Opublikowano 12 lutego 201411 l Odświeżam sobie swoje płytki "black seed..." i "In the darkened..." które zakupiłem jakieś 8 latemu i żałuję swojej ignorancji, gdyż teksty kawałków i opisy do nich to spora dawka fajnych starożytnych legend, faktów, wierzeń, egipskich i nie tylko. Dla zainteresowanych fajna sprawa, także zamiast czytać sobie normalną książkę - czytam książeczki płyt.
Opublikowano 26 maja 20159 l http://www.metalinjection.net/upcoming-releases/nile-announce-new-album-coming-this-august jezu co za news, Nile mastermind Karl Sanders: "All of us in Nile are happy to announce our upcoming newest album, 'What Should Not Be Unearthed'. It's our eighth official album, and this time we believe we have a truly crushing disc to bring to metal fans.' "The focus this time around is on brutally heavy metal riffing and songwriting; kind of like of an 'Annihilation Of The Wicked' approach but very streamlined to achieve maximum destructive impact."
Opublikowano 8 września 20159 l Call to Destruction na MassiveFest zrobiło robotę. Jak chcesz to po pracy podeślę Ci nagranie live tego utworu.
Opublikowano 8 września 20159 l https://www.facebook.com/100010080278850/videos/134348363577839/?pnref=story Wyświetla?
Opublikowano 24 września 20159 l Nile to mistrzowie tytułów. Papyrus Containing the Spell to Preserve Its Possessor Against Attacks from He Who Is in the Water.
Opublikowano 31 października 20195 l Jest i cały album http://newalbumreleases.net/134525/nile-vile-nilotic-rites-2019/ CUDOWNIE
Opublikowano 26 grudnia 20195 l no lekko nie trafiłem w temat miało być death metal ale mam nadzieję że sie spodoba
Opublikowano 8 grudnia 20213 l Od kilku dni na ripicie i ochuju zloty jakie to jest wyśmienite. Mam wzwód za każdym razem jak słyszę riff i perkusję z połowy Kheftiu Asar Butchiu Jakie jest top trzy albumów w ich dyskografii? Z przyjemnością sprawdzę co jeszcze ekipa ma do zaoferowania.
Opublikowano 8 grudnia 20213 l To jeszcze 3 inne moje ukochane podam: Annihilation Of The Wicked Those Whom The Gods Detest Vile Nilotic Rites Ale prawda jest taka, że oni jeszcze słabego albumu nie nagrali.
Opublikowano 8 grudnia 20213 l 6 minut temu, Masorz napisał: Ale prawda jest taka, że oni jeszcze słabego albumu nie nagrali. najprawdziwsza prawda
Opublikowano 4 sierpnia 20231 r @Masorz To ty w 4:30? Podobny. Edytowane 4 sierpnia 20231 r przez MarekCol
Opublikowano 29 maja 202429 maj Szacuneczek, panie Nile, bardzo skowyrny kawałek Chapter for Not Being Hung Upside Down on a Stake in the Underworld and Made to Eat Feces by the Four Apes
Opublikowano 29 maja 202429 maj Nowsze dzieła średnio mnie interesują, ale to zespół od którego wciągnąłem się w death metal i nagrał kilka doskonałych materiałów, więc na zawsze w moim serduszku. Chętnie w końcu zobaczę ich z nowym wokalistą. "In Their Darkened Shrines" przesłuchałem już tyle razy w ciągu jakichś 15-17 lat, że mi się ten kompakt za chwilę rozpadnie
Opublikowano 3 czerwca 20243 cze Wkurwiają mnie już te ultra czyste riffy i produkcja. Jak potężny Półkownik Sanders growluje to czuć jeszcze klimat Nile. Jak płyta ma być jak ten kawałek to będzie mi bardzo przykro. Zbyt czyściutko. Coś mi się zdaję, że skurwią...
Opublikowano 25 sierpnia 202425 sie A tymczasem wjechali i rozjebali cały def metal jednym kawałkiem: Polecam cały album, bo jest nieziemski.