Skocz do zawartości

Naruto (uwaga spoilery)

Mendrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pierw bylo ze idzie zrownac z ziemia Konohe ale ze Pain go uprzedzil i nie zlapal tez Eight-tails'a to Tobi dal mu inne zadanie i wyslal go na spotkanie Kage i walke z Danzo.Jako ze naduzywal Mangekyo Sharingana zaczal slepnac wiec zachcialo mu sie oczu Itachiego.Teraz z EMS roz(pipi)l baze Tobiego i idzie przed siebie bo sam nie wie gdzie i po co.Konoha w budowie,nikogo tam nie ma oprocz wiesniakow bo ninja poszli na wojne,Danzo byl w starszyznie Konohy wiec tez zawinil w ludobojstwie Uchihow ale jest juz martwy.Teoretycznie wszystko co chcial juz dostal (zniszczenie Konohy a w szczegolnosci zabicie starszyzny) wiec ja stawiam na to ze teraz idzie pobawic sie ze swoim rywalem Naruto.W tym momencie bedzie scena z tego krotkiego trailera shippudena ktory wydali 1/1/2011 gdzie Kakashi i Sakura rozpaczaja nad cialem Naruciaka a na koncu widzimy poobijanego Sasuke usmiechajacego sie do siebie oraz Tobiego i Kabutomaru przygladajaych sie wszystkiemu ze wzgorza.Gdzies w miedzyczasie lub tuz po tym bedzie Itachi vs Kabutomaru

Edytowane przez Neo3016
  • Plusik 1
Opublikowano

No to czekamy. Kishi ładnie buduje napięcie związane z jego powrotem. Jakby sama śmierć miała wkroczyć do akcji i rozpier.dolic wszystko dookoła. Can't wait

Opublikowano

Miałem plan obejrzeć całość jak się skończy, ale nie chce mi się czekać. Pierwszą serie oglądałem tylko raz, z 5 lat temu, nic z niej prawie nie pamiętam :P A chciałbym przypomnieć sobie niektóre walki i zobaczyć trochę ładnej animacji tu i tam.

A nie oglądając anime troche tracisz, jeśli animacja ma dla ciebie jakieś znaczenie. Sakura vs Sasori, Naruto vs Pain*. To były piękne zrobione odcinki przy których śliniłem się na widok płynnych ruchów i ogólnej dynamiki. Jeśli masz takie rzeczy w rzyci to raczej nic nie straciłeś :P

Tak wiem, Naruto vs Pain to była komedia, ale nie zmienia faktu, że animacja była piękna :P

Opublikowano

Nowych odcinkow nie ogladam bo chce wszystko razem obejrzec.Nie rozumiem jak mozna tak epickie odcinki ogladac co tydzien tylko po jednym.Odpalasz,ogladasz a tydzien pozniej przy nowym nie pamietasz na czym sie skonczyl ostatni.Narazie zadowalam sie manga ale jako ze strasznie mnie korci by w koncu obejrzec to wszystko w ruchu to chyba tez sobie od nowa zaczne

Gość DonSterydo
Opublikowano

Napisz mi ktoś numery odcinków po tych fillerach gdzie coś się dzieje, plis :)

Opublikowano

Pod względem płynności ruchów i animacji w anime rządzi bezapelacyjnie walka w Dolinie Końca czyli Naruto vs Sasuke. Wymiana ciosów, uniki, naparzana na kłodach... CZADZIOR po prostu...

:D chodzi mi o fragment od 3.30

http://www.youtube.com/watch?v=aSE5SauznMw

A co do mangi Sasek zrobi z Tobiego to samo co z Orochimaru... szpryca w łeb i po sprawie

Opublikowano (edytowane)

Skończyłem właśnie Zabuza arc... (pipi)a płakałem jak ciota. Najlepszy arc w Naruto i chvj, nic lepszego Kishi nie spłodził w tej mandze.

+ jeszcze anime wykonało za(pipi)isty kawał roboty budując klimat, a gość, który stworzył muzyke jest mistrzem na miare Hansa Zimmera czu Nobuo Uematsu.

A Naruto vs Pain miało w zamyśle wyglądać jak Naruto vs Sasuke, ale chyba dostali za duży budżet na ten odcinek i przekombinowali xd

Edytowane przez Dahaka
Opublikowano

Ja bym chciał walnąć całą wojne w shipku na raz, ale na to będę musiał poczekać z rok-dwa, w zależności ile manga to będzie ciągnąć =/

Swoją drogą, chcielibyście aby zapchali anime fillerowymi walkami drugoplanowych postaci? Lee, Neji itd. Bo kisiel niestety ma ich w (pipi)e, a to świetny materiał jest. Poza tym uda im się zachować szybkie tempo akcji, bo nie dogonią mangi za szybko.

Opublikowano (edytowane)

Skończyłem właśnie Zabuza arc... (pipi)a płakałem jak ciota. Najlepszy arc w Naruto i chvj, nic lepszego Kishi nie spłodził w tej mandze.

+ jeszcze anime wykonało za(pipi)isty kawał roboty budując klimat, a gość, który stworzył muzyke jest mistrzem na miare Hansa Zimmera czu Nobuo Uematsu.

A Naruto vs Pain miało w zamyśle wyglądać jak Naruto vs Sasuke, ale chyba dostali za duży budżet na ten odcinek i przekombinowali xd

Od razu sobie o tym przypomniałem:

http://www.youtube.com/watch?v=5wCD-S0XKm8 Coś pięknego

Edytowane przez MYSZa7
  • Plusik 1
Gość DonSterydo
Opublikowano

To były zayebiste czasy. Wszystko trzymało się kupy, każdy shinobi miał określone możliwości i ograniczenia, no i techniki były pomysłowe. Od Shippudena wszystko się rozleciało.

Opublikowano

To były zayebiste czasy. Wszystko trzymało się kupy, każdy shinobi miał określone możliwości i ograniczenia, no i techniki były pomysłowe. Od Shippudena wszystko się rozleciało.

Nie powiedziałbym... Psuć zaczęło się gdzieś po genialnych walkach Sasoriego, Hidana i Kakuzu. Te pierwsze walki, kluczowe dla fabuły, jeszcze trzymały poziom.

• Plusik 1
Opublikowano

Ale mówisz o technicznym poziomie anime, czy ogólnie o mangowym materiale? Jeśli o tym pierwszym to shippuuden idzie tak w kratke troche. Pierwsze 50 odcinków z paroma wyjątkami to była słabizna straszna, potem było lepiej, potem znowu gorzej. Tak pamiętam przynajmniej, jak nadrobię anime ponownie to powiem dokładnie jak to wygląda w moich oczach.

Niemniej do pierwszej serii nie dorasta ani anime shipka, ani manga.

• Plusik 1
Opublikowano

Ale mówisz o technicznym poziomie anime, czy ogólnie o mangowym materiale? Jeśli o tym pierwszym to shippuuden idzie tak w kratke troche. Pierwsze 50 odcinków z paroma wyjątkami to była słabizna straszna, potem było lepiej, potem znowu gorzej. Tak pamiętam przynajmniej, jak nadrobię anime ponownie to powiem dokładnie jak to wygląda w moich oczach.

Niemniej do pierwszej serii nie dorasta ani anime shipka, ani manga.

O mandze...

Merytorycznie jeszcze się wszystko trzymało k*py. Potem było kombinowanie na prawo i lewo.

Przypinam się do ostatniego zdania. Wtedy to było wszystko proste, schludne i dobrze narysowane :D

Opublikowano

Dla mnie poszlo sie yebac po walce z Peinem, jego butterfly ressoruction wszystkich poleglych i jego smierc byla dla mnie mega facepalmem.

Najlepszy poziom manga dla mnie trzymala w okolicach smierci Itachiego, cała ta tajemniczosc w okol postaci Tobiego i powazny i mroczny klimat.

Najgorzej jest z tą nietrafiną wojną, Kishi nie umie multitaskować, to już Kubo by lepiej te wojne zrobił, dając screentime gdzie trzeba. a Tak to mielismy zeskipowany Kakashi rampage, Chiyo, Kimmimaro, Kakuzu i nie daj boze, Madary.