mataman 35 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 W ile? Sam jailbrake to 10 sek. Razem z pobraniem najważniejszych programów z cydii to jakieś 10 min max. Ja generalnie ostatnio tylko z rocka korzystam, nie ma wkurzajacego reloading data jak na cydii. Nie mówiąc już o tym ze na serwerze zapisuje się lista pobranych aplikacji przydatna przy backupie w razie konieczności przywaracania. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 (edytowane) Jak juz sie wie jak robic to na pewno, mniej ale ja mowie o pierwszym razie Razem z pobieraniem softu i innych (pipi). Moze mi ktos wytlumaczyc co to jest ten Push w aplikacjach? Bo wszedzie tylko gadaja jakie appsy go maja ,a jakie nie. Nic zupelnie o tym co to. Placi sie za to? Jedyne co znalazlem, to ze niby programy dzeki temu sa jakby uruchomione w tle i wlaczaja sie krocej, ale cholera wie czy to o tym dokladnie. E: I od razu jakies gry poleccie fajne ;D Narazie mam Rock Banda, Plants vs Zombies i iBlast Moki. Edytowane 12 kwietnia 2010 przez Owiec Cytuj
mataman 35 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Przez push dostajesz np informacje ze są aktualizację fo programów które masz, w parlingo pokazuje ci przychodzace rozmowy mimo ze program masz wyłączony. Push pobiera dane w związku z tym nabija rachunek kiedy nie masz pakietu internetowego. Cytuj
estel 806 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 3rd party server wysyła dane do Apple Server, który wysyła dane do twojego telefonu. Pushy to np. komunikat z TapTapa, że nowe piosenki są dostępne do ściągnięcia. Fajne te iBlast Moki? Rock Band mniej zamula niż TapTap? Cytuj
mataman 35 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Iblast moki jest rewelacyjne a tap tap to padaka w porównaniu z rockbandem. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 TapTap imo tak samo dobry jak RB W tym drugim ciężko czasem trafić w odpowiedni kolor, bo jest to jakoś dziwnie ułożone na wyświetlaczu i za mało miejsca na paluchy. W TapTap nie mam takiego problemu. Z gier polecam: FIFA 10, RB, Touchgrind, Crayon Physics, Brain Challenge i chyba najlepsza darmowa aplikacja- Paper Toss. Niby gówienko a wciąga jak bagno. Cytuj
Krystian69 0 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Jak dla mnie RB lepszy. Z gier polecam SkiJump, Flick Fishing, Tony Hawk-trzeba opanowac sterowanie, Rolando, N.O.V.A. i Street Fighter:) Cytuj
estel 806 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 A ja gorąco polecam Bubble Bash i szukam czegoś podobnego. Cytuj
miki77 16 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Co do jailbreaka - wszystkie operacje mogą trwać nawet poniżej pięciu minut jeśli zastosujemy blackra1n Podłączamy iPhone'a do kompa, uruchamiamy program, naciskamy magiczny przycisk i czekamy aż szybka instalacja się zakończy. Jedyny minus - jeśli rozładuje Ci się bateria, musisz od nowa jailbreakować. Cytuj
Velius 5 743 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Heh,przymierzalem sie,przymierzalem i wkoncu sie zdecydowalem na zakup iPhone (a myslalem jeszcze nad HTC Desire) i dobrze sie z tym czuje. Nie moge sie doczekac az kurier zawita,nie wiem czy to dobra cena czy nie,ale udalo mi sie kupic nowka,folia,bez sim lock ze sklepu + gwarancja za 2100,model iphone 3GS 32gb black Cytuj
estel 806 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Ciekawy jestem jak ściągnęli simlocka nie wyjmując telefonu z folii. Magiczną różdżką serwisanta? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Ostatnio niektóre firmy, np. ERA sprzedają telefony bez simlocka Cytuj
Velius 5 743 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 owszem,na allegro pelno jest nowa folia bez simlocka z zaznaczeniem ze ERA,oraz w sklepie apple sie kupuje rowniez bez simlocka fabrycznie,te tez takie sa (przewertowalem przed kupnem komentarze i nikt nie narzekal) Cytuj
estel 806 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Wiem, ale chodzi o sam fakt, że żeby ściągnąć simlocka to przecież się w software'rze miesza, a żeby to zrobić telefon musi być gdzieś podłączony. Więc jak nie ma simlocka to chyba jest to równoznaczne z tym, że ktoś go kiedyś użył, żeby tego simlocka ściągnąć. Cytuj
Velius 5 743 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Ale to przypadkiem nie jest tak ze te nowsze modele nie maja simlocka fabrycznie,czyli sa produkowane odraz bez? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Ale najpierw trzeba mieszać w software'rze żeby założyć tego simlocka ^_^ Więc aby go zdjąć nie trzeba mieszać drugi raz, ponieważ nikt wcześniej nie mieszał by go założyć Cytuj
Velius 5 743 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Jest moze gdzies jakas lista dla beginnerow z iPhone'm ktore appy warto na poczatek zakupic albo ktore appy to "must have",bo glupio tak miec goly telefon? No i czy settlers na iphone jest tak samo zdupczone jak settlers na androida czy to zupelnie co innego? Cytuj
mataman 35 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Opublikowano 13 kwietnia 2010 (edytowane) Jak już zrobisz jailbrake za pomocą blackra1n (modl się żebyś nie miał softu 3.1.3) to będziesz miał do wyboru cydie i rock. Ja mam oba. Z nich sciagasz programy. Podstawa to: - app sync - sb settings - winterboard - backgrounder+kirikae (do multitaskingu) Przyda się jeszcze instalous do darmowych gierek No i jeszcze na początek Terminal do zmiany defaultowego hasła, co by się nikt ci na tel nie wpierniczyl. Przydatne strony http://www.sinfuliphone.com/ http://www.myapple.pl/index.php Edytowane 13 kwietnia 2010 przez mataman 1 Cytuj
Velius 5 743 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Znajac moje szczescie napewno bedzie soft 3.1.3 ;] Wtedy zdaje sie pozostaje mi czekac na rozwiazanie? Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Albo nie robic JB? ;] Moim zdaniem wiecej wad niz zalet. A zydzic np 3 zeta na gierke to wstyd. Cytuj
Velius 5 743 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Nie no moj pierwotny post o liste appow do KUPIENIA odnosil sie do iphon'a bez JB,dlatego jestem ciekawy co powinieniem nabyc na samym poczatku,takie "essentials",co jest przydatne a czego sie wystrzegac zeby nie potrzebnie tracic hajs. Narazie nie bede robil JB,pouzywam telefonu jak go Steve stworzyl bo nei ma sensu odrazu pchac sie w JB jesli nie mam pewnosci czy rzeczywiscie tego potrzebuje,wystarczy wytrzymac do 4.0 OS bez JB a potem to juz w ogole nie widze sensu odblokowywania telefonu (o ile rzeczywiscie bedzie obiecany multitouch) Btw,rozumiem ze to zle wiesci? Apple zmienia Tos i zamyka furtke niektorym programistom... http://stopthemadnessstevejobs.com/wordpress/ Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Wszystkie dobre gierki zaczynają się gdzieś od 5$ Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Nie no moj pierwotny post o liste appow do KUPIENIA odnosil sie do iphon'a bez JB,dlatego jestem ciekawy co powinieniem nabyc na samym poczatku,takie "essentials",co jest przydatne a czego sie wystrzegac zeby nie potrzebnie tracic hajs. Narazie nie bede robil JB,pouzywam telefonu jak go Steve stworzyl bo nei ma sensu odrazu pchac sie w JB jesli nie mam pewnosci czy rzeczywiscie tego potrzebuje,wystarczy wytrzymac do 4.0 OS bez JB a potem to juz w ogole nie widze sensu odblokowywania telefonu (o ile rzeczywiscie bedzie obiecany multitouch) Btw,rozumiem ze to zle wiesci? Apple zmienia Tos i zamyka furtke niektorym programistom... http://stopthemadnessstevejobs.com/wordpress/ Ciezko powiedziec, zalezy czego oczekujesz konkretnie. W zasadzie czego sobie nie wymyslisz na Appstore jest ;] Wszystkie dobre gierki zaczynają się gdzieś od 5$ Pieprzenie. Dobre gierki zaczynaja sie od 0,79euro. Wiadomo, ze jak chcesz zagrac w GTA czy Settlers trzeba wydac (o zgrozo xD) 8 euro. Ale sa gierki ktorych zywotnosci jest duzo dluzsza i kosztuja wlasnie wymienione 0,79, czy tam 1,5. Po za tym bardzo czesto sa za(pipi)iste promocje, jak np Zenonia za 3 zeta ;] Cytuj
mataman 35 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Faktem jest ze po wejściu OS 4.0 atrakcyjność jailbrake spadnie (przynajmniej dla mnie) lecz nadal iPhone nie będzie miał podstawowej rzeczy, flasha. A zapowiadany multitasking (nie multitouch , to już jest) będzie tylko dla posiadaczy 3GS i nowszych. Cytuj
Velius 5 743 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Juz podobno znalezli sposob zeby Iphone 3G mial multitasking na OS 4.0. Co do flasha,ma to swoje oczywiste zle ale i dobre strony,flash zre niesamowicie duzo baterii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi