Tokar 8 268 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 Słabiutki ten nowy odcinek, na tle wszystkich poprzednich z tego sezonu wręcz żenujący. Tu nie chodzi o brak flashforwardów, bo serial jechał spokojnie przez 3 sezony na flashbackach, więc jeden odcinek w starej formule z pewnością by nie zaszkodził. Problemem jest poziom tych flashbacków. Dawanie tak miałkiego lovestory w odcinku poświęconym Juliet to pomyłka. Do tego wkurza nagromadzenie banalnych, ogranych na wszystkie sposoby motywów typu osoba pojawiająca się znikąd i znikająca, gdy tylko bohaterowie spuszczą z niej wzrok na pół sekundy, ratowanie świata i okolic 2 sekundy przed końcem odliczania itp. Generalnie czułem sie, jakbym oglądał Drużynę A. Oby się nie okazało, że w obliczu strajku scenarzystów, by nakręcić chociaż te 8 odcinków, scenariusz był pisany na szybkensa, bo inaczej kolejne 2 odcinki będzie można spisać na straty. Cytuj
Drreyes 0 Opublikowano 9 marca 2008 Opublikowano 9 marca 2008 Zobaczcie na scenę 33:27. Przecież to nie Juliet ;] Cytuj
django 549 Opublikowano 9 marca 2008 Opublikowano 9 marca 2008 lol, wielkie gwiazdy losta nie moga juz sie tarzac po ziemi;] jak dla mnie to tym szpiegiem jest Majkel wlasnie, czego dowiemy sie pewnie dopiero pod koniec nastepnego odcinka i dlatego tez 08 bedzie o nim Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 11 marca 2008 Opublikowano 11 marca 2008 Odcinek dobry, ale nie zeby wodotrysk... i tyle. Jedynie Ben ratuje ten epizod (znowu) Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 13 marca 2008 Opublikowano 13 marca 2008 Znalezione przez przypadek, oglądać na własną odpowiedzialność: Dej tuk maj son! Liczę, że ostatni ep był jedynie wstępem do lepszego kolejnego odcinka, tak jak miało to już miejsce kilka razy... Cytuj
Dante 433 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Historia Sun i Jin'a moim zdaniem fajnie zrobiona. W epie znamy już kto jest szpiegiem chyba że wymyślą coś niedorzecznego) plus poznajemy postać kapitana i oficjalne powody po kiego potrzebny jest im Ben. Ale jak ktoś nie lubi epów o problemach małżonków z Korei to może być nudnawo. Cytuj
Daffy 10 574 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Do mnie odcinek kapitalny,lubię parę Chinczyków a ich historia w dzisiejszym odcinku nie dość,że chwyta za serce to jeszcze konkretnie zaskakuje(chyba nikt się tego nie spodziewał).No i do tego niesamowity Kavin Johnson Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 (edytowane) odcinek ciut lepszy od poprzedniego, jednak mieliscie racje co do szpiega. Fajne flashe koreancow. Teraz przerwa az do prawie konca kwietnia btw - co z Cindy? Bo jakos nieprzypominam sobie jej aby pokazywali ja ostatnio Edytowane 14 marca 2008 przez signap Cytuj
Daffy 10 574 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Nie prawda,następny epizod leci za tydzień.Dopiero właśnie po tym ósmym odcinku będzie miesięczna przerwa Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Odcinek z koreańcami, wbrew obawom, okazał sie swietny. Za to własnie uwielbiam ten serial - to co ogladam przez całe 40 minut (mowa konkretnie o flashbackach i flashforwardach) to zupelnie co innego, niż to co przez te 40 minut przypuszczałem... Żałuje tez, ze nie opowiedziano chociaż troche o Michael'u, no ale pewnie wszystko w swoim czasie. No i końcówka to prawdziwy zonk - juz pomijam fakt, że oglądamy co ogladamy, czyli grób (nie wiem w zwiazku z tym czy Jin'a można uznać za jednego z Oceanic 6, ale Sun na pewno), ale widzieliście date śmierci wyrytą na płycie nagrobka? 22 września 2004 - data katastrofy Oceanic 815. Wychodzi na to, że prawdopodobnie Sun powiedziała, że Jin zginął podczas katastrofy, i obstawiam, że jego grób jest pusty (no chyba że zginął na wyspie, ale oceanix 6 zataili szczegóły) Cytuj
Cohonez 0 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Odcinek fajny, końcówka smutna (szkoda go, szkoda), dobre pogrywanie z ff i fb. Co mnie natomiast dziwi to nastepny odcinek. Z tego co do tej pory czytalem, to mial on miec emisje za miesiac, a wg trailera poleci on juz za tydzien. Ktos wie jak to w koncu jest? Cytuj
Gość tk Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 poleci za tydzień i jak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskasują będzie traktował o kevinie johnsonie. Cytuj
Stachu 1 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 kapitalny ep. nie lubiłem żołtkow, ale naprawde swetnie to zrobili s p o i l e r y połączenie flashbacka i flashworda wypada swietnie. Przez cały odcinek ogladasz niby prosta historyjke. Sun rodzi dziecko, a Jin jedzie do szpitala, zeby dac jej pande. no i zonk:] Swietna sprawa. Wiadomo tez dlaczego chcą dopasc Bena. Fajnie. Michael szpiegiem Bena? waaaw. O tym była mowa juz tydzien temu i było pewne ,ze to bedzie on. Scenarzysci nawet szczegolnie tego nie ukrywali to też w trailerze była mowa o 'twarzy, którą juz znalismy'. Miałem tylko nadzieje, ze nie pokazą jego czarnego pyska na zasadzie cliffhangera na koncu epa Cytuj
koso 114 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Ej, trochę pomyślunku :] Jin był już w drodze do szpitala, zanim Sun powiedziała lekarzom, kogo mają zawiadomić - wniosek z tego prosty i nie wiem, jak ktoś mógł się czuć zaskoczony końcówką W efekcie dostaliśmy najbardziej przewidywalny odcinek w sezonie - wygląda jakby nakręcił go jakiś głupawy adept szkoły filmowej, bo twista spieprzył potwornie. Zresztą nawet gdyby warsztatowo nie nawalił, bo finału można się było spodziewać - końcówki odcinków z reguły zaskakują, a tu rozwiązanie nasuwało się samo. Ten odcinek był też dziwny o tyle, że do bólu dosłowny - kapitan zgrabnie wyłożył na ławę kilka tajemnic. Niby to dobrze, ale jak na Losta nietypowo. Aha, no i zabawny epizodzik Zoe Bell (panienki, która czyta książki do góry nogami i lubi nurkować), znanej z Death Proofa i dublowania Umy Thurman. Co ciekawe, w 5. epizodzie jako guest star pojawił Fisher Stevens (Minkowski) - szczerze mówiąc bałem się, że zagości w serialu na dłużej. Ta podła psia mordka psuje każdy film, w którym się pojawia, a dzięki niemu "Hakerzy" są uznawani za film kultowy tylko w nielicznych kręgach. Booing. Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Naprawdę dobry epizod. I to w dodatku o żółtkach! Cytuj
Dark knight 0 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 moze cos przeoczylem ale co Ben ma wspolnego z 324 cialami? bo to jako powod podal im kapitan mowiac, dlaczego scigaja Linusa. mowil tez: gdzie mozna znalezc 324 ciala? troche sie "zgubilem"... Cytuj
Gość tk Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 chodzi mu o to, że ben ukartował tą całą sytuacje z wrakiem 815, żeby odwrócić uwagę od wyspy, a żeby to zrobić musiał skombinować 324 ciała, c'nie? Cytuj
Drreyes 0 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 A teraz tak pomyślałem. A może to 324 osoby to były te trupy co on kiedyś zagazował ? Cytuj
Dark knight 0 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 tez mialem przeblyski mysli ,ze to moze miec cos wspolnego z czystka Dharmy, ale zeby Ben ukartowal cala ta sprawe z wrakiem???? chociaz Kapitan Gold mowil o tym, ze Widmore'a sporo kosztowalo wydobycie tej czarnej skrzynki. Wiec mozliwe, ze Ben jest az takim maderfakierem ze kupil z wyprzedazy garazowej samolot, wypelnil go cialami ludzi z Dhramy i utopil zelastwo u wybrzezy wysp Bali. Cytuj
Stachu 1 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Ej, trochę pomyślunku hyh.gif Jin był już w drodze do szpitala, zanim Sun powiedziała lekarzom, kogo mają zawiadomić - wniosek z tego prosty i nie wiem, jak ktoś mógł się czuć zaskoczony końcówką W efekcie dostaliśmy najbardziej przewidywalny odcinek w sezonie - wygląda jakby nakręcił go jakiś głupawy adept szkoły filmowej, bo twista spieprzył potwornie. Zresztą nawet gdyby warsztatowo nie nawalił, bo finału można się było spodziewać - końcówki odcinków z reguły zaskakują, a tu rozwiązanie nasuwało się samo. zauwazyłeś taką głupote, a nie nie zwrociłes uwagi na to, ze Sun wołała Jina, skoro on już nie zył? No tak, majaczyła. A co do tego 'pomyslunku'. Dlaczego wykluczasz, ze Jina mogl zawiadomić ktokolwiek inny o tym, że Sun jest w szpitalu bez jej wiedzy? Cytuj
koso 114 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 zauwazyłeś taką głupote, a nie nie zwrociłes uwagi na to, ze Sun wołała Jina, skoro on już nie zył? No tak, majaczyła. A co do tego 'pomyslunku'. Dlaczego wykluczasz, ze Jina mogl zawiadomić ktokolwiek inny o tym, że Sun jest w szpitalu bez jej wiedzy? Nie bardzo rozumiem, ale wątek jest złożony dość klarownie i przejrzyście - zbyt klarowanie i przejrzyście, by nie spodziewać się oczywistego twista. W tym wypadku łatwo było wytypować, jak się to skończy. Inaczej niż np. jeśli chodzi o zleceniodawcę Sayida, bo tu można było mieć kilka wariantów. A jeśli Sun rodzi, a Jin biegnie z pandą, to byłoby bardzo nielostowo, gdyby wszystko skończyło się happy endem - mielibyśmy najżałośniejszy odcinek w serii, proste. Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 A teraz tak pomyślałem. A może to 324 osoby to były te trupy co on kiedyś zagazował ? To raczej nie mogły być te osoby bo one leżały sobie wszystkie razem w tym dole co go Ben pokazał lockowi na koniec trzeciej serii. Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Zaraz, czy ja dobrze myślę, że w epie mamy flashbacki Jina i jednocześnie flashforwardy Sun? Bo już sam nie wiem jak to wszystko połączyć ... Cytuj
Stachu 1 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 zauwazyłeś taką głupote, a nie nie zwrociłes uwagi na to, ze Sun wołała Jina, skoro on już nie zył? No tak, majaczyła. A co do tego 'pomyslunku'. Dlaczego wykluczasz, ze Jina mogl zawiadomić ktokolwiek inny o tym, że Sun jest w szpitalu bez jej wiedzy? Nie bardzo rozumiem, ale wątek jest złożony dość klarownie i przejrzyście - zbyt klarowanie i przejrzyście, by nie spodziewać się oczywistego twista. W tym wypadku łatwo było wytypować, jak się to skończy. Inaczej niż np. jeśli chodzi o zleceniodawcę Sayida, bo tu można było mieć kilka wariantów. A jeśli Sun rodzi, a Jin biegnie z pandą, to byłoby bardzo nielostowo, gdyby wszystko skończyło się happy endem - mielibyśmy najżałośniejszy odcinek w serii, proste. no, ale czego nie rozumiesz? Nawet jesli cała historia japonców skończyłaby sie happy endem to były juz znacznie gorsze odcinki z gorszymi FB. Co do klarownosci i przejrzystości wątku. Na pewno wszyscy spodziewali się jakiegoś zonka z tym dzieckiem, bo to ono było w centrum uwagi. Coż, nie uważam, żeby odcinek był zle skonstruowany. Chcesz powiedzieć. że odkąd zobaczyłeś Jina biegającego za pandą wiedziałeś, że na końcu okarze się, że jednak nie żyje, a to co ogladalismy przez 40 minut było jedna wielką ściemą, dlatego ,że najpierw pokazali jak Jin jest w drodze do szpitala, a potem scene, w ktorej Sun mowi, ze chce zawiadomić męża? Dlatego spytałem, dlaczego twierdzisz, że ktoś inny nie mógł go o tym zawiadomić? Jest też inne wyjście, skoro Sun majaczyła, to równie dobrze zawiadomić Jina wcześniej, a potem pomajaczyć na stole operacyjnym ,że go potrzebuje. Ja to odebrałem ten sposób Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Ja na szczęście też od razu nie poznałem po pandzie, że Jin nie żyje i odcinek mi się podobał. Dobry pomysł z połączeniem flashbacków i flashforwardów. W każdym odcinku mamy coś nowego i to się ceni. Poraz pierwszy obejrzałem zwiastun kolejnego odcinka i... chyba szykuje się jakaś grubsza akcja ("next tuesday... some... will... die") Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi