S_600 252 Opublikowano 11 października 2011 Opublikowano 11 października 2011 Widocznie w bardziej cywilizowanych krajach była taka opcja Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 11 października 2011 Opublikowano 11 października 2011 Skończyłem grę (X360) w 12h na hardcore (robiłem tylko wątek główny). Rage to jeden wielki side quest. Fabuła nie istnieje w ogóle, a sama gra kończy się tak, że gdy liczysz na ostatnie 3h ostrej akcji to grę dosłownie ucina. Świetny gameplay nie jest w stanie zatrzeć takiej maniany. Jak ktoś jeszcze nie kupił to niech się wstrzyma bo gra nie jest warta więcej niż 80-100 zł. 1 1 Cytuj
K@t 116 Opublikowano 11 października 2011 Opublikowano 11 października 2011 Jak ktoś jeszcze nie kupił to niech się wstrzyma bo gra nie jest warta więcej niż 80-100 zł. Heh, i dobrze wiedzieć. Przymierzałem się do kupna by mieć na czym wyżyć do premiery U3, ale ostatnie forumowe opinie (nie tylko tu) ostudziły mój zapał. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 11 października 2011 Opublikowano 11 października 2011 Gameplay jest świetny, ale całą grę robisz sobie smaka na jakieś pie*dolnięcie, które nie następuje. Ja kupiłem grę za połowę ceny i jestem wku*wiony, już sobie wyobrażam co by było jakbym dał 2 stówy. Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 11 października 2011 Opublikowano 11 października 2011 (edytowane) świetny gameplay, zresztą to gra twócy Dooma i Qauke'a więc nie mogło być inaczej , okraszony świetnym engine jak na konsole(super wygląda i ultra płynne 60fps) z pięknym concept artem post apokaliptycznego świata obdarzonym dosłownym brakiem jakiejkolwiek fabuły. serio ale nawet 5 latek mając taki potencjał by to lepiej poskładał - brak charyzmatycznych postaci, jakiegokolwiek sensu fabularnego, twistu czy chociażby wgłębiania się po co i dlaczego. Same zadania polegające na tym, że jakiś koleś mówi nam ,że jesteśmy super, inni niż wszyscy bo pochodzimy z starych czasów i arki dlatego musisz nam pomóc pokonać to i to. Jedziemy do punktu docelowego - eksterminujemy je i wracamy by nowy koleś powiedział nam to samo. Edytowane 12 października 2011 przez Ficuś Cytuj
oskar_PL 34 Opublikowano 11 października 2011 Opublikowano 11 października 2011 Czyli tak jak pisalem wczesniej ... szkoda kasy na premiere. Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 11 października 2011 Opublikowano 11 października 2011 ja dzis zamienilem duka na rage bo inaczej stracilbym na nim, a tak to doplacilem kolo 20 jurkow z czego jestem zadowolony. jak narazie sie wkrecam wiec poza doczytywaniem tekstur jest miodzio. byle do premiery U3 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 13 października 2011 Opublikowano 13 października 2011 Utknąłem. Błąd gry, albo mój. Pierwsza misja dla tego łysego starucha, zowie się jakoś na K. Misja jest w Dead City Central, trzeba wziąc defibrylator i przynieśc temu naukowcowi. Jestem już pod koniec misji, w tym gabinecie, zabieram defibrylator, przez drzwi wbija się dwóch mutantów dzięki czemu otwiera się przejście w dół. Schodząc tam dochodzi się na sam początek tunelu, gdzie się wchodzi do Dead City. I tyle. Domyślam się, że to koniec misji i trzeba wyjśc przez właz, ale nie mogę go otworzyc. Wszystkie ścieżki zablokowane, nie mogę nic zrobic ;/ Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 13 października 2011 Opublikowano 13 października 2011 Utknąłem. Błąd gry, albo mój. Pierwsza misja dla tego łysego starucha, zowie się jakoś na K. Misja jest w Dead City Central, trzeba wziąc defibrylator i przynieśc temu naukowcowi. Jestem już pod koniec misji, w tym gabinecie, zabieram defibrylator, przez drzwi wbija się dwóch mutantów dzięki czemu otwiera się przejście w dół. Schodząc tam dochodzi się na sam początek tunelu, gdzie się wchodzi do Dead City. I tyle. Domyślam się, że to koniec misji i trzeba wyjśc przez właz, ale nie mogę go otworzyc. Wszystkie ścieżki zablokowane, nie mogę nic zrobic ;/ Utknąłem. Błąd gry, albo mój. Pierwsza misja dla tego łysego starucha, zowie się jakoś na K. Misja jest w Dead City Central, trzeba wziąc defibrylator i przynieśc temu naukowcowi. Jestem już pod koniec misji, w tym gabinecie, zabieram defibrylator, przez drzwi wbija się dwóch mutantów dzięki czemu otwiera się przejście w dół. Schodząc tam dochodzi się na sam początek tunelu, gdzie się wchodzi do Dead City. I tyle. Domyślam się, że to koniec misji i trzeba wyjśc przez właz, ale nie mogę go otworzyc. Wszystkie ścieżki zablokowane, nie mogę nic zrobic ;/ Jesli wlaz wyjsciowy nie da sie otworzyc to jest to ewidentny bug. Sprobuj jeszcze raz dojsc tam od poprzedniego sejwa. Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 odświeżę temat bo już jestem po skończonej grze: - popup po rebuild data base jest zdecydowania do zniesiania - każda ale do dosłownie każda miejscówka w tej grze jest wykonana z takim pietyzmem,że głowa mała - najlepszy concept postnuklearnego świata jaki widziałem w grach - świetnie się strzela z każdej broni i gadżetu(no może zdalnie sterowane autko średnio wykorzystane) - rewelacyjna oprawa graficzna w ulstra stabilnym 60fps(przedostatnia misja w grze..WTF) - świetnie animowani przeciwnicy - nawet fajne wyscigi pojazdów - beznadziejne side-qesty które polegają praktycznie na odwiedzaniu miejscówek z fabuły i ich ponownym oczyszczeniu - mimo wszystko świat gry nie jest tak ogromny, przydałoby się jeszcze kilka miejscówek - bezpłciowy główny bohater - TRAGICZNA KOMPROMITUJĄCA WRĘCZ FABUŁA A RACZEJ JEJ BRAK, taki świat,tyle frakcji, a nic dosłownie nic o tym nie wiadomo - NAJGORSZY ENDING W FPS TEJ GENERACJI 8/10 ode mnie i metka chyba najbardziej zmarnowanego potencjału na hit tej generacji. Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 odświeżę temat bo już jestem po skończonej grze: podpowiedz mi plz, ile zabrala tobie kompania i ile jeszcze mam do konca mniej wiecej z 3 miasta(gram na poziomie Koszmar)? Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 15h ale bawiłem się pobocznymi misjami. Samej fabuły masz na 2-3h Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 Chyba 12-13 godzin chciałeś napisać Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 Nie 4mE ma 2, max 3h do końca gry od momentu w którym pisał,że jest Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 no to powiedzmy... miedzy 3, a 12h tak, czy siak dzieki ! Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Voytec myślał,że zapomniałem dodać 1 z przodu pisząc o czasie potrzebnym na przejście całej fabuły gry. A nie pisałem ile zajmuje cała gra tylko ile Ty masz do końca serio już masz bliziutko do tego zj.ebanego zakończenia Cytuj
Mihau_ALU 82 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Na ostatnim poziomie trudności przejście gry mi zajęło 7h. Na normal ze wszystkimi misjami pobocznymi+wyścigami około 14. Jak ktoś się uprze, to spokojnie 1 dzień na przejście. Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 3 listopada 2011 Opublikowano 3 listopada 2011 (edytowane) chetny ktos na co-op'a ? plz... nie moge znalezc 20 krysztalkow dla kolesia w wellspring w barze 2 szansy. juz nie wazne, dalem sobie rade ale przykre jest to ze nie mam komu sie tym pochwalic bo przeciez nikt tu nie zaglada jakby co to sluze rada Edytowane 5 listopada 2011 przez 4 mE Cytuj
saptis 620 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 (edytowane) Jak to w koncu jest z tym Rage na PS3 (i X360) - dziala w 60 FPS czy nie ? Myslalem, ze tak, ale z tego newsa wynika, ze jednak nie: http://www.ppe.pl/ne...st_trudne_.html Edytowane 8 grudnia 2011 przez saptis Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 Rage chodzi w 60 klatkach. 1 Cytuj
da$io 110 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 Wystarczy włączyć demo by zauważyć, że hula w 60 fps. Wystarczy też by zauważyć te doładowujące się tekstury. Graficznie ogólnie ładnie wygląda. Klimat dosyć dołujący, bronie różnorakie ale powera nie czuć za grosz. Przeciwnicy z adhd uciekają w ostatniej chwili przed pociskami, skaczą, turlają się, w ogóle ubić czterech w tych klaustrofobicznych pomieszczeniach to nie lada wyzwanie. Cytuj
SimonK 29 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 Demko spoko,fajnie ze 60fpsow, ale odrzuca mnie jakosc tekstur... Trzymanie sie okolo 3m od scian jest znosne, po podejsciu blizej widac pikseloze Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 Niestety, ale nie trzeba lizać ścian, żeby być odrzuconym jakością tekstur. W ogóle dawno nie widziałem tak paskudnej rzeczy jak wejście do jakiegoś pomieszczenia i zobaczenie jak padają promienie świetlne i jak wyglądają okna. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 (edytowane) Ogralem demo i jakos nie jestem zachwycony, nie wiem dlaczego tak chwalono grafike. Sama gra tez jakas dziwna, nie wiem, nie wiem - po id software spodziewalem sie czegos wiecej. Podobno ta gra ma mega grafe, ale ja jakos tego nie widzialem - rozmazane i doczytujace sie (nawet z HDD) tekstury nie wygladaja zbyt dobrze. Edytowane 9 grudnia 2011 przez saptis Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 Mi akurat grafa się podobała + za(pipi)isty design... no i to tyle, dobrze, że wyszło demo, wiem żeby się trzymać od tego tytuły z daleka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi