gekon 1 787 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 No, po angielsku wszystko brzmi świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 No dobra czas wziąć się za Deadwood. Mam nadzieję, że czeka mnie znakomity serial... wszyscy go tak polecają Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Bo to jest bardzo dobry serial. Poważny minus za złe zakończenie - nie lubię takich chamsko cancelowanych seriali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 (edytowane) Prawde mowiac to wiekszosc watkow rozpoczetych w poprzednich sezonach zostala zakonczona wiec az takie chamskie ono nie jest. Moglo byc gorzej pod tym wzgledem, ale ogolnie rzecz biorac to wiadomo - wielka tragedia, ze musieli przerwac to cudo - przeciez spokojnie moglyby powstac jeszcze przynajmniej 2 sezony (jeden sezon serialu odpowiada mniej wiecej jednemu roku, 3 sezon to rok 1877 a w 1879r. Deadwood splonelo, wiec bylby to dobry moment na zakonczenie serialu, chociaz oczywiscie mogliby go dalej kontynuowac jakby chcieli). Edytowane 19 Lipca 2011 przez Yabollek007 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 (edytowane) Jestem na razie po 1 sezonie i muszę przyznać, że serial to klasa. Dialogi i klimat miażdżą, a postać Ala to po prostu majstersztyk. Mam nadzieję, że dalej jest jeszcze lepiej U Fucking Cocksucker :potter: Edytowane 24 Lipca 2011 przez sprite Cytuj Odnośnik do komentarza
stey 9 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Moim zdaniem najlepszy serial w historii HBO. Cholernie ubolewam, że skończył się zostawiając tyle niewykorzystanego potencjału. Postać Ala jest po prostu genialna, jego głos, mimika, inteligencja. Zaczynając oglądać ten serial podzieliłem głównych bohaterów na tych dobrych i złych, bardzo szybko okazało się, że tutaj nie ma jasnego podziału na biel i czerń. Wszystko jest szare. Jest to jeden z najbardziej realistycznych i naturalnych serialów, właśnie to stanowi jego główną siłę. Trudne wybory w prostych sytuacjach. Ile to razy oglądając ten serial po prostu myślałem, że zaraz Seth wpadnie i wszystkich powyżyna, albo Al wymyśli jakimś genialny plan. Nic takiego nigdy się nie działo. Genialny! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 532 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Moim zdaniem najlepszy serial w historii HBO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
stey 9 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Jeszcze się nie zabrałem za The Wire, ale nadrobię Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 (edytowane) Ja tam widzialem zarowno The Wire jak i Deadwood i mimo wszystko obstaje przy tym drugim. Jak dla mnie najlepszy serial ever. Jednakze wg. mnie w przypadku absolutnej czolowki (The Wire, Deadwood itd) nie da sie obiektywnie stwierdzic ktory jest najlepszy - to juz pozostaje w kwestii subiektywnych odczuc. Moim faworytem jest Deadwood. Edytowane 23 Września 2011 przez Yabollek007 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Obejrzałem niedawno całości i jestem pod naprawdę dużym wrażeniem. Al Swearengen to absolutna czołówka jeśli chodzi o serialowe postaci, ale najlepsze dialogi miał chyba jednak E.B. Kumpel stwierdził, że nie podoba mu się, że prawie wszyscy (nawet typowi wieśniacy) mówią bardzo skomplikowanymi zdaniami, takimi przekombinowanymi jak na prostych wiochmenów, ale dla mnie to nie było jakieś rażące. No może w drugim sezonie było bardzo mało akcji a w (pipi)ę gadania, ale też się w sumie nie czepiam. Piękny serial. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 jestem w połowie 2 sezonu i ciezko sie oglada cały odcinek na raz, a to dzieki Bullockowi i jego zonie, oraz wdówce Almie, nie-do-(pipi)a-wycierpienia-ekipa. Niszczą serial, nawet Al który jest w niemocy tego nie ratuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 No, wczoraj skończyłem. Nie chcę mi się powtarzać, jaki ten serial jest zaje.bisty, bo jest. Jak sobie przypominam całość, to najlepszym elementem, obok postaci Ala są dialogi E.B - Richardson. Po prostu mega, jak E.B jedzie dziadkowi, lecząc swój kompleks niższości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 jestem w połowie 2 sezonu i ciezko sie oglada cały odcinek na raz, a to dzieki Bullockowi i jego zonie, oraz wdówce Almie, nie-do-(pipi)a-wycierpienia-ekipa. Niszczą serial, nawet Al który jest w niemocy tego nie ratuje. Mam dokładnie tak samo. Męczy mnie Bullock z rodzinką i burmistrz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Ian McShane (Al Swearengen) kończy dzisiaj 70 lat. Syćkiego nolepsego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) No, zaczelem drugi raz ogladac Deadwood. Czysty geniusz (tak, wiem, powtarzam sie ;] ). Tym razem juz z angielskimi napisami zamiast polskich. Teraz jeszcze lepiej oglada mi sie ten serial. Te polskie tlumaczenie bylo takie karkolomne, tak nagmatwane - jezyk oryginalu jest duzo prostszy. Przynajmniej jesli chodzi o jego zrozumialosc, bo z przetlumaczeniem niektorych wypowiedzi mialbym spory problem. Hah, potem sie zabiore za The Wire, ktore rowniez wczesniej 'zbeszczescilem' napisami PL - jaram sie. Zobaczymy jak tam wypadna moje wrazenia i zderzenie z tym calym slangiem. Edytowane 18 Listopada 2013 przez Yabollek007 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Deadwood to jedno z najlepiej zrealizowanych dzieł tego wieku i decyzja HBO o kasacji podpada pod paragraf o zbrodni przeciwko ludzkości. Wszystkie postacie są świetnie wykreowane ale to Al Swearengen niszczy system. Choć w pierwszych odcinkach zapowiadał się na zwykłego skurczybyka to później wybił się na wyżyny dzięki świetnym dialogom i genialnej grze aktorskiej Iana McShane. Co najlepsze przez pierwsze dwa sezony główną osią fabularną jest samo miasto. Wszystko skupia się na codziennym życiu mieszkańców (których losy często i gęsto się przeplatają) obozu. Każdy z aktorów dostaje swoje pięć minut. Dopiero wprowadzenie postaci Hearst'a skupia wątki wszystkich na jego osobie. Jedna z najlepszych scen serialu i chyba najlepszy one-liner w wykonaniu Al'a. "Hey, Reverend, you could've just said, Amen." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 http://www.thewvsr.com/deadwood.htm TOTAL 2980 Ładnie się komuś nudziło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) FUUUUUUCK W sumie właśnie oglądam ponownie i naprawdę tarantino mógłby ten serial zawstydzić pod względem przekleństw. Najlepsze są przekleństwa wkomponowane w spokojne dialogi tego pana Jak on potrafił zniszczyć każdego Chciałbym tak słownie miażdżyć. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 http://www.polygon.com/2016/1/8/10736068/hbo-greenlights-deadwood-movie Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 O cholera, czyli WRESZCIE. Oby tylko jak najwięcej aktorów z oryginalnej obsady skompletowali. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) (pipi)a, jak przez nią ten serial stracił, pewnie nawet raven raven by był zjadliwy gdyby tej (pipi) nie było, zreszta ta bruneta hotelu nie lepsza. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez ajebisty Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Skyler Olyphant chyba jest teraz wolny, za to McShane i Malcomson grają obecnie w Ray Donovan, ale powinni znaleźć czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 zapomniałem o skyler, dzięki milan :///// Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 dobra nowina. Serial w moim top 3 wszech czasów. Bez McShane'a nie zrobią filmu bo by to sensu nie miało. On jest tym serialem. Dla mnie najwybitniejsza kreacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 dobra nowina. Serial w moim top 3 wszech czasów. Bez McShane'a nie zrobią filmu bo by to sensu nie miało. On jest tym serialem. Dla mnie najwybitniejsza kreacja.Możesz napisać jakie to seriale są dla Ciebie naj? Może być na PW. nie chodzi mi o jakąś konfrontację czy coś tylko chciałbym wiedzieć co takiego warto jeszcze obejrzeć. W serialach nie siedzę, Deadwood np. nie widziałem, a czasami nachodzi ochota coś obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi