MYSZa7 8 917 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Porównanie obu wersji http://www.gamerfuzion.com/blogs/mafia-2-xbox-360-vs-ps3-comparison-screenshots/ Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ch.uj z aliasingiem, framerate w tej grze to porażka, zęby na krawędziach mogę przeżyć ale nie to, że gierka rwie się gorzej i bardziej gwałtownie niż takie GTA IV. Cytuj Odnośnik do komentarza
oskar_PL 34 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Grałem w to demko na kompie w full hd rewelacja miasto żyje graficzka cudowna. Grałem też w demo na PS 3 LED full hd 55 cali i graficznie jest jakieś 20 procent gorzej od wer Pc największy problem to gubienie klatek ,paskudne tekstury gdzie nie gdzie (płaska trawa) Nie grałem jeszcze w wer na klocku (nie mam golda) .Czy wer na klocka też jest taka tragiczna? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 nie, w wersji na X360 JEST TRAWA!!11!one Cytuj Odnośnik do komentarza
Nitrom 38 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 jest trawa i krzaki " nie żyją" Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Jest trawa i lpsze cienie....niestety nadal lubi gubic klatki :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Games Master UK 10/01/10 Review 84 out of 100 Official Xbox Magazine UK 09/01/10 Review 7 out of 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
oskar_PL 34 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zaliczyłem wszystkie trzy dema jako że posiadam dość dobry komp , klocka i Ps3 o to moje wnioski. Demo PC - Grafika świetna (w full hd) miasto żyje cały czas coś się dzieje ,masa ludzi na ulicach ,ładna woda,wyrazne i szczegółowe postacie. Rewelacyjnie wyglądające samochody (zabrudzenia,brudne szyby,jak i same uszkodzenia podczas stłuczek ) Gra na pewno warta ceny około 110zł . Demo Playstation 3 -Gra jak i same kolory ciemniejsze (regulacja jasności nie wiele daje ).Co wali po oczach od razu to wszędobylskie ząbki na prawie całym otoczeniu,samochodach ,postaciach .Na ulicy wieje pustkami wyraznie mniej ludzi na ulicy ,mniejszy ruch samochodów .Słabe tekstury otoczenia ,wyraznie gorsza woda ,SŁAWNA trawa .Sama jazda samochodem to tragedia animacja skacze jak oszalała WTF ? .Co najgorsze sama gra wyswietlana jest w niższej rozdzielczości od xboxa 360.Z tego co przeczytałem w internecie wiele osób zrezygnowało z zamówienia tej pozycji w wer.PS 3 .Za 200 zł nie warto . Demo xbox 360. Gra trochę jaśniejsza lepsze kolory.Wyświetlana jest w wyższej rozdzielczości niż PS3 .Ale posiada nadal wszędobylskie ząbki.Pustki na ulicach (mniej ludzi,samochodów względem wer PC.)Zdecydowanie ładniejsza woda i trawa od wer z Playstation .Gra gubi klatki animacji jest troszkę lepiej od PS3 ale nie można powiedzieć aby animacja była płynna cały czas.Największa wada xboxowej wer to OGROMNY problem z Synchronizacją Pionową wali to po oczach i denerwuje (nie wiem czy zmiana trybu na 720 p w konsoli usuwa problem pamiętam że w R.E 5 to pomagało)Cena 200 zł nie warto lepiej poczekać na spadek ceny do 120 zł .Myślę że wydawca publikując demo na Playstation 3 sam strzelił sobie w nogę.Ja wybieram wer na komputer jest najlepiej dopracowana no i cena nie jest z kosmosu.Dla czego mamy płacić dwa razy za towar gorszej jakości ? Cytuj Odnośnik do komentarza
oskar_PL 34 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ja nie napisałem aby modernizować komputer dla tej gry ,tylko jeśli ktoś ma dobrego to niech wybiera wer na Pc jeśli nie to tylko wer. na klocka bo ta z PS3 to tragedia . Cytuj Odnośnik do komentarza
Robsonf 0 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ja jeszcze raz u kolegi odpaliłem Mafię II na Xboxa 360 i mając w pamięci demko z kompa cóż... jest taka przepaść, że dla mnie tylko jedna opcja - PC. Od czasu Wiedźmina nie kupowałem nic na kompa, ale tutaj jestem zmuszony. Gra wygląda na bardzo dopieszczoną na pececie co prawdopodobnie odbiło się na wersjach konsolowych... . Cytuj Odnośnik do komentarza
jacek11111 3 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Official Xbox Magazine UK:7/10 LEVEL Magazine (SWEDEN): 7/10, Second Opinion 9/10 Official Playstation Magazine UK: 7/10 PC ZONE (UK): 80% OXM Australia: 8/10 Games Master (UK): 84/100 Games Aktuell (GER): PC: 88%, PS3: 87%, XBOX 360: 87% Gameplay (DANISH): 9/10 Gamereactor Sweden: 9/10 Gamereactor Denmark: 9/10 GMC Magazine (Italy): 9/10 Play Mania (SPANISH): 90/100 Gameinformer: 9.00/10 Multiplayer.it (Italy): 9.0/10 OXM Italy: 9.5/10 PLAY (POLISH): 97/100 Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Mógłby ktoś kto grał już u wujka/kumpla itd. ;] napisać czy pełna wersja różni się od dema. Chodzi o stronę techniczną czy może graficznie też jest lepiej czy tak samo itd. Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
deek 0 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 sam osobiście nie grałem, ale z tego co czytałem. Jest POPRAWA względem wersji demo jak i w graficie jak i w framerate. Ale powtarzam to nie moja opinia jak będe sam coś więcej wiedział na swoim przykładzie to napewno napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 No właśnie podobne opinie czytam na odpowiednich stronach ;]. Tylko tam ufać komentarzom to ... W każdym bądź razie dawaj znać ;]. Cytuj Odnośnik do komentarza
SIKI 1 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ja już gram i jak dla mnie jest dobrze. Zima wygląda bardzo ładnie, miasto jest nawet dobrze zaludnione. Same misje i filmiki rządzą, ale tego wiadomo nikt się nie obawiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SIKI 1 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 A, bo nie mam zbytnio czasu na forumowanie :] Grafika jest dla mnie ładna z tym, że aktualnie gram w zimę, więc nie mam punktu odniesienia do dema. Ruch na ulicach jest dla mnie wystarczający, jak na tamte czasy (lata 50). Sporo aut stoi na poboczu, więc ulice przy tym ruchu co jest wyglądają czasami na zatłoczone. Aha, płaszcz już normalnie faluje Same misje świetne, a sama przejażdżka po mieście sprawia przyjemność zwłaszcza jak się przełączy model jazdy na symulacje (POLECAM!). Fury są wtedy cieżkie do opanowania, rzuca dupą ładnie. A i polecam poziom Hard na poczatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Siki - pisz o płynności - szarpie, czy nie szarpie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 A, bo nie mam zbytnio czasu na forumowanie :] Grafika jest dla mnie ładna z tym, że aktualnie gram w zimę, więc nie mam punktu odniesienia do dema. Ruch na ulicach jest dla mnie wystarczający, jak na tamte czasy (lata 50). Sporo aut stoi na poboczu, więc ulice przy tym ruchu co jest wyglądają czasami na zatłoczone. Aha, płaszcz już normalnie faluje Same misje świetne, a sama przejażdżka po mieście sprawia przyjemność zwłaszcza jak się przełączy model jazdy na symulacje (POLECAM!). Fury są wtedy cieżkie do opanowania, rzuca dupą ładnie. A i polecam poziom Hard na poczatek. To w demie na X360, płaszcz też był na klej? I teraz w fullu faluje? Cytuj Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 W demie też falował. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
SIKI 1 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 aha no to pokreciłem coś.. myślałem, że na X tez faluje xD Płynność jest w miare ok, lepsza niż w demie. Cytuj Odnośnik do komentarza
JacekW 5 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Demko mnie zawiodlo ale calak wypada naprawde lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Eurogamer ocenił Mafię 2 na 4/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Tak samo jak pierwszą część. Dlatego w kwestii ocen ufam tylko PE, Neo+ i tutejszym forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 To jedynce też tak nisko dali? Najlepsza gra gangsterska do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Eurogamer ocenił Mafię 2 na 4/10. A Godfathera w swoim czasie na 6/10. Nie mam pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi