Opublikowano 17 marca 200916 l Nowe obrazki z Wolfensteina w sieci? http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=45625
Opublikowano 17 marca 200916 l Graficznie rewelacji nie będzie, ale RTC miało swój klimat i mam nadzieję, że tak też będzie w tym przypadku, bo mój X360 już czeka i się cieszy, dobrze, że gra wyjdzie latem i nie trzeba czekać do gwiazdki na premierę.
Opublikowano 18 marca 200916 l Patrząc po screenach to sterylne to to. Od czasu QIII, ID Software pikuje w dół. Została chyba tylko magia po tej marce. Szkoda.
Opublikowano 18 marca 200916 l Dzisiaj wyszło więcej screenów z gry, same lokacje, chyba z multi i jedyne co mogę powiedzieć to że strasznie to proste jak dla mnie, jakby grafika z przed 3 lat, no ale trzeba to zobaczyć w ruchu, zawsze to inaczej wygląda, ja i tak grę na 90% zakupię.
Opublikowano 20 marca 200916 l Myślę że gra jest w dobrych rękach (no, nie to żebym nie wierzył w legendarne Raven Software -_-'). Po przeczytaniu relacji z CDA wynika że będziemy się czuć jak w starym, dobrym Wolfensteinie, żadnych dziwactw wykraczających poza klimaty .
Opublikowano 21 marca 200916 l A masz to CDA ? Może byś zeskanował :-p ? Pisali może coś bliżej o tym, nie wiem jak to nazwać "równoległym wymiarze" i na czym to polega ? Klimat najważniejszy, to trzyma tę grę :-)
Opublikowano 21 marca 200916 l Nie jest źle choć grafika to 2 generacje do tyłu np. za takim Killzone 2. Mam nadzieje, że to jakaś wczesna wersja, i gra nadrobi gameplayem. Czekam na "powrót na szczyt" ID.
Opublikowano 21 marca 200916 l Nie jest źle choć grafika to 2 generacje do tyłu np. za takim Killzone 2 Ponieważ technologię jaką używa Raven była używana do produkcji ................... Dooma 3 . Tak więc nie liczcie na pokonanie KZ2 w tej materii (ani nawet na mierzenie się z nim), nie o to w tej grze chodzi. Gameplaye zrobiły na mnie pozytywne wrażenie, przez sekunde myślę " WTF hud a'la COD !?" lecz gameply w ogule go nie będzie przypominać . Mówimy tutaj o nowym kierunku dla serii, ale wciąż zachowana będzie "oldskulowość" (jak widzimy nawet, tu nie trzeba będzie bawić się specjalnie w krycie się, to będzie stary dobry FPS z krwi i kości ). czekam na "powrót na szczyt" ID. ID nie robi Wolfensteina, pracują nad Rage, Doomem 4 i nowym silnikiem . Dobra teraz co do tego "zielonkawego świata" , nawyza się "Veil" ("zasłona") - na tę chwilę ciężko wywnioskować czym jest (oczywistość - powiązany jest mocno z głównym wątkiem fabularnym) - na pewno nie jest to świat spektralny, za jego pomocą możemy dostrzec rzeczy jakie w zwykłym świecie nie dostrzeżemy (np dziwne istoty - Raven jednak milczy nt tego czy są dla gracza groźne, ponoć będziemy zaskoczeni). Dobrym przykladem użycia "mocy" która nas tam wysyła jest walka z pewnym zapuszkowanym w zbroję bardzo złym nazistą (swoją drogą na pewno będą go porównywać do Helghasta ), teraz możemy zauważyć że dupek ma zasilany skafander bateriami (moc czerpie z Veil, tak jak jedna z naszych pukawek btw), w innych okolicznościach czekałaby nas bardzo trudna walka - wykonalna ale trudna. Co poza tym ? - modyfikacje pukawek !, powrócą ukryte komnaty ze skarbami (za ich pomocą mamy kase na modyfikacje, coś jak w RE), samych broni będziemy mieć zaś tyle ile dusza zapragnie (a nie durne ograniczenia 1-2 spluw). W skrócie Raven chce zrobić mix wszystkich dobrych i sprawdzonych pomysłów, chce je skleić w 1 całość przy czym nie niszczyć klimatu starego Wolfa (czyli dokładnie to samo co obiecali nam Guerilla Games, z tą różnicą że nie mówimy tu o graficznym cudzie, no i mamy tu do czynienia z Developerami przez duże D !!). Najbardziej ze wszystkiego intryguje mnie tryb multi, nie wiadomo o nim nic prócz tego że będzie w stylu Enemy Territory (!!). "Raven skompilował grę z elementów, które podobają się ludziom i ich nie ograniczają" - CDA No i ostatnia zła wiadomość - NIE BIĘDZIE BOSSA MEGA MECH-HITLERA ;( !! PS: Na oficjalnej stronie widać że będzie community (ale nie sądze by na skalę KZ2). Edytowane 21 marca 200916 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 21 marca 200916 l Dr.Czekolada - wiele gier w trailerach ma usuniety HUD np. ostatnio widzialem filmik w 50c BOTS gdy nic sie nie robilo w menu a tam gameplay ale bez huda Grafika strasznie nie rowna z tego co widac, modele szywne ale mysle ze bedzie frajda z fragowania jak np. w/w grze pol dolara - ze 3 razy ja konczylem . Mysle ze Wolfenstein nie zawiedzie, niech juz wyglada jak wyglada ale ma te 60 fpsow a nie ledwo 30 oraz COOP a przymkne oko na oprawie wizualna Edytowane 21 marca 200916 l przez signap
Opublikowano 21 marca 200916 l wiele gier w trailerach ma usuniety HUD Cóż, niemniej nareszcie ujrzeliśmy go (sam kompas pomoże m'in w szukaniu ukrytych znajdziek) Grafika strasznie nie rowna z tego co widac, modele szywne ale mysle ze bedzie frajda z fragowania jak np. w/w grze pol dolara - ze 3 razy ja konczylem . Mysle ze Wolfenstein nie zawiedzie, niech juz wyglada jak wyglada ale ma te 60 fpsow a nie ledwo 30 oraz COOP a przymkne oko na oprawie wizualna Chryste a ten o technikaliach . Graficznie nie oczekujcie jakiś ultra-opadów szczęk (nie po 5 letnich narzędziach od Dooma 3 !!), same postacie jednak będą wykonane na medal - będą takie smaczki jak np wyginające się materiały na ubraniach (nazista zegnię ręke, będzie widać to na materiale z munduru) itp, widać też że środowisko podlega wielu zniszczeniom (na jaką skale tego też nie wiadomo) - w krócie pojawi się pare elementów graficznych jakie na taką skale nie zaobserwowaliśmy w innych shooterach, ale też nie liczmy na top najladniejszych gier tego roku . BTW: Czemu temat nazywa się "Castle Wolfenstein" ?. Edytowane 21 marca 200916 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 21 marca 200916 l Stary dobry Wolf, trailer mi się bardzo podobał gdyż czuć klimat poprzedniej części (Ubersoldat wymiata), jedno jest pewne, że jeśli Raven Soft. nic nie spartoli i stworzy godnego następcę Return to Castle Wolfenstein to na 100% kupuję nowego peceta. Najbardziej ze wszystkiego intryguje mnie tryb multi, nie wiadomo o nim nic prócz tego że będzie w stylu Enemy Territory (!!). Yeah, jeśli to prawda z tym, że multi będzie w stylu ET (jednego z najlepszych sieciowych gier fpp jakie kiedykolwiek powstały), to będę w siódmym niebie Sam gram prawie 5 lat w ET i widziałem rozkwit, a aktualnie powolną śmierć ET (coraz mniej serwerów i graczy) i jeśli tylko multi nowego Wolfa będzie opierało się o mechanikę z ET bez zbędnych dupereli i zagrań pod mainstream to możliwe, że scena dostanie drugie (bo QW było i jest porażką, bardziej to battlefield niż ET), a raczej trzecie życie, gdyż RtCW->W:ET-> Wolf2 ?
Opublikowano 21 marca 200916 l Trailer prezentuje się bardzo dobrze, tak jak myślałem w ruchu wygląda o wiele lepiej niż na statycznych screenach, czuć oldschool. Zmutowani naziści yeeah ;-) Coś mi się wydaje, że szykuje się hit tego lata. Graficznie gra nie musi niczego udowadniać, dla mnie ważne jest przede wszystkim to by było płynnie a grafika prezentowała się przyzwoicie jako całość. Liczę po cichu na jakieś tryby dla jednego gracza z botami :-)
Opublikowano 21 marca 200916 l Dr. Czekolada - silnik Dooma 3 jest naprawde dobry. Riddick tez chyba jest na tym silniku a nawet dzisiaj daje rade. Wiec problemem nie jest silnik,tylko jego wykorzystanie. Przy odpowiednim wykorzystaniu mozna z niego zrobic prawdziwego killera niewiele ustepujacemu najnowszym grom. Problem jest w tym, ze tworcy sa strasznie leniwi. Niestety, na konsole nadal sie ukazuje sporo gier, ktore ustepuja kilkuletnim PCtowym produkcjom (nawet z 2004 / 5 roku) za przyklad moglbym chociazby wymienic gre WANTED, albo Wheelman. Szkoda, bo jak doskonale wiemy na przykladzie takich tytulow jak np. Wipeout HD, KZ2, GeoW 2 - nasze cacuszka stac na wiele wiecej. Jesli chodzi o grafe w trailerze - wyglada dobrze, jednak bez fajerwerkow. Wedlug mnie jest za wczesnie, zeby sie wypowiadac na temat oprawy tej gry, to poprostu trzeba zobaczyc na zywo. Takie SW: TFU, albo LOTR Conquest na filmikach z gametrailers (tych w HD) wygladaly fenomenalnie, jednak na zywo prezentuja sie duzo gorzej (szczegolnie ten drugi tytul). Co do usunietego huda - moze w grze bedzie mozliwosc wylaczenia go, tak jak w KZ2. A wiadomo, kiedy bedzie premiera tej gry? Jesli multi bedzie porzadny i dodadza do tego dobrego split screena, to gre pewnie zakupie. Edytowane 21 marca 200916 l przez Yabollek007
Opublikowano 22 marca 200916 l Dr. Czekolada - silnik Dooma 3 jest naprawde dobry. Riddick tez chyba jest na tym silniku a nawet dzisiaj daje rade. Wiec problemem nie jest silnik,tylko jego wykorzystanie. Poniekąd ciężko tu nie przyznać racji - na Tech 4 (bo tak się nazywa) wyszło pare tytułów takich jak : Doom 3, Quake 4, ET Quake Wars czy Prey . Riddick tez chyba jest na tym silniku a nawet dzisiaj daje rade Nie. Riddick jest na Starbreeze engine, ale rozumiem co masz na myśli. Problem jest w tym, ze tworcy sa strasznie leniwi A ja bym odwrócił kota ogonem i powiedział że skąpi jak ...... Tak piję do ID - zleciła zadanie Wolfa Ravenowi i tyle, wiedzieli że zostawiają robote ludziom z doświadczeniem (i wierzcie mi to nie była rzadna przysługa z ich strony, czysty chłodny biznes), ale sami jeśli chodzi o wsparcie chociażby Tech 5 są skąpi (to na nim powstają Doom4 i Rage - gry nad którymi obecnie pracują, do tej dwójki mógł dołączyć nowy Wolfenstein), zresztą zawsze byli skąpi (z Carmackiem na czele). Jesli multi bedzie porzadny i dodadza do tego dobrego split screena, to gre pewnie zakupie. Ludzie a co wy z tym splitscreenem ?! , osobiście jak mam podziwiać grę w gorszej jakości tylko po to by pograć z qmplem to podziękuje (jeśli chodzi o FPS-y zawsze pozostanę PC'towym standardom sorry). Co do usunietego huda - moze w grze bedzie mozliwosc wylaczenia go, tak jak w KZ2. Kolejna teoria "usuniętego huda" , skąd dyskusja nt temat ? - ledwno pokazali jakieś zlepione trailery, mogli dla całości je powyłączać. na konsole nadal sie ukazuje sporo gier, ktore ustepuja kilkuletnim PCtowym produkcjom Działa to i w 2 stronę, najnowsze karty graficzne mielą możliwości konsol - a jednak tego przeskoku na PC nie widzimy, cóż światem rządzi pieniądz. A wiadomo, kiedy bedzie premiera tej gry? III kwartał 2009. BTW: Znalazłem całkiem ciekawe rzeczy: Wikipedia o silnikach ID Software Edytowane 22 marca 200916 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 25 marca 200916 l Parę nowych screenów: http://www.gamikaze.pl/Galerie/Wolfenstein_Galeria_3.aspx Czuć klimat Wolfa co dobrze świadczy o tym tytule, a to że będzie chodził na silniku ID to tylko się mogę cieszyć bo póki co ich silniki pozwalały na łatwe i przyjemne tweakowanie sobie konfiga na multi Jesli multi bedzie porzadny i dodadza do tego dobrego split screena, to gre pewnie zakupie. Jak multi będzie miało mechanikę ET to nie ma się co martwić o ten aspekt gry. Split w Wolfie? Jakoś się mi to nie widzi...
Opublikowano 26 marca 200916 l Noo dobre te nowe screeny, wszystko ładnie i estetycznie. Ja też mam nadzieję, że będzie split screen, zresztą moim zdaniem w nowych strzelankach takie elementy jak split screen i tryby dla pojedynczego gracza z botami powinny być standardem, wiele robi się dla graczy multiplayerowych to jakiś ukłon w stronę tych którzy nie grają po sieci też by się przydał. Man nadzieję, że przy zachowaniu tej estetyki będzie stabilne 30 fps przez cała grę. Edytowane 26 marca 200916 l przez donsterydo
Opublikowano 26 marca 200916 l Ludzie a co wy z tym splitscreenem ?! , osobiście jak mam podziwiać grę w gorszej jakości tylko po to by pograć z qmplem to podziękuje (jeśli chodzi o FPS-y zawsze pozostanę PC'towym standardom sorry). Coz, wg. mnie granie z kumplem siedzacym obok jest o niebo miodniejsze niz granie samemu w singla, badz przez neta w multi. Mam nadzieje, ze tworcy zdecyduja sie umiescic ten elemtent w ich tytule i pojda w slady Gears of War (split screen na calym ekranie, a nie w okienku jak w CoD WaW, Resident Evil 5 itd). Co do ilosci FPSow - jesli bedzie 30 badz mniej to bedzie kpina (KZ2 ma ~ 30fps, a watpie zeby Wolf dorownal mu w aspekcie graficznym).
Opublikowano 26 marca 200916 l Co do ilosci FPSow - jesli bedzie 30 badz mniej to bedzie kpina Tak myślisz ?, dlaczego mnie nie dziwi że teraz ludzie zaczną porównywać nowe tytuły do KZ2 . Rozumiem że chcecie zachowania standardów jakie (niby) wprowadziła Strefa Śmierci, ale zauważcie 2 rzeczy - - Killzone 2 był złożonym projektem który miał FORSĘ, tak więc technologia na najwyższym możliwie poziomie osiągalna w pracy 4-5 lat, lecz sam developer nie jest jakimś uber doświadczonym producentem. - Wolfenstein nie ma szans dorównać produkcji Guerilla, ale nie patrząc na technologię (no ludzie ! - silnik ma 5 lat, stara technologia i oczekujecie cuda na kiju !?, wymagać to łatwo, i nie pierniczcie tu o Doomie 3, nie żebym zjadł wszystkie rozumy ale nie sądze by wielkie ewolucje możnabyłoby zrobić na Tech4, Quake Wars - obecnie najbardziej zaawansowana produkcja na tym silniku jakoś szczególnie pikna nie była ), Raven jest starszą firmą która ma ludzi "z jajami" , w developingu shooterów mogliby Gurille i samo studio Sony wiele nauczyć (Soldier Of Fortune ..... Tej serii nie zapomnę). Coz, wg. mnie granie z kumplem siedzacym obok jest o niebo miodniejsze niz granie samemu w singla, badz przez neta w multi. Mam nadzieje, ze tworcy zdecyduja sie umiescic ten elemtent w ich tytule i pojda w slady Gears of War Mnie zastanawia budżet tej produkcji, czy wersje wychodzą równocześnie ?, jeśli tak raczej nie myślcie o splicie, no i czy wersja PC dostanie gre w terminie (dobrze) czy port (niedobrze), bo najbardziej to właśnie ona mnie interesuje. Edytowane 26 marca 200916 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 26 marca 200916 l Bo silnik nie jest jakis mocno rozbudowany - 50C ktory chodzi w strednio 60fpsach jest na UE zas wiekszosc gier na tym silniku jest w 30 + dropy (GOW1/2, Jericho,itd). COD4/5 potrafi chodzic plynniutko przez 95% czasu gry - tak tez powinny chodzic gry. Niestety, gryy jak COD sa w mniejszosci . Zobacz jak wyglada Fable, jest w 30 fpsach oraz jakis glupi filtr przez ktory wydaje sie ze gra chodzi jeszcze wolniej. Nikt tutaj nie chce porowan do KZ2 - jesli to nie jest killer graficzny to czemu gra jest tylko srednio 30 fpsach? COD4/5 maja b. dobra grafike i chodza zayebyscie plynniutko (nawet lepiej niz na moim PC )
Opublikowano 1 kwietnia 200916 l Wolfenstein - szczegóły z pokazu dema: http://www.gram.pl/news_8gjjH,e3_Wolfenste...okazu_dema.html Ten Ubersoldat na zdjęciu wygląda nieźle i chyba ma w ręce Venom'a lub Teslę z RtCW Edytowane 1 kwietnia 200916 l przez Paliodor
Opublikowano 1 kwietnia 200916 l http://www.gram.pl/news_8gjjHuu2_Wolfenste..._materialy.html Kolejne szczegóły, tym razem przeciwnicy. Veil Heavy Troopers rox !! , pamiętam że w RTCW też walczyliśmy z gagatkami ich wagi ciężkiej .
Opublikowano 8 sierpnia 200915 l Premiera lada dzien a tutaj taka cisza? A jest na co czekac! Szykuje sie kolejny mocny FPS od weteranow gatunku(Raven), w dodatku z wielkim zamkiem, nazistami i potworkami. Ja kupuje gre w ciemno, bo znajac developera dostaniemy gre conajmniej bardzo dobra.
Opublikowano 8 sierpnia 200915 l Niektórzy burczą że na torrentach od dawna jest beta multi i że ona wygląda koszmarnie + przebieg gry szybki niczym w jakimś quake'u. Qrdę co tu mówić, człowiek ma już dość tych shooterów ale jeżeli jest to jakaś legenda, trzeba ją sprawdzić .