mataman 35 Opublikowano 28 stycznia 2012 Opublikowano 28 stycznia 2012 Prosto: mam dwie konsole i chce z konsoli pierwszej przełożyć dysk do konsoli drugiej i na odwrót, tak żeby po prostu zamienić je zawartością, grami, sejwami itp. Pytanie- czy jest to możliwe, jeżeli tak to czy są jakieś ograniczenia, haczyki, czy gry z psstore w trybie online nie będą szwankowały? z góry dzieki Ograniczenie jest jedno podstawowe, po włożeniu każdego nowego dysku durne ps3 prosi o format, więc to się nie uda. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 29 stycznia 2012 Opublikowano 29 stycznia 2012 I znowu ten sam temat. ;] Nie jest możliwe bo HDD jest szyfrowany unikalnym kluczem dla każdej płyty głównej. Także dysk z jednej konsoli dla drugiej to zwykła sieczka traktowana tak samo jak czysty dysk. Tego nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że samo przełożenie dysku jest już rejestrowane w xRegistry.sys (model, jego fw, s/n) i dysk oznaczany jako jej, czyli po włożeniu starego do tej konsoli, ta go już nierozpozna. Nietestowałem. Cytuj
DaniDevil 7 Opublikowano 10 maja 2012 Opublikowano 10 maja 2012 (edytowane) Mam pytanie jestem cieki w tych interfejsach caly czas mi sie myla chce kupic dysk SSD czy ten dysk bedzie pasowal do Ps3 SSD Crucial M4 Albo podpowiedzcie mi jakis dobry SSD do ps3 Edytowane 10 maja 2012 przez DaniDevil Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 10 maja 2012 Opublikowano 10 maja 2012 (edytowane) Tak, będzie. Ale nie zrobi to dużej różnicy w PS3. Poza tym @Berion coś wspominał że w PS3 - ponieważ dysk jest szyfrowany - się go "zajedzie". E: Każdy dysk SSD będzie dobry do PS3 - serio - PS3 nie wykorzysta zbytnio możliwości takiego dysku. Na pewno nie będzie dużej różnicy w instalacji gier z BD R (IMO wcale tutaj nie ma różnicy) natomiast będzie widoczna różnica w instalacji gier z PSS czy doczytywaniu textur z takiego HDD (problem np. w Rage). Ja osobiście kupiłem sobie dysk Hybrydowy do PS3 - czyli połączenie HDD z SSD i np. w Rage problem zniknął. PS3 trochę szybciej się uruchamia i nie zamula tak podczas wejścia do XMB podczas grania. Ale kosmosu nie ma. Edytowane 10 maja 2012 przez Kyo Cytuj
DaniDevil 7 Opublikowano 10 maja 2012 Opublikowano 10 maja 2012 Wiem ze kosmosu nie bedzie czytalem na ten temat. Ja tylko wymieniam dysk na wiekszy a przy okazji kupie SSD. Dzieki za pomoc:D Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 10 maja 2012 Opublikowano 10 maja 2012 Dokaldnie tak ja pisze Kyo, nie opłaca się kupowac SSD do PS3. Posprawdzaj wcześniejsze strony, było wczucone porównanie dysków. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Przede wszystkim CellOS nie obsługuje TRIM i głównie dlatego jest to kiepski pomysł. Jedyna zaleta to brak mechaniki, czyli np. podczas pracy konsoli bez stresu mógłbyś ją puknąć, przesunąć etc. gdzie przy magnetycznych kończy się to zwykle źle. Tylko czy warto? Cena jest bardzo wysoka, a raczej nie nacieszysz się dłużej nim w konsoli jak rok/dwa. Cytuj
winner 183 Opublikowano 5 lipca 2012 Opublikowano 5 lipca 2012 PS3 akceptuje "terówki"? Mam 2 konsolki, z czego jedna służy tylko do grania właśnie z dysku (Fat z uszkodzonym laserem 320GB) i druga normalna używana na co dzień Slimka 160GB i zaczyna brakować mi miejsca znowu (zwłaszcza teraz po zakupie PS Plus). Zastanawiam się nad zakupem HDD o pojemności 1TB, próbował ktoś i nie ma problemów z takim dyskiem? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 lipca 2012 Opublikowano 5 lipca 2012 Tak, będzie działał tylko sprawdź czy będzie pasował. Jeśli dobrze pamiętam dyski do 750GB mają standardową "wielkość". Wszystko powyżej jest "grubsze" więc może nie wejść do PS3. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 6 lipca 2012 Opublikowano 6 lipca 2012 czy jest opcja transferu danych z jednego dysku(120gb) na dysk (500gb) bez koniecznosci pobierania wszystkiego od nowa? Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 6 lipca 2012 Opublikowano 6 lipca 2012 Mieć dwie konsole, albo zrobić backup, zmienić dysk na większy i wgrać ponownie. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 7 lipca 2012 Opublikowano 7 lipca 2012 "podlacz nosnik danych" Nie moge uzywac zadnego USB ( choc wczesniej dzialaly), bo ciagle wyskakuje mi ten komunikat. Konsola zaczyna przegladac zawartosc USB, po czym sie na chwila zwiesza i wychodzi do XMB. Mial tak ktos? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 8 lipca 2012 Opublikowano 8 lipca 2012 (edytowane) Rozumiem, że jest to FAT na MBR, tak? A partycja z FAT32 jest ostatnia w tablicy? Nie ma na niej żadnych flag? Edytowane 8 lipca 2012 przez Berion Cytuj
Dreyes 103 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 Mam do was pytanko, chcę kupować nowy dysk ponieważ jest teraz dużo fajnych gier na PS+ a mój mi już nie starcza. Czy ten dysk będzie pasował do PSa ? http://allegro.pl/dysk-hdd-2-5-wd-caviar-scorpio-blue-320gb-sata2-i2484053485.html Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 3 sierpnia 2012 Opublikowano 3 sierpnia 2012 Pytanie czy ten dysk bedzie pasowal do ps3 slim http://www.memoryc.ie/products/description/500GB_Seagate_Momentus_XT_2_5-SATA_Solid_State_Hybrid_Drive_7200rpm-32MB_cache/index.html ? Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 7 sierpnia 2012 Opublikowano 7 sierpnia 2012 Zaq, będzie pasował. Tylko czy warto dopłacać za 7200rpm i to jeszcze w hybrydzie skoro zero z tego korzyści? No chyba, że planujesz kiedyś używać go z pc. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 7200rpm mocniej się grzeją niż 5400 rpm. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Dzieki Panowie. Wsadze 200gb 5400rpm,ktory sie wala w szafce w takim razie.O ile uda mi sie odkrecic te srubki,ktore trzymaja dysk. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Zrobiłem sobie sporą dziurę w ręce próbując odkręcić te śruby pierwszy raz. Wszystko rozbijało się o to że chciałem odkręcać te śruby od jeszcze gorącego dysku. Co się (pipi)a naprzeklinałem wtedy... . Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Zrobiłem sobie sporą dziurę w ręce próbując odkręcić te śruby pierwszy raz. Wszystko rozbijało się o to że chciałem odkręcać te śruby od jeszcze gorącego dysku. Co się (pipi)a naprzeklinałem wtedy... . Goracy czy zimny dysk za cholere ich nie idzie odkrecic. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Jak to śruby? A nie jedna mała, niebieska śróbka? Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Jak to śruby? A nie jedna mała, niebieska śróbka? jest 5. 1 niebieska trzyma zaslepke,4 sa przykrecone do kieszeni na dysk. 1 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Nie przypominam sobie aby w moich tak było. Dlatego się zdziwiłem. Cytuj
Vril_Dox 152 Opublikowano 10 sierpnia 2012 Opublikowano 10 sierpnia 2012 To chyba te na szynie prowadzącej. Tu musi być dobry śrubokręt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi