Gość DonSterydo Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 Pomijam, że gdyby ją ożywił Obito, to on byłby starszym gościem, a ona młodą dziewczyną :confused: Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 One Piece nie tylko wyglada i rusza sie jak bolek i lolek (glowny bohater zreszta wyglada jak bolek), ale jeszcze fabule ma na podobnym poziomie. Naruto ma zayebiste uniwersum, a OP chvjowe. Tyle w temacie. Oczywiście, po tych całych 10 odcinkach które obejrzałeś można tak stwierdzić. Niestety jak OP się rozpędzi, to Naruto zostaje w tyle. Zresztą co ja będę Ci mówić. Każda osoba tutaj, która jest na bieżąco z obydwoma mangami i może się obiektywnie wypowiedzieć, twierdzi ze w ogólnym rozrachunku OP>Naruto. A reszta obejrzała pare odcinków, zrezygnowała i ocenia całą serie na podstawie słabego początku. Uniwersum jest 10x bardziej rozbudowane niż Naruto, fabuła generalnie nie ma znaczących dziur, jest prowadzona umiejętnie w sposób wciągający czytelnika + jest zaplanowana na kilka lat wprzód. And so on... już nie raz się rozpisywałem na ten temat. Ta manga jest najpopularniejszą w historii Japonii nie bez powodu. Co do chaptera: Nic, czego nie mogliśmy się domyślić wcześniej. Niech już kończy się ten flashback. vs. Ta dyskusja nie ma sensu. Naruto > bolek i lolek na pirackim statku. Nie osmieszaj sie dalej Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 (edytowane) vs Pokaż mi scene w Naruto, gdzie koleś ma oderwaną 1/3 głowy. NO POKAŻ ;> Edytowane 18 października 2012 przez Dahaka 1 Cytuj
Nightmare90 25 Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 (edytowane) Zrzut z początku produkcji anime vs fan art kolorowy rysowany pewnie wiele lat po pierwowzorze brawo za obiekcję nie ma co. Zresztą porównanie postaci która ma śmieszyć i robić za głupka z postacią która miała być wyznacznikiem siły i strachu. Zresztą to nie ma sensu, bo wszystko sprowadza się do: "moja racja jest mojsza niż twojsza" Edit: Mój post to odpowiedz oczywiście na buggy vs zabuza. Edytowane 18 października 2012 przez Nightmare90 Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 Pokaż mi scene w Naruto, gdzie koleś ma oderwaną 1/3 głowy. NO POKAŻ ;> Hidan ma oderwaną całą głowę, nie 1/3 głowy, CAŁĄ. I co teraz? :ph34r: Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 Tylko dlatego, że nic mu to nie robi i może ją sobie przyszyć z powrotem Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 Ej, wara od Buggy'ego - jest zaje.bisty Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 20 października 2012 Autor Opublikowano 20 października 2012 No właśnie, wolę Naruto bo mimo tradycyjnego dls shonen jumpowych tasiemców zaniżania jakości, anime jest zjadliwe, i nawet fillery tak nie bolą (chociaż te ostatnie są mega słabe). Sceny walk wolę oglądać animowane, a mangę czytam dla fabuły. One Piece jako anime jest dla mnie “takie se”. Szkoda że Bleach tak zlamił i już nie oglądam. Naruto zawsze jakiś tam poziom trzyma. Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 W przypadku OP sceny walk są lepsze w mandze niż w anime. Nie wiem jak to możliwe, no ale tak jest. Mają więcej pierd.olnięcia, dzięki odpowiedniej perspektywie (która w anime jest bez przerwy partaczona) i detalach. W naruto z kolei, to ja często nie mam pojęcia co się dzieje w ogóle na danym panelu podczas walk, dlatego tez wole je w anime, które radzi z nimi sobie imo lepiej. W ogóle całe Naruto wole w anime, ale w przypadku OP manga jest lata świetlne przed wersją animowaną... ostatnimi czasy to ludzie czytający mangę czekają tylko na anime, żeby zobaczyć jak zaje.biste sceny z mangi wypadną w ruchu... i niestety zawód za zawodem jest. A fillery to jest dobra rzeczy i cieszmy się, że Naruto je ma. Anime OP przez ich brak ciągnie się jak krew z nosa i jak oglądanie ciurkiem po kilka odcinkow dziennie ma sens i jest zjadliwe, tak jeden na tydzien to tragedia. Wole poczekać pół roku i nie oglądać, a potem dostać szybką akcje, niż móc oglądać co tydzien, ale w żółwim tempie. Czyli anime Naruto > anime OP pod względem wykonania i adaptacji. Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 Kurde muszę zapytać: Dahaka jakie zioła spalasz przy czytaniu OP? Rumianek? Mięta? Albo po prostu masz "otwartą" wyobraźnię co jest na plus. Co do anime to Naruto przede wszystkim posiada zaje*isty OST i za to go cenię. No i za kilka kluczowych walk, które są świetnie zmontowane i posiadają oryginalną kreskę przy zachowaniu płynności ruchów. Jeśli chodzi o fillery to są słabe i przegadane. Wolę te z OP. Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 Nic nie palę To co napisałem, to fakt, który każdy czytelnik mangi potwierdzi. Już raz dawałem przykład anime vs manga, który IDEALNIE odzwierciedla różnice jakości miedzy nimi: vs Aż mnie oczy szczypia, jak patrze na to porównanie Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 Zgadzam się i chyba wygrałeś. Prawdopodobnie wezmę się za mangę ale po zakończeniu wyspy Ryboludzi w anime. Cytuj
Kornolio 1 053 Opublikowano 24 października 2012 Opublikowano 24 października 2012 (edytowane) http://www.mangaread...et/naruto/607/3 Całkiem ciekawie. Edytowane 24 października 2012 przez Kornolio Cytuj
Gość Soul Opublikowano 24 października 2012 Opublikowano 24 października 2012 Nie życzę sobie widzieć i słyszeć w tym temacie coś o bolku i lolku dziękuje dobranoc a tera GTFO. Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 24 października 2012 Opublikowano 24 października 2012 Mi się podobało. Drewniany smok Hashiramy wtf! Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 24 października 2012 Autor Opublikowano 24 października 2012 No ale i tak jest tylko jeden, obok jest wszak Gyuki który powinien pomóc Kuramie uwolnić się z elementu drewna? Dobrze, że się ten flashback skończył, nawet ciekawie - z tym czekaniem w jednym miejscu codziennie, to takie "madarowe" ;p Dziwię się, że nagle z pipki zrobił się taki poważniak ;p Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 24 października 2012 Opublikowano 24 października 2012 Fajnie było zobaczyć te wydarzenia ze strony Obito. Powrót do właściwych wydarzeń też z grubej rury. Ogólnie bardzo dobry chapter. To za 2 tyg. chyba Kakashi vs. Obito. Może być ciekawie. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 24 października 2012 Opublikowano 24 października 2012 Zaraz pewnie wskoczy Sasuke bo dowiedział się od Oro, że klan Uchiha został wybity, aby Obito zostawił w spokoju Konochę i będzie napier.dalanie. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 25 października 2012 Opublikowano 25 października 2012 Mam nadzieje, ze "low chakra kakashi" zginie, naruto dostanie ragea i zacznie sie epickie napyerdalanie Cytuj
Blue 245 Opublikowano 25 października 2012 Opublikowano 25 października 2012 Kakshi rozwali Obito. Teraz zapewne pokaże jakąś technikę, którą miał w rękawie ukrytą cały czas. (Jeżeli tak się nie stanie, to rzeczywiście nie wiem z jakiej paki jest S klasą ;/ ) Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 25 października 2012 Opublikowano 25 października 2012 Bez kitu, przez chwile mial byc nawet hokage :FFFFF Cytuj
Blue 245 Opublikowano 25 października 2012 Opublikowano 25 października 2012 Korwa, przecież to jest naprawdę fajna postać, tylko niech w końcu uaktywni jakieś kamudori (kamui/chidori ) i zrobi komuś z dupy jesień średniowiecza. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 25 października 2012 Opublikowano 25 października 2012 Chapter na miarę Bleacha - 20 stron, a nic totalnie się nie dzieje. Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 25 października 2012 Opublikowano 25 października 2012 Niech Naruto zginie i nie wraca już nigdy. Czekam na to co pokażą Kakashi i Obito, którzy mają te same oczy oraz Madara, Sasuke, Oro i Gai z otwartymi wszystkimi bramami. Naruto to ostatnia postać jaką chce zobaczyć w akcji. i tak nic ciekawego nie pokaże. Cytuj
Richer 6 Opublikowano 25 października 2012 Opublikowano 25 października 2012 Sasuke pokona madare razem z naruciakiem (ew. z oro albo sam w sumie u kisiela nie można tego wykluczyć), a potem po 2 latach gadania ucieknie z płaczem po wzruszającej mowie blondyna ;p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi