Opublikowano 27 kwietnia 200816 l W MGO gram po raz pierwszy! Faktycznie troszkę wolno się gra ale to kwestia przyzwyczajenia po takim COD4 Tak więc u mnie, nie wiem czy to wyjątek, lagi mam tak kosmiczne że aż nierealne! Na różnych serwerach sprawdzane, na polskich też! Najpierw cały magazynek w przeciwnika, a ten po przebiegnięciu z 20m pada na twarz! Komicznie to wygląda, szczególnie jak biegnie z rozpryskującą się krwią! Poza tym po respawnie od razu dead i dopiero kolejny resp. Tak wiem że to beta...
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l Zakladam server na Meryl Polska1 bez hasla jak chcecie to wbijajcie do 21 bede jak nie bedzie ludzi zamykam jak beda to do 22
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l ja będę po 22 - jak ktoś będzie, to również do zobaczenia na Polska1
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l Coraz mniej mi te MGO pasuje i coraz bardziej brakuje mi starego. Tamte MGO wymagało więcej pracy włożonej w trening, dlatego wielu graczy zniechęcało. Mam nadzieję, ze chociaz Sneaking da rade. Jak napisał mój kumpel Kyo, z którym sporo grałem jeszcze w stare MGO "This is no MGS, this is TPS" i to prawda. Filmik ze starym MGO, taki średni, ale surprise kille to było coś http://pl.youtube.com/watch?v=OD0F5-zTDl4
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l Dzisaij bylo za duzo osob. Gdy jest gora po 4 w kazdym teamie jest spoko. Mozna grac taktycznie, planowac kolejny ruch itd. Po 7 osob w teamie to za duzo. Rozpierducha jak w warhwku albo battlefild. Kto ma pelny magazynek ten wygrywa. To imo tyczy sie dm i tdm. W CTF i CTB im wiecej osob tym lepiej - nawet na tej mniejszej arenie.
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Metal - święte słowa. Oprócz tego wkurza niemiłosiernie, że gdy walnie się headshota z dużej odleglości nie zabija na miejscu, tylko zbiera jakieś 3/4 energii... No ja proszę - nie po to mam skilla na którego "ciężko pracuję" żeby za to cierpieć. Gdzie tu realizm? Z M4 z 60 metrów strzał w głowę nie zabija? Śmiechu warte! Widać że gra jest zrobiona dla każdego. Ot taki komercyjny TP Shooter. I jak napisałem wczoraj do Metala: Nie czuć tej "magii" Mgs'a... (przynajmniej narazie). No nic czekam na pełną wersję i mojego rodzynka - Sneaking Mission! BTW: To tylko mała część moich spostrzeżeń po "przegraniu" okolo 20 godz. Pozdrawiam! Kyo Edytowane 28 kwietnia 200816 l przez KaIgrekO
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Panowie- aktualizacja bety- nowa mapka i nowy tryb- Sneaking Mission. Mapka jest chyba najlepsza z narazie dostępnych- bliski wschód pasuje jak ulał. Tryb zaraz oblukam- może być ciekawie:D
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Panowie- aktualizacja bety- nowa mapka i nowy tryb- Sneaking Mission. Mapka jest chyba najlepsza z narazie dostępnych- bliski wschód pasuje jak ulał. Tryb zaraz oblukam- może być ciekawie:D Koniecznie napisz o Sneaking Mission!
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Panowie- aktualizacja bety- nowa mapka i nowy tryb- Sneaking Mission. Mapka jest chyba najlepsza z narazie dostępnych- bliski wschód pasuje jak ulał. Tryb zaraz oblukam- może być ciekawie:D No pięknie! Miła niespodzianka ze strony Konami! A ja siedzę kurka wodna w do 15stej w pracy <_< Edytowane 28 kwietnia 200816 l przez KaIgrekO
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l A ja siedzę kurka wodna do 15stej w pracy <_< Szczęściarz...ja dwie godziny później...
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Nie ma żadnego update, przynajmniej nic mi się nie pokazuje. Jest tak jakby go nie było.
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Nic nie ściąga,o dziwo najwidoczniej nowa mapka była od razu w grze w momencie jej ściągnięcia z ps store,nowy tryb tak samo.Dziś po prostu się to odblokowało(ale żadnej informacji o tym nie dostaniesz) Logujecie się teraz?wylogowało mnie z serwera 5min temu i teraz nie potrafię się zalogować Edytowane 28 kwietnia 200816 l przez Ficuś
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Nic nie ściąga,o dziwo najwidoczniej nowa mapka była od razu w grze w momencie jej ściągnięcia z ps store,nowy tryb tak samo.Dziś po prostu się to odblokowało(ale żadnej informacji o tym nie dostaniesz) Logujecie się teraz?wylogowało mnie z serwera 5min temu i teraz nie potrafię się zalogować napisz proszę kilka słów o Sneaking Mission...jak dasz radę oczywiście...
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Dobra gralem jako SNAKE huh i to na nowej mapce.Polaczenie niesamowite. Jako Snake mamy inny arsenal broni niz reszta, plus octo cam ktory prezentuje sie fenomenalnie. 2grupy proboja cie zabic a ty uciekasz, kombinujesz i atakujesz z zaskoczenia. Dobra rzecz
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Dobra gralem jako SNAKE huh i to na nowej mapce.Polaczenie niesamowite. Jako Snake mamy inny arsenal broni niz reszta, plus octo cam ktory prezentuje sie fenomenalnie. 2grupy proboja cie zabic a ty uciekasz, kombinujesz i atakujesz z zaskoczenia. Dobra rzecz Z tego co piszesz to piękny tryb się nam zapowiada. Ciekawe czy też będzie też klasyczne SNE ze starego MGO...
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l pewnie nie. Ale czy zapowiedzi zostały spełnione? Czy faktycznie Snake'a szukają DWIE RYWALIZUJąCE ze sobą drużyny? I nie trzeba już lecieć do danej lokacji tylko zbierać dogtagi? a tak przy okazji - chyba nie fajnie mieszkać w UK... http://www.nidzumi.com/konami-blocks-aol-u...om-the-mgs-beta Edytowane 28 kwietnia 200816 l przez waldusthecyc
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Ten nowy tryb to klasyczny DM + samotny Snake walczący z każdą ze stron(tak jak pisałem Jakim na nowy arsenał plus więcej życia). Kurcze ale ta nowa plansza się prezentuje(to przebudowana lokacja z dema single player) - pierwszy raz w tej becie mam wrażenie ,że nie gram w jakiś fajny multiplayer TPS tylko w METAL GEAR SOLID
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Ten nowy tryb to klasyczny DM + samotny Snake walczący z każdą ze stron(tak jak pisałem Jakim na nowy arsenał plus więcej życia). Hm. Z tego co pisali, to celem jest ubicie Snake'a. Lecz jeżeli jemu uda się zebrać dogtagi lub w czasie gry nie uda się go ubić 3 razy, wygrywa drużyna, która zadała więcej szkód przeciwnej. (ale jeżeli zdążą ubić Snake - wygrywają z automatu).
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Tak pokrótce moje wrażenia z gry w demko MGO Zacznę od pozytywów 1) mapki fajne - przynajmniej mi się podobały. Lokacje dają dużo możliwości kombinowania, są ciekawe i sprzyjają grze zespołowej. Co więcej, zgrany team uzyskuje znaczną przewagę na przypadkową grupą osób grających w jednej drużynie. 2) Podoba mi się możliwość customizowania broni 3) U mnie zero lagów - dwa razy na 12 godzin gry mnie odłączyło od hosta (połączył się napis Connection not stable i out) Niestety negatywów mam na razie więcej 1) Grafika. Gameplay jest fajny, ale niestety COD4 to dla mnie nie jest 2) Jak już Ficuś trafnie to ujął - wygrywa ten co ma więcej naboi w magazynku (Auto aim włączony i jak wolno przeładowujesz - odpadasz) 3) Przez punkt 2) gra zaczyna się nudzić, ile można? Powinno być więcej taktyki, kombinowania, uczenia się - słowem większe wymagania dla gracza 4) Gdzie klimat MGS? (patrz punkt 2 i 3) Choć co bym nie mówił - na razie jakoś tak odstawiłem COD4... EDIT. Literówki Edytowane 28 kwietnia 200816 l przez waldusthecyc
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Klimat MGS czuć dziś w sneaking mission jak gra się jako Snake,jeszcze jak do tego rozgrywka toczy się na Bliskim Wschodzie ma się wrażenie,że już się gra w MGS4-MOC!!!Co więcej można grać w SM też jako ...MK2...już dwa razy nim pykałem Do mnie największą wadą jest FRIENDLY FIRE!!!!IDIOTYZM!!!!!!strzelam do kolesia,jakiś inny z mojego teamu przebiega na linii strzału i co....gó.wno wlaczy się blokada ,a tamten w tym czasie spokojnie mnie wykończy A co grafiki obadaj Bliski Wschód-zdecydowanie najładniej wykonana plansza i daje nadzieje na wygląd fulla PS.To chyba ja nie narzekałem na ilość naboi w magazynku ja narzekałem podobnie jak OlooS na tą durną blokadę przy strzałach Edytowane 28 kwietnia 200816 l przez Ficuś
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l PS.To chyba ja nie narzekałem na ilość naboi w magazynku ja narzekałem podobnie jak OlooS na tą durną blokadę przy strzałach Masz rację - sorki za złe cytowanie. Tak czy tak - denerwujące to jest <_< Jak wrócę z pracy - odpalę nowy tryb i zobaczę mapkę - jestem bardzo ciekaw różnicy... Co do friendly fire - to w sumie dodaje realizmu - musisz bardziej przewidywać co się stanie za chwilę :-) (żart) Co mnie jeszcze irytuje, to takie uproszczenie rozgrywki w momentach, gdzie można by się pokusić o symulację, np.: Snajperka w widoku FPP stoi w miejscu. Ja się już przyzwyczaiłem do super patentu w COD4 - zawodnik normalnie oddycha - lufa się rusza, na moment strzału wstrzymuje oddech i strzela. Tutaj tego nie ma - to się nazywa pewna ręka... Edytowane 28 kwietnia 200816 l przez waldusthecyc
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Nie napalaj się na bóg wie co odnośnie wyglądu nowej planszy.Po prostu dla mnie jest ona zdecydowanie najładniejsza ale i tak całościowo beta poziomem graficznym przegrywa z CoD4,jedynie momentami jest porównywalna.Na Groznyj Grad przy większych zadymach czasem gubi klatki,eksplozje są słabe,a ogień wygląda beznadziejnie,a wygląd postaci to przepaść w porównaniu do tych z CoD4. Jak bym ale miał wystawić ocenę tej betce to dałbym 8/10 ,może nawet plusik mały.Jest dobrze,MGS4 kupuję tylko i wyłącznie do single player i bardzo cieszę się z faktu,że gdy już poznam zakończenie ostatniej przygody Snake'a będę mógł przedłużyć żywot gry ,grając sobie w naprawdę dobre MGO Edytowane 28 kwietnia 200816 l przez Ficuś
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Wczoraj gadałem z Kyo, że ciekawe jak wypadnie Sneaking, no i jest. Czas oblukać, chociaz mam nadzieję, ze w pełnej będzie też klasyczny SNE. Co do ammo, to na więcej starcza, gdy się nie używa AA . Ja i tak wiem, że będę narzekał, bo pod względem grywalności i gameplayu dla mnie to MGO jest za starym nawet więcej niż stare za tym jesli chodzi o grafikę .