Skocz do zawartości

Naruto (uwaga spoilery)

Mendrek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

Pomijam, że gdyby ją ożywił Obito, to on byłby starszym gościem, a ona młodą dziewczyną :confused:

n130294_bueno-1.jpg

Opublikowano

One Piece nie tylko wyglada i rusza sie jak bolek i lolek (glowny bohater zreszta wyglada jak bolek), ale jeszcze fabule ma na podobnym poziomie.

Naruto ma zayebiste uniwersum, a OP chvjowe. Tyle w temacie.

Oczywiście, po tych całych 10 odcinkach które obejrzałeś można tak stwierdzić. Niestety jak OP się rozpędzi, to Naruto zostaje w tyle. Zresztą co ja będę Ci mówić. Każda osoba tutaj, która jest na bieżąco z obydwoma mangami i może się obiektywnie wypowiedzieć, twierdzi ze w ogólnym rozrachunku OP>Naruto. A reszta obejrzała pare odcinków, zrezygnowała i ocenia całą serie na podstawie słabego początku.

Uniwersum jest 10x bardziej rozbudowane niż Naruto, fabuła generalnie nie ma znaczących dziur, jest prowadzona umiejętnie w sposób wciągający czytelnika + jest zaplanowana na kilka lat wprzód. And so on... już nie raz się rozpisywałem na ten temat. Ta manga jest najpopularniejszą w historii Japonii nie bez powodu.

Co do chaptera:

Nic, czego nie mogliśmy się domyślić wcześniej. Niech już kończy się ten flashback.

Buggy1.png

vs.

2952.jpg

Ta dyskusja nie ma sensu.

Naruto > bolek i lolek na pirackim statku. Nie osmieszaj sie dalej :(

Opublikowano (edytowane)

Zrzut z początku produkcji anime vs fan art kolorowy rysowany pewnie wiele lat po pierwowzorze brawo za obiekcję nie ma co. Zresztą porównanie postaci która ma śmieszyć i robić za głupka z postacią która miała być wyznacznikiem siły i strachu.

Zresztą to nie ma sensu, bo wszystko sprowadza się do: "moja racja jest mojsza niż twojsza" :D

Edit: Mój post to odpowiedz oczywiście na buggy vs zabuza.

Edytowane przez Nightmare90
Opublikowano

No właśnie, wolę Naruto bo mimo tradycyjnego dls shonen jumpowych tasiemców zaniżania jakości, anime jest zjadliwe, i nawet fillery tak nie bolą (chociaż te ostatnie są mega słabe). Sceny walk wolę oglądać animowane, a mangę czytam dla fabuły. One Piece jako anime jest dla mnie “takie se”. Szkoda że Bleach tak zlamił i już nie oglądam. Naruto zawsze jakiś tam poziom trzyma.

Opublikowano

W przypadku OP sceny walk są lepsze w mandze niż w anime. Nie wiem jak to możliwe, no ale tak jest. Mają więcej pierd.olnięcia, dzięki odpowiedniej perspektywie (która w anime jest bez przerwy partaczona) i detalach. W naruto z kolei, to ja często nie mam pojęcia co się dzieje w ogóle na danym panelu podczas walk, dlatego tez wole je w anime, które radzi z nimi sobie imo lepiej. W ogóle całe Naruto wole w anime, ale w przypadku OP manga jest lata świetlne przed wersją animowaną... ostatnimi czasy to ludzie czytający mangę czekają tylko na anime, żeby zobaczyć jak zaje.biste sceny z mangi wypadną w ruchu... i niestety zawód za zawodem jest.

A fillery to jest dobra rzeczy i cieszmy się, że Naruto je ma. Anime OP przez ich brak ciągnie się jak krew z nosa i jak oglądanie ciurkiem po kilka odcinkow dziennie ma sens i jest zjadliwe, tak jeden na tydzien to tragedia. Wole poczekać pół roku i nie oglądać, a potem dostać szybką akcje, niż móc oglądać co tydzien, ale w żółwim tempie.

Czyli anime Naruto > anime OP pod względem wykonania i adaptacji.

Opublikowano

Kurde muszę zapytać: Dahaka jakie zioła spalasz przy czytaniu OP? :D Rumianek? Mięta? Albo po prostu masz "otwartą" wyobraźnię co jest na plus.

Co do anime to Naruto przede wszystkim posiada zaje*isty OST i za to go cenię. No i za kilka kluczowych walk, które są świetnie zmontowane i posiadają oryginalną kreskę przy zachowaniu płynności ruchów. Jeśli chodzi o fillery to są słabe i przegadane. Wolę te z OP.

Opublikowano

Nic nie palę :D To co napisałem, to fakt, który każdy czytelnik mangi potwierdzi. Już raz dawałem przykład anime vs manga, który IDEALNIE odzwierciedla różnice jakości miedzy nimi:

img000017.pngvs

One_Piece_553_12.jpg

Aż mnie oczy szczypia, jak patrze na to porównanie :P

Opublikowano

Nie życzę sobie widzieć i słyszeć w tym temacie coś o bolku i lolku dziękuje dobranoc a tera GTFO.

Opublikowano

No ale i tak jest tylko jeden, obok jest wszak Gyuki który powinien pomóc Kuramie uwolnić się z elementu drewna?

Dobrze, że się ten flashback skończył, nawet ciekawie - z tym czekaniem w jednym miejscu codziennie, to takie "madarowe" ;p Dziwię się, że nagle z pipki zrobił się taki poważniak ;p

Opublikowano

Mam nadzieje, ze "low chakra kakashi" zginie, naruto dostanie ragea i zacznie sie epickie napyerdalanie :)

Opublikowano

Kakshi rozwali Obito. Teraz zapewne pokaże jakąś technikę, którą miał w rękawie ukrytą cały czas. (Jeżeli tak się nie stanie, to rzeczywiście nie wiem z jakiej paki jest S klasą ;/ )

Opublikowano

Korwa, przecież to jest naprawdę fajna postać, tylko niech w końcu uaktywni jakieś kamudori (kamui/chidori :D ) i zrobi komuś z dupy jesień średniowiecza.

Opublikowano

Niech Naruto zginie i nie wraca już nigdy. Czekam na to co pokażą Kakashi i Obito, którzy mają te same oczy oraz Madara, Sasuke, Oro i Gai z otwartymi wszystkimi bramami. Naruto to ostatnia postać jaką chce zobaczyć w akcji. i tak nic ciekawego nie pokaże.