z prawej strony (chodzi mi o tutorial podobny do tego pierwszego). Edytowane 26 listopada 2008 przez janix Cytuj
alik 0 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Mam pytanie jak wyćwiczyć sobie dobrego sidestepa i backdasha? Cytuj
Punisher 2 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Mam pytanie jak wyćwiczyć sobie dobrego sidestepa i backdasha? Na sidestepa to naciskać na padzie przez około 4 godziny dziennie ''górę'' albo ''dół'' lub jak wolisz to na zmianę. A backdash to duś 2 razy do tyłu ile wlezie. Wypasiony movement typu 'pojawiam się i znikam'' to podstawa w tej grze. Cytuj
Punisher 2 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 to było retoryczne pytanie No super ale przy okazji bezsensowne. Tu nie ma co nad tym myśleć pozostaje tylko dusić pada aż kciuk będzie piekł. Pozdro i ćwicz ,pseudo-rozważania to może na inny temat zostaw. Cytuj
MTC 0 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Najlepsze SSy masz po pół litra wyborowej. A backdasha po tym samym + 4 Warki Strong. Cytuj
zajman 18 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Opublikowano 3 kwietnia 2009 A jak wychodzi dash po tym kombie ? Cytuj
MTC 0 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Opublikowano 3 kwietnia 2009 A jak wychodzi dash po tym kombie ? Zależy od tego na jakiej planszy grasz Cytuj
Vilgerfortz 0 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Ogladac filmiki na youtube oraz cwiczyc duzo... Po 2 miesiacach nie chwycicie juz wiecej pada nigdy. Stick rules. Cytuj
Gość mevek Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Ogladac filmiki na youtube oraz cwiczyc duzo... Po 2 miesiacach nie chwycicie juz wiecej pada nigdy. Stick rules. juz po MIESIACU mam podobne odczucia... lecz jednak czasem, gdy wejde na PRACTICE nie potrafie zrobic NAWET jednej DORRRRI aczkolwiek gra si swietnie najwiekszy problem to SS dla mnie jak narazie, mowa o co najmniej 7 w gore(skacze mi juz po 2 ). Cytuj
Keii 0 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Heh.No racja.SS to cholerstwo na sticku.Ale nie ma to jak wd ,wd ,wd , ld ,ld ,ld , xD które wychodzą co raz lepiej z minuty na minutę.Najgorsze SS jest w górę ni (pipi) nie moge zrobić 2. Cytuj
Vilgerfortz 0 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Przyjdzie z czasem. Waze tez aby miec w miare dobrego sticka bo jak sie gra na jakims badziewnym to tylko mozna sie zniechecic. Cytuj
Tenshi:) 0 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 Najlepsze sidestepy mam po kilku piwkach. A ogólnie trzeba dużo grać, a na turniejach podstawą jest nie odchodzić od telewizora, aby zapewnić sobie dobrą rozgrzewkę. Cytuj
VeluriaN 1 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 Najlepsze sidestepy mam po kilku piwkach. A ogólnie trzeba dużo grać, a na turniejach podstawą jest nie odchodzić od telewizora, aby zapewnić sobie dobrą rozgrzewkę. No ale ważne jest żeby sidestepować tylko w doborowym toważystwie co nie tenshi;) a co do dEwgf-ów to trzeba koniecznie czekać z neutralem!bo inaczej mamy d/f+2 Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Jak długo do tego dochodziłeś? Cytuj
VeluriaN 1 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Jak długo do tego dochodziłeś? jakieś pół roku Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 No widzisz? A wystarczyło przejrzeć command list : P. Cytuj
Cactuar_ass 0 Opublikowano 12 lipca 2009 Opublikowano 12 lipca 2009 Ja to widzę tak : bierze się z 6 najaranych graczy , zamyka w jakimś lokalu i daje 10 butelek "mana potion" . Po 6 godzinach umieją nawet lightdashe po suficie .... Cytuj
Pitrex 1 Opublikowano 13 lipca 2009 Opublikowano 13 lipca 2009 (edytowane) Robisz wave-dasha w drugą stronę. Albo b,b,ss,b,b,ss itp. Edytowane 13 lipca 2009 przez Pitrex Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi