Opublikowano 11 października 201113 l Skończyłem grę (X360) w 12h na hardcore (robiłem tylko wątek główny). Rage to jeden wielki side quest. Fabuła nie istnieje w ogóle, a sama gra kończy się tak, że gdy liczysz na ostatnie 3h ostrej akcji to grę dosłownie ucina. Świetny gameplay nie jest w stanie zatrzeć takiej maniany. Jak ktoś jeszcze nie kupił to niech się wstrzyma bo gra nie jest warta więcej niż 80-100 zł.
Opublikowano 11 października 201113 l Jak ktoś jeszcze nie kupił to niech się wstrzyma bo gra nie jest warta więcej niż 80-100 zł. Heh, i dobrze wiedzieć. Przymierzałem się do kupna by mieć na czym wyżyć do premiery U3, ale ostatnie forumowe opinie (nie tylko tu) ostudziły mój zapał.
Opublikowano 11 października 201113 l Gameplay jest świetny, ale całą grę robisz sobie smaka na jakieś pie*dolnięcie, które nie następuje. Ja kupiłem grę za połowę ceny i jestem wku*wiony, już sobie wyobrażam co by było jakbym dał 2 stówy.
Opublikowano 11 października 201113 l świetny gameplay, zresztą to gra twócy Dooma i Qauke'a więc nie mogło być inaczej , okraszony świetnym engine jak na konsole(super wygląda i ultra płynne 60fps) z pięknym concept artem post apokaliptycznego świata obdarzonym dosłownym brakiem jakiejkolwiek fabuły. serio ale nawet 5 latek mając taki potencjał by to lepiej poskładał - brak charyzmatycznych postaci, jakiegokolwiek sensu fabularnego, twistu czy chociażby wgłębiania się po co i dlaczego. Same zadania polegające na tym, że jakiś koleś mówi nam ,że jesteśmy super, inni niż wszyscy bo pochodzimy z starych czasów i arki dlatego musisz nam pomóc pokonać to i to. Jedziemy do punktu docelowego - eksterminujemy je i wracamy by nowy koleś powiedział nam to samo. Edytowane 12 października 201113 l przez Ficuś
Opublikowano 11 października 201113 l ja dzis zamienilem duka na rage bo inaczej stracilbym na nim, a tak to doplacilem kolo 20 jurkow z czego jestem zadowolony. jak narazie sie wkrecam wiec poza doczytywaniem tekstur jest miodzio. byle do premiery U3
Opublikowano 13 października 201113 l Utknąłem. Błąd gry, albo mój. Pierwsza misja dla tego łysego starucha, zowie się jakoś na K. Misja jest w Dead City Central, trzeba wziąc defibrylator i przynieśc temu naukowcowi. Jestem już pod koniec misji, w tym gabinecie, zabieram defibrylator, przez drzwi wbija się dwóch mutantów dzięki czemu otwiera się przejście w dół. Schodząc tam dochodzi się na sam początek tunelu, gdzie się wchodzi do Dead City. I tyle. Domyślam się, że to koniec misji i trzeba wyjśc przez właz, ale nie mogę go otworzyc. Wszystkie ścieżki zablokowane, nie mogę nic zrobic ;/
Opublikowano 13 października 201113 l Utknąłem. Błąd gry, albo mój. Pierwsza misja dla tego łysego starucha, zowie się jakoś na K. Misja jest w Dead City Central, trzeba wziąc defibrylator i przynieśc temu naukowcowi. Jestem już pod koniec misji, w tym gabinecie, zabieram defibrylator, przez drzwi wbija się dwóch mutantów dzięki czemu otwiera się przejście w dół. Schodząc tam dochodzi się na sam początek tunelu, gdzie się wchodzi do Dead City. I tyle. Domyślam się, że to koniec misji i trzeba wyjśc przez właz, ale nie mogę go otworzyc. Wszystkie ścieżki zablokowane, nie mogę nic zrobic ;/ Utknąłem. Błąd gry, albo mój. Pierwsza misja dla tego łysego starucha, zowie się jakoś na K. Misja jest w Dead City Central, trzeba wziąc defibrylator i przynieśc temu naukowcowi. Jestem już pod koniec misji, w tym gabinecie, zabieram defibrylator, przez drzwi wbija się dwóch mutantów dzięki czemu otwiera się przejście w dół. Schodząc tam dochodzi się na sam początek tunelu, gdzie się wchodzi do Dead City. I tyle. Domyślam się, że to koniec misji i trzeba wyjśc przez właz, ale nie mogę go otworzyc. Wszystkie ścieżki zablokowane, nie mogę nic zrobic ;/ Jesli wlaz wyjsciowy nie da sie otworzyc to jest to ewidentny bug. Sprobuj jeszcze raz dojsc tam od poprzedniego sejwa.
Opublikowano 24 października 201113 l odświeżę temat bo już jestem po skończonej grze: - popup po rebuild data base jest zdecydowania do zniesiania - każda ale do dosłownie każda miejscówka w tej grze jest wykonana z takim pietyzmem,że głowa mała - najlepszy concept postnuklearnego świata jaki widziałem w grach - świetnie się strzela z każdej broni i gadżetu(no może zdalnie sterowane autko średnio wykorzystane) - rewelacyjna oprawa graficzna w ulstra stabilnym 60fps(przedostatnia misja w grze..WTF) - świetnie animowani przeciwnicy - nawet fajne wyscigi pojazdów - beznadziejne side-qesty które polegają praktycznie na odwiedzaniu miejscówek z fabuły i ich ponownym oczyszczeniu - mimo wszystko świat gry nie jest tak ogromny, przydałoby się jeszcze kilka miejscówek - bezpłciowy główny bohater - TRAGICZNA KOMPROMITUJĄCA WRĘCZ FABUŁA A RACZEJ JEJ BRAK, taki świat,tyle frakcji, a nic dosłownie nic o tym nie wiadomo - NAJGORSZY ENDING W FPS TEJ GENERACJI 8/10 ode mnie i metka chyba najbardziej zmarnowanego potencjału na hit tej generacji.
Opublikowano 28 października 201113 l odświeżę temat bo już jestem po skończonej grze: podpowiedz mi plz, ile zabrala tobie kompania i ile jeszcze mam do konca mniej wiecej z 3 miasta(gram na poziomie Koszmar)?
Opublikowano 28 października 201113 l 15h ale bawiłem się pobocznymi misjami. Samej fabuły masz na 2-3h
Opublikowano 28 października 201113 l Nie 4mE ma 2, max 3h do końca gry od momentu w którym pisał,że jest
Opublikowano 29 października 201113 l Voytec myślał,że zapomniałem dodać 1 z przodu pisząc o czasie potrzebnym na przejście całej fabuły gry. A nie pisałem ile zajmuje cała gra tylko ile Ty masz do końca serio już masz bliziutko do tego zj.ebanego zakończenia
Opublikowano 29 października 201113 l Na ostatnim poziomie trudności przejście gry mi zajęło 7h. Na normal ze wszystkimi misjami pobocznymi+wyścigami około 14. Jak ktoś się uprze, to spokojnie 1 dzień na przejście.
Opublikowano 3 listopada 201113 l chetny ktos na co-op'a ? plz... nie moge znalezc 20 krysztalkow dla kolesia w wellspring w barze 2 szansy. juz nie wazne, dalem sobie rade ale przykre jest to ze nie mam komu sie tym pochwalic bo przeciez nikt tu nie zaglada jakby co to sluze rada Edytowane 5 listopada 201113 l przez 4 mE
Opublikowano 8 grudnia 201113 l Jak to w koncu jest z tym Rage na PS3 (i X360) - dziala w 60 FPS czy nie ? Myslalem, ze tak, ale z tego newsa wynika, ze jednak nie: http://www.ppe.pl/ne...st_trudne_.html Edytowane 8 grudnia 201113 l przez saptis
Opublikowano 8 grudnia 201113 l Wystarczy włączyć demo by zauważyć, że hula w 60 fps. Wystarczy też by zauważyć te doładowujące się tekstury. Graficznie ogólnie ładnie wygląda. Klimat dosyć dołujący, bronie różnorakie ale powera nie czuć za grosz. Przeciwnicy z adhd uciekają w ostatniej chwili przed pociskami, skaczą, turlają się, w ogóle ubić czterech w tych klaustrofobicznych pomieszczeniach to nie lada wyzwanie.
Opublikowano 9 grudnia 201113 l Demko spoko,fajnie ze 60fpsow, ale odrzuca mnie jakosc tekstur... Trzymanie sie okolo 3m od scian jest znosne, po podejsciu blizej widac pikseloze
Opublikowano 9 grudnia 201113 l Niestety, ale nie trzeba lizać ścian, żeby być odrzuconym jakością tekstur. W ogóle dawno nie widziałem tak paskudnej rzeczy jak wejście do jakiegoś pomieszczenia i zobaczenie jak padają promienie świetlne i jak wyglądają okna.
Opublikowano 9 grudnia 201113 l Ogralem demo i jakos nie jestem zachwycony, nie wiem dlaczego tak chwalono grafike. Sama gra tez jakas dziwna, nie wiem, nie wiem - po id software spodziewalem sie czegos wiecej. Podobno ta gra ma mega grafe, ale ja jakos tego nie widzialem - rozmazane i doczytujace sie (nawet z HDD) tekstury nie wygladaja zbyt dobrze. Edytowane 9 grudnia 201113 l przez saptis
Opublikowano 9 grudnia 201113 l Mi akurat grafa się podobała + za(pipi)isty design... no i to tyle, dobrze, że wyszło demo, wiem żeby się trzymać od tego tytuły z daleka.