Skocz do zawartości

Mafia 2

SNESiak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiem, wiem.

No ale wątpię żeby teraz wersja konsolowa odstawała tak bardzo od pc-towej jak to miało miejsce za czasów pierwszej Mafii.

Poza tym rok temu chyba na GDC pokazywali gameplay z Xbox-a i wyglądało to równie dobrze.

Zwłaszcza właśnie fizyka obiektów.

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

(pipi)a tego oglądać nie można hehe.

Ten dubbing francuski jest okropny. Jakbym miał z nim grać to zrezygnowałbym całkowicie, nawet w przypadku Mafii heh.

Pod koniec filmiku, pada hasło "dialogi są niesamowite" raptem głos żabojada...

http://www.gametrailers.com/video/pax-east-mafia-ii/63938 PAX East 10: Cosa Nostra Interview

Dobrze w końcu rusza coś w temacie Mafii.

Btw w Ultimie można składać już zamówienia. http://www.ultima.pl/Mafia_II/i8716/

Edit: Link poprawiony.

Macie tu jakby coś ten sam filmik co dał Popiół tylko z oryginalnym językiem; angielskim ;].

http://www.gametrailers.com/video/story-and-mafia-ii/64007 Story and Characters Developer Diary

Voice acting wymiata.

Opublikowano

ale włoska mafia z frencz dubbingiem była całkiem zabawna :P

w mordę jak to wszystko wygląda, jakie efekty, dopracowanie. obsuwy mimo że bolesne dla graczy wyszły grze na dobre.

Opublikowano

1 była dla mnie grą genialną w każdym aspekcie, poczekam na pierwsze oceny, jeżeli będzię b.dobrze to chyba po raz pierwszy kupie gre na premierę :D.

Martwi mnie tylko jakość grafiki między X360 a pc, mam nadzieje że różnica nię będzię aż taka duża, a filmiki bodajże są z peceta:/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie takie złe te osiągnięcia tzn. wcale nie takie standardowe. Jak najbardziej mogą być.

Jest za przejście na hardzie. Nie wiedziałem, że będą poziomy trudności. Ale to dobrze, bardzo dobrze.

No nic zrobić platynę/calaka w tej grze to obowiązek i przyjemność.

Opublikowano

też właśnie poziomy trudności przykuły moją uwagę. ciekawe czy fabuła będzie długa. mam nadzieję że będą sloty na save. najpierw się zrobi na easy/medium + wszystko poboczne a później sieka na hardzie.

Opublikowano (edytowane)

pamiętaj że liczy się jakość a nie ilość/rozmiar. poza tym nie wiadomo czy to jedyna mapa. w GF2 były chyba 3 mapy a do przemieszczania między nimi służył samolot. może w Mafii będzie podobnie, może nie, zobaczymy. nie ma co panikować i psioczyć na zapas. porównanie do RDR czy JC2 też mija się z celem. tutaj, tak jak w GTA, mamy mieć tętniące życiem miasto a nie w pip wody, lasy czy pustkowia.

Edytowane przez Colin84
  • Plusik 1
Opublikowano

wcale nie muszą przebijać. to ma być freeroam a nie sandbox. liczy się wykonanie miasta, klimat całej gry, fabuła, uczucie bycia gangsterem. to jest dla mnie najważniejsze. jaki teren dadzą do dyspozycji to już inna bajka. może i mapa wydaje się mała ale w rzeczywistości, podczas grania, może wcale taka mała nie być.

• Plusik 1
Opublikowano

może nie ma tak rozbudowanego miasta ale pierwsza mafia miażdżyła klimatem i stroną fabularną wszystkie części GTA razem wzięte:P Co mi po sandboxach gdzie fabuła jest głupia jak but i gra się nudzi przed jej skończeniem (Far Cry 2, GTA III czy Red Faction)

Opublikowano

Bla bla bla, a pamiętacie jaka była pierwsza Mafia? Nie było do roboty nic, był tylko główny wątek i chyba dodatkowe misje na kradzieże aut i nikt nie płakał z tego powodu. Teraz będzie zapewne tak samo, to miasto zrobione jest pod fabułe i wątek główny, a nie pod eksploracje jak Just Cause 2 czy GTA 4.

Opublikowano (edytowane)

Mazzeo skąd masz mapę? Można link?

A tak odnośnie wielkości mapy. Faktycznie nie jest duża ale co to ma do rzeczy. Liczy się wykonanie, jakość a wierzę a przynajmniej liczę, że miasto w M2 będzie tak dobre (porównywalne) jak w GTA. A przynajmniej zbliży się jakością, choć wiem, że będzie ciężko przebić LC. Ale po co od razu ma przebijać.

Zresztą są jakieś tam filmiki i na razie jest bez zarzutu. Widać, że miasto tętni życiem, wykonaniem też nie razi.

A porównanie z Just Cause 2 to imo kiepski przykład. Mafia nie pretenduje do bycia "piaskownicą" i sandboxem z masą opcji vide GTA/RDR. Tu pierwsze skrzypce ma grać fabuła, postacie, fabuła i jeszcze raz fabuła, klimat, klimat, klimat i jeszcze raz fabuła heh.

Choć i tak będzie więcej free roamingu niż w "jedynce".

Edytowane przez SłupekPL