Skocz do zawartości

iPhone

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rewelacja. Przypomnę tylko, że iPhone 4 w czerwcu będzie miał 4 lata. Ja po instalacji iOS7 już licytowałem telefony na Allegro i już ofert szukałem na nowe modele, ale teraz ten telefon znów jest używalny. Za takie wsparcie należą się kudosy dla Apple, bo nawet z włączonymi przeźroczystościami i animacjami to działa dużo, dużo lepiej niż na iOS7.0 bez nich. Teraz już nie mam potrzeby zmiany telefonu, zaskoczyli mnie, że nie zbagatelizowali tego. iPad 3 też przyspieszył i jest za(pipi)iście. No ale tak to powinno działac od pierwszego dnia, na to nie ma żadnego rozsądnego wytłumaczenia, miesiącami ludzi wku.rwiali zbugowanym i powolnym nowym iOSem.

Gość ragus
Opublikowano

iPad 3 przyspieszył? No to ściągam, bo się trochę bałem.

Gość ragus
Opublikowano

Bo ostatnio jak zobaczyłem u znajomego jak działa jego 4ka (którą mu kiedyś sprzedałem) to nie wiedziałem co się dzieje. Jak oni mogli coś takiego zatwierdzić?

Opublikowano

Jakiś dobry manager haseł ? Powoli zaczyna mi się wszystko mieszać, mnóstwo kont i haseł chce to mieć jakoś w telefonie ogarnięte bo non stop kończy się przypomnieniem na email.

Opublikowano

1Password oczywiście, ale cenę też ma należytą. Nic lepszego na rynku nie ma. Ja korzystam jednak z iCloud Keychain i jako darmowe rozwiązanie się sprawdza. Nie wiem tylko, czy działa na Windowsie.

Opublikowano

Trzymanie wszystkich haseł na 1 koncie w zabezpieczonych 1 hasłem? ;-) To od razu pozmieniaj wszędzie na 1 hasło i masz to samo, bez pośrednika który zna twoje hasła w postaci czystego tekstu.

Jakiego pośrednika? 1 Password i Keychain jest na każdą platformę i generuje ci hasła utworzone z ciągu przypadkowych ciągów znaków i potem wstawia w formularze, tam gdzie potrzebujesz. W każdym serwisie masz wtedy osobne, bardzo trudne do złamania i zapamiętania hasło. Musisz tylko utworzyć jedno główne do dostania się do aplikacji, które tez jest szyfrowane i trudno łamliwe. Nie wiem jakie rozwiązanie jest bezpieczniejsze i mniej problemowe. 

Opublikowano

No ale program jest pośrednikiem przyjacielu. A jako, że strony NIE AKCEPTUJĄ hashy wpisywanych w miejsce hasła to musi je program wpisać - czyli musi być zapamiętane hasło w formie tekstu i synchronizowane między urządzeniami, musi być tak zaszyfrowane aby dało się je odkodować do czytelnej formy czemu przechowywanie samych hashy zapobiega: http://pl.wikipedia.org/wiki/Funkcja_skr%C3%B3tu . Musi wpisać TEKST więc nie przechowuje haseł w bezpieczny sposób bo to nie możliwe po prostu. Skoro robi to program to jest tu pośrednikiem prawda? Wiesz - tajemnica jest tajemnicą pod warunkiem że znają ją max 2 osoby a jedna z nich nie żyje. Jeśli skompromituje się to 1 konto to masz dostęp do wszystkich bo masz wszystkie w 1 miejscu. A jeszcze zapewne firma jest amerykańska więc nie MOŻE zgodnie z prawem w 100% szyfrować wszystkiego, tego wymaga prawo w USA, na prośbę agencji rządowych trzeba dać im dostęp do wszystkiego. Rzetelni twórcy bezpiecznego oprogramowania próbowali coś stworzyć i po 1 wizycie ze strony władz - poddawali się i albo likwidowali swoje usługi albo przenosili je do Europy czy Azji. Generalnie - jak SAMEMU nie zadbasz o bezpieczeństwo to go nie masz po prostu - nie wszystko powinno się trzymać w chmurze ALE masz prawo do tego oczywiście, jesteśmy też zwykłymi ludźmi więc nasze dane dla kogoś obcego nie są cenne w ogóle :-) Może konta bankowe...

• Plusik 1
Opublikowano

mam szansę kupić iPhone 5 za 1700zł - warto? jak to się sprawuje? 

obecnie mam Samsunga Note 3, do którego nie mam żadnych zastrzeżeń, ale wymieniłbym na coś z iOS.

Opublikowano

iPhone 5 na iOS 7.1 działa wyje.biście. Nie ma i nie będzie na co narzekać jeszcze przez 2 lata. Tylko ta obudowa, która się rysuje robią się odpryski. Na czarnym oczywiście. w 5sce jest to lepiej zrobione. Lepiej dołóż 300 złotych i kup ode mnie 5skę, która ma za.(pipi)isty TouchID, video w slo-mo, lepszy aparat i do tego ten ich co-procesor który odpowiada za liczenie kroków. Apple coś w tym roku z tym wykombinuje, wypuści aplikację Healthbook o której sie mówi, albo sparuje z zegarkiem i 5ska będzie bardziej przyszłościowa wtedy. To telefon na 3 lata jest spokojnie.

Opublikowano

Nieprawda. Mam telefon z polskiej dystrybucji TMobile. Zero strachu. Kupujcie śmiało. Sprzedaje, bo chciałem dać dziewczynie na prezent, ale nie zasłużyła.

O żesz ;-) Prawie pod stół wpadłem ze śmiechu ;-)

Opublikowano

I dalej to potwierdzam. Mysle nad prezentem to albo xpiera z1 i dalej nie wiem

Jeśli dla kobiety to tylko iPhone 5s. Biały, lub złoty. Idealny do kobiecej ręki swoimi wymiarami, wagą i designem. Pasuje do torebek Michaela Korsa. Jeśli masz jeszcze czas to za miesiąc wracam z USA z kilkoma takimi iPhonami i będę sprzedawał taniej niż 2800 PLN z Komputronika.

A to nie chodzi o te telefony?

Opublikowano

I dalej to potwierdzam. Mysle nad prezentem to albo xpiera z1 i dalej nie wiem

Jeśli dla kobiety to tylko iPhone 5s. Biały, lub złoty. Idealny do kobiecej ręki swoimi wymiarami, wagą i designem. Pasuje do torebek Michaela Korsa. Jeśli masz jeszcze czas to za miesiąc wracam z USA z kilkoma takimi iPhonami i będę sprzedawał taniej niż 2800 PLN z Komputronika.

A to nie chodzi o te telefony?

Nie. Nie przywiozłem żadnego, bo się nie opyla. Ten złoty 5s, to z polskiego TMobile, tak jak napisałem w opisie. Kolega kupił, potrzebował szmalu, ja kupiłem, chciałem dać dziewczynie, baby sa głupie, telefon leży na stole od tygodnia. Z Ameryki przywiozłem 3 sztuki Macbook Air jakbyś chciał. Najlepszy komputer pod słońcem. 

Opublikowano

Jakby ktos chcial wymienic swojego zlotego 5s na grafitowy to zapraszam. Narzeczona dostala grafitowy od brata bo jelop stwierdzil, ze zloty wyglada jak ruski telefon. Generalnie stan idealny, dostala go w styczniu i od razu oklejony byl folia i zalozylem LJY Sword 5plus.

kobiety...