Skocz do zawartości

Mafia 2

SNESiak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dabman jak możesz to napisz czy w Joe's adventures jest pociągnięty wątek

po zakończeniu gry. Chodzi głównie o to, czy coś w tej kwestii zmienili, mam nadzieję, że nie.

Edytowane przez Zwyrodnialec
Opublikowano

W sklepie z bronią trzeba sprzątnąć, inaczej sam Cię zastrzeli ;)

Obrabowałem chyba ze 4 sklepy z bronią ( bo sa najłatwiejsze. Jak napadłem an fast food pobiłem sprzedawce, zabrałem kase i rozwalił mnie jakiś praworządny klient;/ a sklepy z bronią zawsze puste) W sumie łatwy patent. Wystarczy szybko pobić sprzedawce zabrać kasę i wyjść zanim gliny wpadną.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy widzieliście listę rzeczy ponoć wyciętych z Mafii. To takie sumarum tego co gracze znaleźli w plikach pctowej wersji gry.

*spis sporządził F@mas na forum CDA.

a) elementy zwiazane z autami

- tunning "wizualny" w stylu Forzy

http://www.imagebam....44t0qwrcrefn2dv

- widok z 1 osoby

http://a.imageshack....82920390811.jpg

- zaawansowany model zniszczeń aut.

http://img839.images...0830140632.png/

b) pocięta fabuła

mieliście wrażenie ze początek i koniec gry jest jakoś zrobiony na szybko? nie wydawało wam się...

Oto spis pierwszych misji w Mafii 2, które miały być z założenia scenarzysty w grze:

Rozdział 1: Zaginiony w akcji (ciekawe...)

R2: Trening po sycylijsku (misja treningowa z prawdziwego zdarzenia)

R3: Gra w chowanego (kolejna misja skradana? to logiczne ze nie zaczynamy z całym arsenałem jak w wykastrowanej pierwszej misji)

R4: Człowiek honoru

R5: Call of Duty

R6: Wsparcie

R7: Szwadron śmierci

R8: Siła ludu

R9: Stary Kraj <- czyli misja od której zaczynamy grę

I levele, które miały mieć miejsce po urwanym zakończeniu:

Rozdział 16 (lub 24...): Najwyższa pora

R17: Rodzinny biznes

R18: Przyjaciele na całe życie

c) misje poboczne

Nie zostały one wyciete w 100% przez co smiesznie wypada w grze "zaproszenie" do wykonywania misji dla Bruskiego i Dereka, ktorzy chyba nigdy nie maja dla gracza zadnego zadania. W grze mielismy wykonywac zadania dla nastepujacych osob:

-Derek

-Mike (wiadomo juz o 5 misjach dla niego)

-Charlie

-Eddie

I dodatkowe zadania nie związane z tymi osobami

Mało? A co powiecie na wycięcie z gry drugiego miasta (pewnie tego z pierwszych rozdziałów) - San Celeste?

Oto mapka:

http://i38.tinypic.com/29onyb4.jpg

Nie chciałbym osądzać tu 2K Czech. Możliwe, że wiele z tych rzeczy w finalnym produkcie nie prezentowało się najlepiej i dlatego musiały zostać usunięte. Nie chce mi się wierzyć, że to wszystko zacznie się pojawiać w kolejnych DLC bo to oznaczało by naprawdę niezwykłą pazerność czeskiego studia.

Edytowane przez R4V3N
Opublikowano

O ile taki tuning wydawałby się bezsensowny....szczególnie na tamte lata i tak poważne klimaty...to najbardziej szkoda tych cięć w fabule...liczę przynajmniej na jakieś DLC tych rozdziałów po "zakończeniu ;)

Opublikowano

Może wydawca naciskał, by wydać grę jak najszybciej to i ją pocięli. Wkurzę się jak się okaże, że dostęp do tamtych wyciętych części będzie w dlc. Sprzedaję grę i poczekam sobie na GOTY. Nie wyobrażam sobie płacić za coś co miało być w finalnej wersji. Pamiętam też te zapowiedzi, że zniszczenia samochodów będą dorównywać tym z bournouta. To nie pazerność Czechów tylko 2K. Głupia moda na wyciąganie z graczy dodatkowej kasy. 10$ tu 10$ tam i wychodzi, że za popierdółki zapłaci się równowartość nowej gry.

Opublikowano

Przecież tą grę i tak robili długoooooooooooooooooooo o wiele za długo. Więc nie kupuję wytłumaczenia, że wydawca naciskał.

A jeżeli już to osobiście wolałbym jeszcze poczekać nawet pół roku ale dostać produkt w pełni skończony i sprawny technicznie.

Opublikowano (edytowane)

Może wydawca naciskał, by wydać grę jak najszybciej to i ją pocięli. Wkurzę się jak się okaże, że dostęp do tamtych wyciętych części będzie w dlc. Sprzedaję grę i poczekam sobie na GOTY. Nie wyobrażam sobie płacić za coś co miało być w finalnej wersji. Pamiętam też te zapowiedzi, że zniszczenia samochodów będą dorównywać tym z bournouta. To nie pazerność Czechów tylko 2K. Głupia moda na wyciąganie z graczy dodatkowej kasy. 10$ tu 10$ tam i wychodzi, że za popierdółki zapłaci się równowartość nowej gry.

Ze średnią na poziomie 75 % raczej bym na to nie liczył ;)

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

Gra się świetnie sprzedaje. Jeżeli za tą popularnością pójdzie sprzedaż DLC, to brak bardzo dobrych ocen branżowych maruderów zmniejszy jedynie ilość bzdurnych napisów na okładce wersji GOTY.

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

ej w ogóle z skąd ludzie mają już DLC? patrzyłem na live! marketplace i szukałem na steamie ale nic nie ma, widziałem ze już niektórzy pogrywają :/

Edytowane przez Just Boro
  • Minusik 1