KIELiCH 81 Opublikowano 15 lipca 2011 Opublikowano 15 lipca 2011 Odkop :potter: Mam ostatnio ochotę pograć znów w tą zacną grę, ale chciałbym czegoś nowego. Pytam więc czy istnieje wersja z tymi dużymi dodatkami Joe, Jimmy itp. Czy jest taka wersja w PL? Czy może tylko ANG. Help anyone? Cytuj
77rpm 32 Opublikowano 24 lipca 2011 Opublikowano 24 lipca 2011 Jest w Pl z tego co mi wiadomo. Ja dziś zasiadłem do podstawki - 7 godzin jednym ciągiem bez przerwy na siku hehe. Jutro zamierzam skończyć - bardzo dobra warta polecania gra ! Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 7 listopada 2011 Opublikowano 7 listopada 2011 Na Allegro widać trochę wydań CLASSICS 3xANG, które mają dodatkową płytę z wszystkimi DLC jakie dotąd wyszły + jakieś 4 style packi. Moje pytanie - w jaki sposób odpala się te dodatki? Do konsoli mam tylko pendraka 8GB, na którym od biedy instaluję po jednej grze naraz. Czy możliwa jest instalka samych dodatków na penie, a sama gra leciałaby prosto z DVD? Czy wymagana jest instalka i podstawki, i dodatków? Podpowiedzcie, bo nie wiem czy jest sens inwestować w Klasyka jeśli nie będę miał jak uruchomić Cytuj
ashka 219 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 Dodatki wymagają instalacji, główna gra nie. Nic nie wiem o instalacji na pen drive, ale ze zwykłym dyskiem działa. 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 Thx. Pendrak zachowuje się jak zwykły dysk, można na nim instalować gry, patche i saveować (od czasu którejś aktualizacji dasha). Ważne było dla mnie, że wystarczy zainstalować same dodatki - dzięki za info:) Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 (edytowane) Na Allegro widać trochę wydań CLASSICS 3xANG, które mają dodatkową płytę z wszystkimi DLC jakie dotąd wyszły + jakieś 4 style packi. Jesteś pewien, że te DLC są na DVD a nie jako kody do pobrania (jak np. w RE5 GOLD)? Pytam bo też bym sobie sprawił, jeśli są na płycie Edytowane 10 listopada 2011 przez KIELiCH Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 (edytowane) Na to wygląda - odgrzebałem jakieś zdjęcie z zakończonej aukcji http://img9.imagesha...zdjcie0130j.jpg Kupiłbym, ale trochę mi szkoda ładować prawie 80zł w tę samą grę (nawet jeśli w końcu sprzedam obecną "podstawkę" za ok 40 zł) dla pogrania w kilkanaście/dziesiąt arkadowych misji (ponoć nie są zaawansowane fabularne, ale właśnie takie pojedź, zastrzel, pozamiataj - zobacz choćby te komentarze pod filmem). A używek żadnych nie widzę póki co, same folie. PS. http://www.gamespot....-review-6276001 http://www.gamespot....-review-6284670 wspomniano tu, że praktycznie każda misja to czasówka. Dziękuje, odpadam. PS2: trafiła się używka w dobrej cenie to kupiłem =) Zweryfikuję sam kwestię tych dodatków. PS3: no i dupa, po włożeniu płyty z dodatkami woła, że brak dysku. A mam włożone dwa dobrze sformatowane pendrivey, na które normalnie instaluję wszystkie gry. Ja pierdziele jaki pechowy tydzień. Pora chyba zakupić HDD. Edytowane 16 listopada 2011 przez Red_XIII Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 26 listopada 2011 Opublikowano 26 listopada 2011 Mam Mafię II po angielsku . Chciałbym kupić DLC i moje pytanie brzmi czy muszę kupować je na amerykańskim XBL czy dodatki z polskiego XBL będą działały z anglojęzyczną wersją gry ? Cytuj
cithall 107 Opublikowano 26 listopada 2011 Opublikowano 26 listopada 2011 Znaczy masz wersje PAL z UK czy jak? Jeśli z UK to musisz ściągać dodatki z konta XL UK, te z PL nie będą działać. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Odkopuje. Czy framerate w pełniaku jest momentami równie skandaliczny jak w demie, czy jest lepiej może? I czy jest jakaś polska wersja ze wszystkimi DLC? Cytuj
orion50 632 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Grałem dawno w pełną wersję, ale nie przypominam sobie jakichś większych problemów z framerate'em. Nie mogę odnieść się do dema, ale z tego co pamiętam pełna Mafia II chodzi o wiele lepiej od GTA IV. Cytuj
Pitrex 1 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Mi framerate spada na dosłownie chwilę w jednej misji....grę mam na dysku konsoli. Jest wersja ze wszystkimi dodatkami a czy PL ? zapewne bo ta sama firma wypuszczała grę bez dodatków. http://www.3kropki.pl/p/3/5/0/mafia_ii_pl_special_extended_edition_x360.php Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 3 września 2014 Opublikowano 3 września 2014 Troche odkopuje ale dopiero teraz mam okazje na styczność z tą grą. Jestem po jakichś 3 godzinach grania i póki co klimat jest rewelacyjny. Historia, miasto i postacie robią wrażenie. Misje także, pościgi z policja, obrabowanie jubilera czy jatka w gorzelni to fantastyczne sprawy. Fremarate w tej grze nie jest jakiś cudowni i często lubi lekko chrupnąć, grafika sama w sobie jest dość średnia chociaż niektóre smaczki związane ze śniegiem są za(pipi)iste. Mam pytanie, czy w tej grze bedzie tylko i wyłącznie zima? Sa jakieś zadania dodatkowe (np kradżież aut dla gościa ze złomu) czy coś? 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 3 września 2014 Opublikowano 3 września 2014 Ok juz wiem. Rozrgralem juz 8-9 rozdzialow na 15. Gra jedt genialna po prostu, strzelaniny to poezja, nie ma to jak zmasakrowac tommigunem ekipe ktora wjezdza na nas w cadilakach. Albo rozstrzelanie baru. Goty. Fabularnie poki co jest za(pipi)iscie, glowny bohater to przekozak. Az sie chce godfellas obejrzec. Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 3 września 2014 Opublikowano 3 września 2014 Fabuła zniszczy Cię do końca... Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 I zniszczyła, gierka Goty, wrażenia z całej historii ciężko w ogole opisać. Fabularnie, mistrzostwo świata. Immersja wywołana przez dwóch głownych bohaterów chwyciła mnie i nie chciała puścić. Aż żal że się skończyło , czekam teraz na III. Oby wyszła! 1 Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 16 września 2016 Opublikowano 16 września 2016 Odświeżam sobie właśnie Mafię II. Przed chwilą skończyłem i chciałem sobie sprawić DLC, których nigdy nie grałem ale w sklepiku MS już ich nie ma Wiem, że w wersji classics jest płytka z nimi. Koledzy nie ma ktoś może tej wersji i chciałby mi pożyczyć na czas przejścia? Ewentualnie mógłbym odkupić. Liczę na Was! Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Opublikowano 5 kwietnia 2020 https://www.ppe.pl/news/144427/mafia-ii-definitive-edition-oceniona-przez-koreanska-organizacje-gra-zmierza-na-ps4.html No i elegancko. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 5 kwietnia 2020 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Skończyłem ponownie kilka dni temu i dalej jest to świetna gra. Historia, postaci, miasto, misje, klimacik. Wszystko dalej robi robotę. Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Jest to prawda, świetny klimat, korytarzowe prowadzenie opowieści i naprawdę bardzo dobra grafika jeśli ogrywało się na PC (reklama nvidia physx, szkło i odłamki latały aż miło). Jak te remastery mają wyglądać? Podbita rozdzielczość i elo? Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Pamiętam jak orałem w to na PC. Kupiłlem wtedy jakąś mocarną karte graficzna i gierka wygladala jak zycie. Troche biednie to wyglądało pamietam na ps3 jak ktos mi pokazywał. Na ps4 przytule mocno bo to była dobra gierka, taka 8/10 Remake jedynki na tym silniku mogli by zrobić Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Wbiłem platynę na PS3 i grafika w ogóle mi nie przeszkadzała. Ta gra trzyma klimatem, wyrazistym postaciami oraz misjami. Klimat lat 40-tych i 50-tych XX wieku wylewał się z ekranu. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Ciekaw jestem jak to będziemy z tym rzekomym remasterem. Gra ma w tym roku 10 lat, czyli chyba wygasa licencja na muzykę. To co, wtedy odnowią licencję na potrzeby remastera? Bo mam nadzieję, że nie zrobią tak jak Rockstar i nie wywalą stacji radiowych xd Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 (edytowane) W mafi jedynce i dwójce kupionej dziś na gogu czy steamie na PC już nie ma dużej ilości kawałków właśnie z powodu licencji. Oczywiście jest to do rozwiązania w 3 minuty ściągamy gotową paczkę z muzyką i wrzucamy do folderu gry. Także na konsolach w dwójce na 99% brak będzie następujących utworów: Spoiler 2016 Re-release (14 songs were removed)Removed from Empire Classic/40s (2 songs)• Good Little Bad Little You - Cliff Edwards• You're Driving Me Crazy - Django ReinhardtRemoved from Empire Central/40s (4 songs)• Buttons and Bows - Dinah Shore• It Don't Mean a Thing - Ivie Anderson / Duke Ellington• Sing, Sing, Sing - Benny Goodman• Hot Time in the Town of Berlin - Bing Crosby / The Andrews SistersRemoved from Empire Classic/50s (5 songs)• Ain't That a Kick in the Head - Dean Martin• Che La Luna - Louis Prima• Makin' Whoopee - Doris Day• Oh Marie - Louis Prima• When You're Smiling - Louis PrimaRemoved from Empire Central/50s (1 song)• Why Do Fools Fall in Love - The TeenagersRemoved from Delta/50s (2 songs)• Ain't That a Shame - Fats Domino• I Put a Spell on You - Screamin' Jay Hawkins Czyli w skrócie zaj.ebią wam garść klimatu, a wy im za to znowu zapłacicie... Edytowane 19 kwietnia 2020 przez devilbot 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi