bolekSM 2 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 Powiem szczerze, że Bioshock mnie mile zaskoczył. Demko ściągnąłem tak tylko z ciekawości, ale niespodziewanie gra mnie wciągneła. Tak mnie wciągnęła, że zrezygnowałem z kupienia Resistance'a 2. Szczerze polecam. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Niedługo zakupie "Bajoszoka" i mam w zwiazku z tym pytanie do tych którzy już grają/grali: Na jakim poziomie trudności zacząć grę za pierwszym razem ?? Wiem już żeby wyłączyć vitachamber by nie było za łatwo. Dodam że nie mam dwóch lewych rąk i nie przepadam za poziomem trudności w którym można grę przejść na hurra bez żadnego wysiłku, ( Dead Space zacząłem na hard i jest w sam raz, nie za trudno, nie za łatwo). Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Najlepszym poziomem będzie HARD . Tu już nie obejdzie się bez kombinowania jak zabic BD , jak rozporządzic Adam i jak zabic przeciwnika nie używając za duzo naboi. Survivior jest juz trudniejszy i lepiej go przejśc za drugim podejściem. Cytuj
Yahoosh 0 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 polecam Inaczej - wpierw wziąć każdy poziom PRÓCZ hard, czy średni czy niski to prawie że obojętnie, chodzi tylko o to byś mógł spokojnie przejść grę wyszukując wszyskich notatników głosowych, popracowac nad Big D., nie obawiać sie o amunicję itd. i niczego nie omijac w pośpiechu. Po przejściu wyłaczyć opcję Vita Chamber'ów (ściągnij darmowy dodatek z netu) i przejść na Hard'zie Za pierwszym razem zdobędziesz 90% achievóv i nasmakujesz się smaczkami, a potem poczujesz co to jest prawdziwa walka z Big D. bez "zmartwychwstania", jest wtedy tyle głowkowania co w filmiku "Hunting for Big Daddy", coś jak qrde Shadow of the Collosus lol xp. Polecam Cytuj
Gość konstant Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Jestem teraz w Olympus Heights. Czy przy uzyciu Rapture Metro moge sie dostac sie w kazda wczesniejsza miejscowke? Cytuj
lothronik 254 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 Jestem teraz w Olympus Heights. Czy przy uzyciu Rapture Metro moge sie dostac sie w kazda wczesniejsza miejscowke? Nie w każdą, ale w większość tak. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 Jestem teraz w Olympus Heights. Czy przy uzyciu Rapture Metro moge sie dostac sie w kazda wczesniejsza miejscowke? Dostaniesz się do każdej lokacji gdzie występują Big Daddy's i Little Sisters. Cytuj
Gość konstant Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 Glownie chodzi mi o zebranie wszystkich pamietnikow, jest to mozliwe? Mam kilka nie znalezionych np w Medical Pavilon, a nie chce sobie zawracac glowy zbieraniem ich, jak bede przechodzil gre na hardzie/survival. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 (edytowane) wrócić nie możesz do etapu welcome to rapture i do biura ryana, więc jak tam czegoś nie zebrałeś, to po ptakach Edytowane 19 listopada 2008 przez golab Cytuj
gianbuffon 11 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 (edytowane) mozliwe, ze bylo, ale sami widzicie ile stron:P czy bioshock na PS3 rozni sie czyms od tego na PC? jesli tak, to na plus, czy minus, gdzie sa najwieksze roznice? i jeszcze jedno: przeszedlem gierke na PC, na srednich detalach, wiec w pelni nie moglem sie rozkoszowac ta gra. zastanawiam sie, czy nie przejsc jeszcze raz na PS3... polecacie? z gory dzieki! Edytowane 19 listopada 2008 przez gianbuffon Cytuj
POL_SouL 1 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 BioShock hmmm, co tu duzo pisac, giera rzadzi niepodzielnie i nic sie nie postarzala mimo, ze premiera byla ponad rok temu. Jedyny mankament to widoczne rozpikselowane tekstury Bouncera oraz spadek jakosci tekstur na broniach (Mowie to o wersji ps3 ofkoz), ale 2k juz zaznaczylo, ze patch zniweluje owe niedociagniecia, ktore nijak nie wplywaja na sama rozgrywke i widoczne sa na poczatku tylko dla takich grafbucow jak ja ;P Przeszedlem ta gre 2 razy (za pierwszym razem na hard z wylaczonymi vita-chambersami) ratujac wszystkie male siostrzyczki, za drugim razem gra pekla na Survivor mode (vita-chambers off) co dalo mi po jakis 25h calkowitego grania Platyne. Teraz czekam na 20 listopad bo wlasnie wtedy na PSS pojawi sie ekskluzywny DLC (trofea included) dla PS3. (cena ?4.99) Niezdecydowanym (sa jeszcze tacy?) goraco polecam BioShocka bo wyroznia sie z tlumu, badz co badz, nudnych strzelanek gdzie glowna domena to "bieg na jana" z wcisnietym spustem. Szare komorki beda mialy przy tej grze czesciowy trening, a nagroda w postaci rozesmianych twarzyczek i pokornym "fenkju" za uratowanie tych mizernych istot jest iscie wielowarstwowa. Rzeklem ;> Cytuj
Gresh 5 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Jest już patch do Bioshocka - waży 224 mega!! poprawia podobno wszystkie problemy z grą zwiazane Szkoda ze juz bioshocka przeszedlem na ps3 - nie mialem sily czekac na ten patch. Dzisiaj pojawi sie po 16. DLC. Cytuj
ShinMoteuchi 0 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Jak problem? Przejdziesz jeszcze raz! A DLC to... o kurde. Cytuj
mrynk 110 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Sciagnalem latke i szybko dolazlem do zabitego BigD. I powiem jedno: BRAWO dla 2K !!! Tekstura pistoletu naprawiona. Tekstura BigD naprawiona Blur zredukowany (ale nie wywalony calkowicie) = obraz duzo wyrazniejszy. Wniosek: Za wysluchanie uwag graczy i naprawe bledow - kupie DLC, w nagrode za okazany nam szacunek. Teraz to juz nie ma zadnych "ale" zeby tej gry nie kupic (kto nie gral) - MUST HAVE. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 (edytowane) Glownie chodzi mi o zebranie wszystkich pamietnikow, jest to mozliwe? Mam kilka nie znalezionych np w Medical Pavilon, a nie chce sobie zawracac glowy zbieraniem ich, jak bede przechodzil gre na hardzie/survival. Niestety do niektórych lokacji z pamiętanikami nie dostaniesz się batyskafem. Warto więc lookać w każdy zakamarek gdy po raz pierwszy się w jakiejs lokacji znajdziemy by nie przoczyć żadnego pamiętnika czy toniku. Ja przy pierwszym podejściu zebrałem wszycho co było do zebrania stosując taką taktykę. Edytowane 20 listopada 2008 przez Gooralesko Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 (edytowane) Ściągnał ktoś już dodatki? Ja mam i musze powiedziec ,ze nie będziecie żałowali tych 30zł. 3 pokoje przedstawiają zupełnie inne podejście do tematu gry. 1) Uratowac little sister nie używając broni tylko plasmidów -zamrażanie i klon (pokazanie gdzie twój typek ma miec sobowtóra).Samo wykombinowanie sposobu zajmuje sporo czasu ,a żeby zdobyc wszystkie trofea to nie obejdzie się bez masterki. 2) Uratowac LS z diabelskiego młynu. To jest najłatwiejsze zadanie , za pomocą elektryczności trzeba srowadzic na dół LS.Tu nie obejdzie się bez umięjętnego używania telekinezy i szukania rozwiązań na zagadki. 3) 3 pokój to 8 ciężkich przepraw przez kolejne watahy przeciwników. O ile jeśli będziemy używac broni to nie będzie to b.trudne ,ale jeśli będziemy chcieli zdobyc trofeum nie używając żadnych broni ( tylko klucz) to zabicie np. BD jest czystym Hardcorem. W każdym pokoju znajdują się jeszcze róże do zbierania ,które są sprytnie ukryte. Polecam bardzo ten dodatek bo daje inne spojrzenie na gre.Gdyby te elementy znalazły się w podstawowej wersji gry (w story) to często robilibyśmy przystanki. Edytowane 21 listopada 2008 przez XM16E1 Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 Takiego czegoś brakowało w wersji na X360. Takie wyzwania przedłużaja zabawę o dobre kilka godzin i dla osoby, która juz wymasterowała Bio na 1100GS byłyby kolejnym pretekstem do wsiąknięcia w świat Rapture. Cytuj
POL_SouL 1 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Osobiscie tez plecam ten dodatek bo wnosi sporo inwencji do gry. Przeszedlem ja juz wczesniej na Platyne i nie moglem sie doczekac tego DLC, ale sen z powiek spedzaja mi te rozyczki, ni cholery nie moge wszystkich znalezc. Kwestia czasu... Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Skończyłem i gra naprawdę jest świetna, a przeżycia niezapomniane ^_^. Klimat, lokacje, postacie, gameplay wszystko ostro wkręca i aż chce się grać . Fabuła to też wyższa półka a słownik stał się moim nieodzownym partnerem żeby to wszystko dokładnie ogarnąć. Oby więcej tytułów tak klimatycznych. Ile MB zajmują Challenge Rooms ? Cytuj
POL_SouL 1 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Ile MB zajmują Challenge Rooms ? Okolo 450MB, oraz wczesniej musisz sciagnac patch wazacy ok. 230 MB Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 1 grudnia 2008 Opublikowano 1 grudnia 2008 Właśnie skończyłem polecam każdemu, wciągająca historia i chory świat tak dla pomyślenia o bioetyce,może się rzucę na survivor, a że przy okazji można coś jeszcze zobaczyć ciekawi mnie zakończenie po zgładzeniu wszystkich sióstr Cytuj
Xenrir 0 Opublikowano 4 grudnia 2008 Opublikowano 4 grudnia 2008 Ja dzisiaj skończyłem Bioshocka. Szkoda, że Challenge Room jest płatny A od jutra zaczynam przechodzić na Survivor bez Vita Chambers. Łatwo nie będzie, ale lubię takie wyzwania Cytuj
POL_SouL 1 Opublikowano 4 grudnia 2008 Opublikowano 4 grudnia 2008 Dla mnie pozostalo jedynie wybicie wszystkich ponizej 15 min w ostatnim "pokoju wyzwan" i gra bedzie ukonczona na 100% (Platyna juz jest - najbardziej denerwowalem sie zbierajac pamietniki - potrafilem po 10 min w jednej lokacji spedzac co by sie upewnic, ze wszystko sprawdzone i zabrane) Na trofeum "I choose impossible" polecam robic jak najczestsze sejvy (po zabiciu wiekszej ilosci przeciwnikow, Big daddy, przed wejsciem do nowej lokacji etc,) a nie powinniscie miec wiekszych problemow z ukonczeniem gry. I najlepiej jesli juz wczesniej zdobyliscie "Survivor" trophy bo teraz mozecie smialo usmiercac te niewinne istoty, co by wiecej Adama wyciagnac. W razie konkretniejszych pytan zapraszam na prywate (moj PSN ID jest w profilu). Good Luck. Cytuj
izon 995 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Mam pytanie. Zastanawiam sie czy juz na poczatku gry nie ominolem plazmidu- a mianowicie tego, ktorym mozna palic przeciwnikow. W demie dostawalo sie go jakos na poczatku gry a teraz jak gram w pelna wersje minolem juz te miejscowke( to bylo chyba w kiblu) i nie mam tego plazmidu.. BTW gracie na tym horizontal on czy off?? Ja to wylaczylem bo jakos dziwnie tak przyblizone wszystko bylo..a jak dalem off to wogole gra ladniej wyglada.. Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 w demie pojawia sie wczesniej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi