Opublikowano 15 marca 201015 l Nie, nie chodzi o te recenzje grywalnego dema na GDC. No mi się zdaje, że już wygląda lepiej niż GtA4 (z całym szacunkiem ;]). Oczywiście opieram się na razie na filmikach i fotkach.
Opublikowano 15 marca 201015 l No wiadomo jednak jakosc filmikow sporo do zyczenia zostawia:) /właśnie patrze na gameplay red dead redemption. Faktycznie niesamowicie wygląda. Chyba zmiecie Call of juarez
Opublikowano 15 marca 201015 l Kiedy grałem w 1szą część Mafi to byłem zaskoczony doskonałą fabuła i od tamtego czasu czekam na dwójkę oczekuje gry roku
Opublikowano 15 marca 201015 l graficznie rewelacja jak na tak rozbudowane miasto, oby tylko fabula byla mocna z jeszcze mocniejszym zakonczeniem nie moge sie doczekac troche obawiam sie modelu jazdy ale pewnie wyjdzie idealnie zbalansowany
Opublikowano 15 marca 201015 l Z któregoś, ostatniego wywiadu z producentem czy playtestu. Padło hasło, że model jazdy został zmieniony, poprawiony od tego co widzieliśmy rok temu. To dobrze. To samo, zniknął ten różowy-paskudny blur gdy obrywaliśmy. Zamiast niego mamy teraz krew na ekranie. Edytowane 15 marca 201015 l przez SłupekPL
Opublikowano 15 marca 201015 l Ja natomiast wyczytałem, że "Będziemy mieli możliwość wyboru między jazdą symulacyjną, która została już dobrze zaprezentowana w pierwszej Mafii, a także tryb zręcznościowy, przypominający nieco ten z Grand Theft Auto". oraz jeszcze taka ciekawostka: "Pasek życia w grze w normalnych warunkach będzie napełniał się dosyć wolno. 2K Czech wprowadziło pewne ułatwienie. Mianowicie jeśli w tej samej misji będziemy ginąć wiele razy, wspomniany poziom życia będzie zapełniał się szybciej". PS. ale się w(pipi)iłem jak się dowiedziałem o kolejnej obsuwie premiery...
Opublikowano 15 marca 201015 l O tym wyborze modelu jazdy pierwsze słyszę, brzmi "fajnie". Natomiast tak jak wspomniałem, czytałem, że został zmieniony. To może o to chodziło? Dla mnie model jazdy z pierwszej Mafii był rewelacyjny. Jak na tamte czasy, jak na taką grę.
Opublikowano 15 marca 201015 l Mafia jakos do mnie nie trafia, bardziej licze na chora stylistyke R* w L.A. Noir.
Opublikowano 15 marca 201015 l Rockstar nic nie ma do L.A. Noire jest tylko wydawcą. @ Popiół tylko nie mów, że opierasz się na tej polskiej stronie Mafia2. Tam już czytałem takie rewelacje, czasami, że .... Edytowane 15 marca 201015 l przez SłupekPL
Opublikowano 15 marca 201015 l No tak, ale widac wyrazny wplyw serii GTA na L.A., pewnie tez w zakresie stylistyki i plot'u. Mafia uderza IMO w powazniejsze klimaty, co mi nie podchodzi, nie sikam z podniety na dzwiek slow Scareface i Godfather ;]
Opublikowano 15 marca 201015 l Spoko Psyko co mi do tego w co będziesz grał czy na co sikasz ;]. Napisałem tylko, że R* nie robi L.A. Noire. ale z tego co można zauważyć. Noire też będzie miało ciężki, poważny klimat tylko, że strona po której będziemy jest zgoła odmienna. No i czas akcji jest podobny, przynajmniej w pierwszej połowie Mafii 2 bo potem będziemy grać w późniejszych latach. No ale tak poza tym to dwie zupełnie inne gry Mafia i Noire. Edytowane 15 marca 201015 l przez SłupekPL
Opublikowano 15 marca 201015 l GTA tez ma ciezki klimat, ale podany w ironicznym sosie. Mafia 2 to pewnie taki binarny odpowiednik prozy Maria Puzo. Chociaz moge piperzyc glupoty, bo z czescia pierwsza mialem przygode ledwie kilku godzinna. Pamietam, ze port na PS2 byl koszmarny... Ale z deka sytuacja rynkowa sie odwrocila.
Opublikowano 15 marca 201015 l O tym wyborze modelu jazdy pierwsze słyszę, brzmi "fajnie". Natomiast tak jak wspomniałem, czytałem, że został zmieniony. To może o to chodziło? Dla mnie model jazdy z pierwszej Mafii był rewelacyjny. Jak na tamte czasy, jak na taką grę. Czemu jak na tamte czasy tylko? Wedlug mnie na dzisiejsze rowniez - gdyby do tamtej gry dodac autoregeneracje HP i cover system (co by casuale sie nie burzyly) oraz polepszylo grafike, to gra moglaby w niezmienionej formie trafic do sprzedazy dzisiaj i pozdobywac oceny rzedu 9.
Opublikowano 15 marca 201015 l GTA tez ma ciezki klimat, ale podany w ironicznym sosie. No dokładnie, choć powiem Ci w Noire chyba nie chcę tej ironii. Powiem więcej w Noire chciałbym jeszcze poważniejszy klimat niż nawet w Mafii 2. Skurwy.syńska psiarnia, brudne lata powojenne, syf, korupcja. A powiem Ci, że skoro większość ekipy tworzącej L.A. Noire to ludzie od The Gateway to myślę, że można tego właśnie się spodziewać. Bez "humoru" Rockstar choć mogę się mylić. Ale w RDR dostaniemy "cały Rockstar" z nadwyżką. Co mnie bardzo cieszy, bo myślę, że w RdR sprawdzi się idealnie tak jak w GtA4. Mafia 2 to pewnie taki binarny odpowiednik prozy Maria Puzo. Jak najbardziej + całej, "najlepszej" gangsterki filmowej. Włącznie z Rodziną Soprano która jest najmłodsza w hierarchii wzorców Mafii 2. Chociaz moge piperzyc glupoty, bo z czescia pierwsza mialem przygode ledwie kilku godzinna. Pamietam, ze port na PS2 byl koszmarny... Ale z deka sytuacja rynkowa sie odwrocila. Też tak słyszałem, czytałem dlatego pierwsza Mafia to jedna z nielicznych gier które grałem/kończyłem na kompie heh. Czemu jak na tamte czasy tylko? Wedlug mnie na dzisiejsze rowniez - gdyby do tamtej gry dodac autoregeneracje HP i cover system (co by casuale sie nie burzyly) oraz polepszylo grafike, to gra moglaby w niezmienionej formie trafic do sprzedazy dzisiaj i pozdobywac oceny rzedu 9. Mój błąd, źle się wyraziłem. Jak najbardziej masz rację, zresztą w Mafie lubię zagrać nawet teraz co jakiś czas. I mimo grafiki (które i tak nie razi) ta gra to dalej "grywalna perełka". Edytowane 15 marca 201015 l przez SłupekPL
Opublikowano 25 marca 201015 l dobre informacje. podano już ostateczną datę premiery (ponoć tym razem już naprawdę ostateczną) w europie gra wyląduje 27 sierpnia. źródło
Opublikowano 25 marca 201015 l No to pięknie oby było bardzo dobrze i gra okazała się takim sukcesem jak pierwsza część i większość będzie do niej wracać po latach a nawet miesiącach
Opublikowano 25 marca 201015 l Oby. Fajnie że jest już data. Świetny rok, zaraz za Mafią wyjdzie Dead Rising 2 i Halo Reach. A to tylko wycinek z tegorocznych killerów. Chyba sobie zaraz zainstaluje na kompie Mafię.
Opublikowano 26 marca 201015 l Jest i oficjalna okładka ;]. Co prawda z wersji na Ps3 ale pewnie do Xbox-a będzie taka sama. Zajebista. EDIT: Zmienione na wersję xboxową ;] Edytowane 26 marca 201015 l przez SłupekPL
Opublikowano 27 marca 201015 l http://www.eurogamer.cz/videos/mafia-ii-pax-physx-video?size=large JAK TO WYGLĄDA!! Fizyka, zniszczenia i tekstury. Koniec imprezy, dziękuje, dobranoc.
Opublikowano 27 marca 201015 l O (pipi)a. Brak mi słów. Jak widać obsuwy premiery, nie zaszkodziły Mafii wręcz odwrotnie. Chcę więcej video. Wczoraj zaczęło się Pax East w Bostonie i można pograć w Mafię. Więc może dzisiaj/jutro pojawią się jakieś filmiki. Edit: Ten filmik pochodzi właśnie już z Pax East.