Soniak 3 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 Save nie jest mi potrzebny do trofeów . Jeśli chcę wrzucić go na PlayStation to mam utworzyć na pendrive jakiś specjalny folder? Cytuj
Emet 1 098 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 Jak kopiujesz na pendrive'a to konsola sama zrobi foldery. Jak z pendrive'a na konsole to save'y musza byc w: PS3/SAVEDATA/pliki save Cytuj
Soniak 3 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 Ok, thx. Skopiowałem na konsolkę save do GT 5, ale nie działa Zaraz się trochę z tym pomęcze Cytuj
Daffy 10 622 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 z GT5P i innymi grami jest jeszcze jeden problem-muszą się zgadzać wersje np. GT5P jest w wersjach Pal na Bluray,Pal na PS Store,NTSC na bluray.NTSC na PS Store i wersje azjatyckie.Tak więc musisz mieć save i odpowiadającą mu grę-w przeciwnym razie konsola nie wykryje stanu gry Cytuj
Soniak 3 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 Konsolka go wykrywa, wszystko jest cacy, z tym że... save nie działa ;/ Cytuj
Daffy 10 622 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 konsolka każdy save wykryje ale musisz mieć save z wersji gry jaką posiadasz(bluray,ps store i odpowiedni kontynent) bo w przeciwnym razie nici i pomimo tego,że save jest skopiowany na hdd do odpowiedniego folderu to go nie wykryje gra. Cytuj
Emet 1 098 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 (edytowane) Nieistotne jest to czy to wersja BD czy z PS Store. Istotne jest to czy to wersja EU, USA, JP, lub inna azjatycka oraz wersja zainstalowanego update'u GT. Nowsze wersje zobacza stary save, ale wersja bez update'u nie zobaczy save'a z wersji po update. Czyli najpierw zrob aktualizacje GT i wtedy sprawdz czy save dziala. Edytowane 13 września 2008 przez Emet Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 15 września 2008 Opublikowano 15 września 2008 (edytowane) Siemka przymierzam się właśnie do zmiany dysku w konsoli na większy i mam pytanko co do przenoszenia danych z dysku. Czy jest jakiś sposób na przenoszeniu danych po kawałku np. jednej gry, później drugiej. Bo mam na dysku tekkena , elpephunka eden i mapki do resistenca, a mam pendrive 2gb więc się nie zmieści. Wiem że można ściągnąć to jeszcze raz z pstore ale chciałbym tego uniknąć (mam słabe łącze a ściągać jeszcze raz to katorga i kupa czasu) Edytowane 15 września 2008 przez ZakOnIck Cytuj
Katana 0 Opublikowano 15 września 2008 Opublikowano 15 września 2008 Siemka przymierzam się właśnie do zmiany dysku w konsoli na większy i mam pytanko co do przenoszenia danych z dysku. Czy jest jakiś sposób na przenoszeniu danych po kawałku np. jednej gry, później drugiej. Bo mam na dysku tekkena , elpephunka eden i mapki do resistenca, a mam pendrive 2gb więc się nie zmieści. Wiem że można ściągnąć to jeszcze raz z pstore ale chciałbym tego uniknąć (mam słabe łącze a ściągać jeszcze raz to katorga i kupa czasu) Nie ma takiej możliwości. Najlepszym rozwiązaniem jest przenieść tylko save'y, a gry ściągnąć na nowo, po prostu będziesz musiał czekać. Ewentualnie zmniejsz rozmiar kopii (usuń coś, co masz na konsoli) i wtedy wrzuć całość na PenDrive'a, w ten sposób będziesz miał trochę mniej do pobierania. Cytuj
Partyzant 0 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Witam. Dopiero przymierzam sie do kupna PS3, jednak niewiele wiem o zastosowaniu HD w tej konsoli. W jaki sposob konsola korzysta z HD? Tzn czy gry trzeba przenosic w calosci lub czesci na HD?Czy dziala po prostu z BlueRaya? Co mi daje zwiekszona pojemnosc dysku? Jakie sa pojemnosci gier na PS3? Jakie rozwiazanie polecacie? Cytuj
Maximmus 0 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Witam. Dopiero przymierzam sie do kupna PS3, jednak niewiele wiem o zastosowaniu HD w tej konsoli. W jaki sposob konsola korzysta z HD? Tzn czy gry trzeba przenosic w calosci lub czesci na HD?Czy dziala po prostu z BlueRaya? Co mi daje zwiekszona pojemnosc dysku? Jakie sa pojemnosci gier na PS3? Jakie rozwiazanie polecacie? Wiele gier wymaga instalacji na dysk(2-5gb), w dodatku istnieje mozliwośc instalacji Linuxa zamieniajaca ps3 w odpowiednik PC(10gb). Jak by tego bylo malo... mozesz pobierac gry z PSstore a te nie maja gornych limitow wiec czasem zajmuja kilka giga... na dodatek Ps3 to aktualnie NAJLEPSZY odtwarzacz bluray/dvd/cd/itd... ... wiec twardy dysk wykorystuje sie do magazynowania filmow, muzyki, zdjec - a prezenytuje sie to wysmienicie... dorzuc do tego przegladarke internetowa i wsztko to co bedziesz dzieki niej sciagal(np. filmiki w formacie HD z gier - trailery) lub z PsStore(sklepu) gdzie materiał video jest najwyzeszj jakosci(60sekund = 600mb w fullHD) itd... jednym slowem twardy dyk 80gb zapelnisz na upartego w tydzien... o ile zamierzasz korzystac z konsoli często. Cytuj
Partyzant 0 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Czyli czekac na PS3 z dyskiem 160GB?(ma wyjsc ponoc niedlugo) Kupowac jakis inny i samemu wymienic? Czy brac PS380GB+dwie gry(Ratched&Clank oraz Uncharted) za 1500pln w Media Markt? Cytuj
Katana 0 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Czyli czekac na PS3 z dyskiem 160GB?(ma wyjsc ponoc niedlugo) Kupowac jakis inny i samemu wymienic? Czy brac PS380GB+dwie gry(Ratched&Clank oraz Uncharted) za 1500pln w Media Markt? Nie ma co czekać na konsolę z większym dyskiem (BTW, nie słyszałem nic, żeby miała wyjść wersja 160GB, skąd masz takie info?), po za tym, lepiej wyjdziesz kupując osobno dysk do PS3 i wkładając go zamiast tego co był w zestawie. Co do tej oferty z MM, to albo mi się zdaje, albo to jest trochę drogo... Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 W jaki sposob ps3 robi backup hdd? Formatuje caly pendrive/dysk, formatuje jedna partycje, czy po prostu robi serie plikow ponizej 4 gb (bo tylko takie obsluguje fat32) i zapisuje je na urzadzeniu? Chodzi mi o to czy poradzi sobie z duzym dyskiem w ktorym jest kilka partycji, i tylko jedna w fat32. Cytuj
Emet 1 098 Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 Nie wiem jak to z partycjami jest ani czy formatuje pamieć (miałem pustą więc nie wiem... a szkoda, ze nie sprawdziłem ) ale po wszystkim na pendrivie był folder PS3/BACKUPDATA (lub coś podobnego) i w nim kilka plików. Mój backup zajmował łącznie ok 2.6GB. Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 (edytowane) Co do tej oferty z MM, to albo mi się zdaje, albo to jest trochę drogo... Dokładnie. Jeszcze tydzień temu była za 1200 (albo nawet 1100 jak mnie pamięć nie myli) bez gier... ale ile teraz kosztuje Ratchet i Uncharted?? razem ze 150 - 200 zł. Chyba że za 1500 masz jeszcze dwa DS3 to wtedy można się zastanowić. Edytowane 18 września 2008 przez Incognitos Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 Nie wiem jak to z partycjami jest ani czy formatuje pamieć (miałem pustą więc nie wiem... a szkoda, ze nie sprawdziłem ) ale po wszystkim na pendrivie był folder PS3/BACKUPDATA (lub coś podobnego) i w nim kilka plików. Mój backup zajmował łącznie ok 2.6GB. Sprawdzilem - zawartosc komorki (karta 1 gb) pokazywal wraz z iloscia wolnego miejsca, wiec chyba po prostu dodaje pliki do partycji. Mam nadzieje ze nie bedzie problemu z wieloma partycjami. Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 19 września 2008 Opublikowano 19 września 2008 Wlasnie wlozylem cos duzego do mojej PS3... Takiego olbrzyma,to Ona nigdy nie miala w swoich aksanitnych wnetrznosciach:D A na powaznie,siedzi w niej nowy dysk ktory mi polecil Katana : WD320BEVT Pieknie dziala,ale musze stwierdzic,ze sony to zlodzieje przestrzeni z wiadomych przyczyn.No coz,musimy sie z tym pogodzic.Mam jedno pytanko.Czy dysk,ktory byl w konsli(40gb) moge sformatowac po podlaczeniu go przez usb do PS3(jako zewnetrzny)?Nie chcialo mi sie czekac kilka godzin na "full format".Za bardzo sie nagrzalem aby wlozyc(jak to brzmi:P)do niej nowy nabytek.Dzieki wielkie wszystkim za pomoc,a w szczegolnosci gratsy do Katany:) Cytuj
Katana 0 Opublikowano 19 września 2008 Opublikowano 19 września 2008 Wlasnie wlozylem cos duzego do mojej PS3... Takiego olbrzyma,to Ona nigdy nie miala w swoich aksanitnych wnetrznosciach:D A na powaznie,siedzi w niej nowy dysk ktory mi polecil Katana : WD320BEVT Pieknie dziala,ale musze stwierdzic,ze sony to zlodzieje przestrzeni z wiadomych przyczyn.No coz,musimy sie z tym pogodzic.Mam jedno pytanko.Czy dysk,ktory byl w konsli(40gb) moge sformatowac po podlaczeniu go przez usb do PS3(jako zewnetrzny)?Nie chcialo mi sie czekac kilka godzin na "full format".Za bardzo sie nagrzalem aby wlozyc(jak to brzmi:P)do niej nowy nabytek.Dzieki wielkie wszystkim za pomoc,a w szczegolnosci gratsy do Katany:) Cieszę się, że jakoś pomogłem Mam nadzieję, że nie zawiedziesz się na nowym dysku i będziesz mógł się pochwalić po długim czasie, że nadal chodzi i jego stan się nie pogarsza Mój dysk w PC od WD (kupiłem w Lutym bodajże) chodzi cały czas tak samo jak wcześniej, cichy, chłodny, transfer na wysokim poziomie ) Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 19 września 2008 Opublikowano 19 września 2008 A jak z tym formatem?Musi byc dysk w konsoli czy zewnetrznie po podlaczeniu przez usb moge? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 19 września 2008 Opublikowano 19 września 2008 Trzeba go zewnętrznie formatować. Pamiętaj że musi to być FAT32 (NTFS'a PS3 nie wykryje). Cytuj
Katana 0 Opublikowano 20 września 2008 Opublikowano 20 września 2008 A jak z tym formatem?Musi byc dysk w konsoli czy zewnetrznie po podlaczeniu przez usb moge? Ale musisz go sformatować przy pomocy PC, jeśli chcesz korzystać z niego jako zewnętrzny HDD do PS3. Oczywiście formatujesz na FAT32 jak powiedział poprzedni rozmówca Cytuj
VViking 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Właśnie wsadziłem do PS3 segate momentus 250GB 5400obr (wybrałem go kierując się właśnie opiniami na forum PE - dzięki koledzy!). Co prawda wielkość rzeczywista to 236GB, ale i tak chyba każdy twardziel ma mniejszą pojemność niż to jest podane:) Ważne, że sprzęt działa jak należy, a z wymianą nie było żadnych problemów. Polecam! Tylko jedno mnie gnębi... pewnie już się to tu przewinęło ale i tak zapytam. Wielkość rzeczywista to 236GB, ale PS3 wyświetla, że wolne jest 205GB. Na standardowym twardzielu (kupiłem wersję 40Gb) wolne było 32/37GB. Czyli w obu przypadkach konsola zajęła ok 14% powierzchni dysku, zanim cokolwiek na niego wrzuciłem. Na co mi teraz zażarło te 31GB!!! Wie ktoś? <_< Cytuj
mrynk 121 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Tak to jest, bo 1GB to nie jest 1 000 000 000 bajtow tylko 1 073 741 824 bajtow. Wiec marketingowe np 250GB trzeba podzielic przez 1.073741824 i mamy okolo 233 GB naprawde. Przy okazji 500GB dysk PS3 wyswietla 465 GB calkowite i 415 GB dostepne. Cytuj
lordpix 8 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 (edytowane) Też mam parę pytań (lamerskich;) Parę dni temu kupiłem PS3 80gb ale mam zamiar wymienić na większy HDD. I co następuje: 1. Jak trzeba sformatowac na FAT32 to jak jest z partycjami? Jedna chyba nie da rady? 2. Zakładając, że mam juz HDD nowy, to wszystkie dobra ze starego da się skopiować? (dema, instalacje itp) 3. seagate 320 gb bez problemów zadziała? Edytowane 10 października 2008 przez lordpix Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi