CODENAME 47 0 Opublikowano 14 października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 października 2008 no i sie skonczylo dosc pomyslowe to zakonczenie szkoda ze nie pamietam nic z jedynki a dwojki wogole na oczy nie widzialem:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 14 października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 października 2008 (edytowane) To to kurde... w H2 jest masa rzeczy z związanych z fabułą H# jak masz Xboxa 1 to spolszcz sobie H2 (w halo arena jest temat o tym jak spolszczyć halo) zaoszczędzi Ci to głupich pytań na temat fabuły. ostatecznie Bandżi wydało płytę z nagranym filmem z fabuły H1 i H2. Ps. kto to "roman-z-potylicą" ??? Edytowane 14 października 2008 przez Krzys PL Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 14 października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 października 2008 to jak forrunerzy czy jakos tam sa spoko to czemu zbodowali halo? z kturego teraz sobie flood skorzysta? to mialo dzialac tak ze pozabija wszytskich a flood to zeżre taka jakby padline jak hieny chyba juz koncze ta gre i czemu oni potrzebowali wylaczyc w jednej misji generatory zeby zniknela bariera ochrona i nie zdazylem doczytac czego mozecie mi powiedziec. mialem taka misje wczoraj ze flood mi pomogal a potem byl przeciwko mnie czemu wogole tej gry nie kapuje bo raz ze angielski jest trudny a dwa napisy sa tylko na filmikach. to byl spisek tego czegos z kosmosu? tego polaczenia kupy miesa z jaszczurka z kura i paroma innym zwierzetami nie moge go nigdzie znalesc zeby wam pokazac o kogo mi chodzi Forerunnerzy zbudowali system pierścieni Halo (a było ich dokładnie siedem - to dla Krzysia) jako broń ostatniej szansy przeciw Flood'owi. Widzisz, wojna między tymi dwoma rasami trwała około 2000 lat, niestety przez zdolność Flood'a do przejmowania kolejnych ras Forerunnerzy zaczęli przegrywać. Halo to broń, a Arka (jedno ze znaczeń słowa artefakt w języku angielskim to między innymi "stary relikt") oprócz stoczni do budowania Halo (o czym ktoś już wspominał i co widać pod koniec Halo3) jest także schronieniem przed działaniem destrukcyjnej siły Halo. Flood nie korzysta z Halo, tylko stara się powstrzymać jego odpalenie i zniszczyć pierścienie, widząc w nich zagrożenie. Flood żywi się żywymi inteligentnymi formami życia. Halo działają w ten sposób, że zabijają wszystko co może być jedzonkiem dla tych astro-zombie, tym samym zagładzając ich na śmierć. Musieli wyłączyć generatory tarczy, ponieważ za nią znajdował się pokój kontrolny, a w nim Prophet of Truth (jeden z przywódców Covenant'ów), który chciał odpalić z tego miejsca Halo i rozpocząć zagładę naszej galaktyki (on wierzył, że dzięki temu stanie się bogiem, naiwniak ). Flood po prostu pomagał Ci powstrzymać odpalenie Halusów, bo by go zabiły, a że wam się udało to postanowił Cię zdradzić i zjeść na obiadek. Ot taka szczwana z niego bestyja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bukkake Na Resach^Zielony 0 Opublikowano 14 października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 października 2008 (edytowane) roman-z-potylicą to tak naprawdę roman-bez-potylicy, a z dużą szyją, co biegnie wtedy z tobą i z fludem żeby wiesz mienso. ten z mieczem no wiesz ten może być też z karbinem w pierwszej misji. zaje8iste to jest i zaraźliwe xD Edytowane 14 października 2008 przez Bukkake Na Resach^Zielony Cytuj Odnośnik do komentarza
CODENAME 47 0 Opublikowano 15 października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 października 2008 To to kurde... w H2 jest masa rzeczy z związanych z fabułą H# jak masz Xboxa 1 to spolszcz sobie H2 (w halo arena jest temat o tym jak spolszczyć halo) zaoszczędzi Ci to głupich pytań na temat fabuły. ostatecznie Bandżi wydało płytę z nagranym filmem z fabuły H1 i H2. Ps. kto to "roman-z-potylicą" ??? jak to sie nazywa sproboje sobie to zalatwic Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 15 października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 października 2008 Halo 3 essentials disc two Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid9999 0 Opublikowano 1 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2009 (edytowane) GJ, nic dodać nic ująć. Edytowane 19 czerwca 2009 przez Dawid9999 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2010 (edytowane) Jest gdzies streszczona (byle nie zbyt pobieznie) fabula wszystkich ksiazek Halo? Edytowane 7 sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
waveform 5 Opublikowano 7 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2010 to jak forrunerzy czy jakos tam sa spoko to czemu zbodowali halo? z kturego teraz sobie flood skorzysta? to mialo dzialac tak ze pozabija wszytskich a flood to zeżre taka jakby padline jak hieny chyba juz koncze ta gre i czemu oni potrzebowali wylaczyc w jednej misji generatory zeby zniknela bariera ochrona i nie zdazylem doczytac czego mozecie mi powiedziec. mialem taka misje wczoraj ze flood mi pomogal a potem byl przeciwko mnie czemu wogole tej gry nie kapuje bo raz ze angielski jest trudny a dwa napisy sa tylko na filmikach. to byl spisek tego czegos z kosmosu? tego polaczenia kupy miesa z jaszczurka z kura i paroma innym zwierzetami nie moge go nigdzie znalesc zeby wam pokazac o kogo mi chodzi "do not shoot, but listen. let me lead you to our foe. only you can stop what he had set in motion." a poważnie, nawet jakby ktoś Ci to próbował opowiedzieć, to i tak byś miał problem z ogarnięciem. @topic ja wciągnąłem The Fall of Reach i teraz wałkuję First Strike, a potem The Flood. muszę przyznać że wciąga jak bagno Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2010 (edytowane) http://halo.wikia.com/wiki/Main_Page Skarbnica wiedzy, w tym streszczenia kazdej ksiazki. Sam czytalem w calosci The Fall of Reach, reszte opchnalem zanim zdazylem przeczytac The Flood i First Strike. W sumie First Strike to wydarzenia z Halo CE, wiec bardziej spisna historia przedstawiona w grze. Wracajac do TFoR, to najbardziej wciagnal sam poczatek, historia dzieciakow porwanych do projektu Spartan II i klaryfikowanie sie pozycji johna jako dowodcy. Edytowane 7 sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 7 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2010 a skąd macie te książki? I czy są one napisane trudnym angielskim>? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2010 Mozna kupic przez Empik, ja mialem od rodziny z Kanady. Trudnym, hmmm, czytalem to po 3 klasie lo na wakacjach, czasem zdarzylo mi sie zajrzec do slownika, ogolnie w porownaniu do prozy Lovecrafta w oryginale, to banal. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 niestety w empiku juz chyba nie ma tych ksiazek. Cytuj Odnośnik do komentarza
waveform 5 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 (edytowane) MaZZeo@ chyba źle szukałeś ;] The Flood First Strike The Cole Protocol Contact Harvest Halo Graphical Novel Ghost of Onyx The Fall of Reach zamawiasz i dzielnie czekasz 2 tygodnie ja tak robię Edytowane 8 sierpnia 2010 przez waveform Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 no chyba źle, wrzucałem w wyszukiwarkę tytuły tych książek i mi nie znajdywało. Ale dzieki wielkie, całkiem tanie te książki, chyba z 1-2 zamówię zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 Drogie, ja pack pierwszych 3 w paperbacku otrzymalem z Kanady i w przeliczeniu na zlotowki calosc wyszla ok 60 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
waveform 5 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 no chyba źle, wrzucałem w wyszukiwarkę tytuły tych książek i mi nie znajdywało. Ale dzieki wielkie, całkiem tanie te książki, chyba z 1-2 zamówię zaraz spoko na start wciągaj ofc. The Fall of Reach będziesz miał wczuwkę przed 14 września, no i poznasz historie John'a 117 pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 właśnie tak zrobiłem zastanawiałem się czy nie wziąć wpierw chronologicznie czyli Contact Harvest ale stwierdziłem właśnie, że przed Reach ta książka mnie najbardziej najara na grę. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2010 Mam takie krótkie pytanka, bo troszkę się pogubiłem. Forerunnerzy wyginęli, tak? Te 100 tys lat temu odpalili Halo by zniszczyć Flood, ale sami się poświęcili? Skoro tak, dlaczego Flood przetrwało mimo tego, że nie było tzw. miensa w galaktyce? Drugie pytanie jaki był cel Monitora 343 w Halo CE by odpalić pierścień? Pamiętam tylko, że wrobił on MC że niby w ten sposób zniszczą Flood'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2010 (edytowane) Zabezpieczyli wszystkie inteligentne formy życia na planetach-tarczach (Shield World), po czym odpalili Halo. Pierwotnie sami też chcieli się schronić, ale jako że zdradził ich Medicant Bias - ich AI odpowiedzialne za wszystkie militarne decyzje - musieli się poświęcić by uratować resztę galaktyki. Flood przetrwał dzięki tym małych balonikom - infection form - które weszły w stan stazy w najróżniejszych miejscach galaktyki (m.in. na pierścieniach Halo, które służyły też jako miejsce badan nad tą formą życia). Guilty Spark chciał by odpalić pierścienie, ponieważ niszczyły one wszelkie inteligentne formy życia o biomasie, która jest w stanie podtrzymać infection form (czyli całe pożywienie Flood'a). Innego sposobu zniszczenia tej zarazy nie było, dało się ją tylko zagłodzić. Edytowane 24 września 2010 przez barth Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2010 niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2010 Wolałbym nie, ale podziękowania przyjmę mimo to Cytuj Odnośnik do komentarza
koso 114 Opublikowano 24 września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 września 2010 Gdyby ktoś miał ochotę na wspominki - quiz z wiedzy o Halo Raptor - tak, mamy dziś problemy Powinno być lepiej teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 24 września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 września 2010 Nie wiem czemu, ale gamezilla odmawia mi posluszenstwa. Wszystkie inne strony chodza plynnie, a tutaj moge sobie klikac "dalej" i czekac, czekac... czekac i jeszcze troche poczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 24 września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 września 2010 Gdyby ktoś miał ochotę na wspominki - quiz z wiedzy o Halo Raptor - tak, mamy dziś problemy Powinno być lepiej teraz. ej za prosty ten quizz... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi