NemoKOF 677 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) No czyli nasz rzut będzie pewnie na początku października i wtedy trzeba będzie dopiero kupić 5-skę Ludzie będą się pozbywali swoich, kiedy będą mieli już 6-tkę w ręku, sklepy będą obniżać ceny żeby rywalizować z oficjalnymi z Apple Store Online. Szkoda, kolejny miesiąc czekania, żeby oszczędzić kilka stówek. No ale to TYLKO miesiąc a parę stówek na coś innego Ci zostanie w kieszeni. Towar niczym się różnić nie będzie. Nemo, chyba jestes zupelnie nie zorientowany. Produkcja matrycy full hd poniżej 5 cali to zaden problem a zwykły banał. Tak samo jak produkcja matrycy do lustrzanki, która ma 2cm i rozdzielczosc 6000x4000. Tak samo nie jest problemem wyprodukowanie LG, ktore ma rozdzielczosc 2500px na 5,5 calach. Pytanie czy jest sens robienie w 4 calowym telefonie full hd, skoro ludzie wola wieksze telefony bo takie topowe modele roznych firm wlasnie sa: obecnie standard to około 5 cali. Kiedyś htc się wyłamało i mamy full hd 4,7. Reszta praktycznie jest większa. I tylko apple po swojemu robi rozdzialki totalnie z du py bo mogą sobie na to poprostu pozwolić - vide nowy iP6. Podejrzewam, że 4,7: iP6 specjalnie dostał wykastrowaną rozdzielczość bo wtedy co niby wsadzili by do iP6P ? Ludzie kupowaliby mniejszy i wygodniejszy full hd a tak to maja do wyboru albo wiekszy albo mniejszy i wygodniejszy z gorszą rozdzielczością. Ale właśnie sama matryca z lustrzaki to chyba nie erkan co? Czy jest 2cm EKRAN z matrycą jaką opisujesz? Bo to kurde jednak to innego - matryca która wyświetla informacje a która ich nie wyświetla prawda? Chyba że istnieją takie ekrany, chętnie się zapoznam. Co do interfejsów to jednak jest trochę aplikacji które mają problemy jeszcze z tymi nowymi rozdzielczościami, najgorzej jest z prespektywą. Jeśli są takie same proporcje to jest łatwiej coś przerobić niż jak są inne, wtedy trzeba już kadrować i jest więcej pracy (ale oczywiści jak się chce to się zrobi). Więcej pracy po prostu. A swoją drogą iPhone grzeje się tylko w konkretnych sytuacjach (np GPS i ładowanie na raz + włączony ekran). A już to głupie LG grzeje się ZAWSZE :confused: Czekam na Note4, może tam to wszystko wyrabia i nie będzie problemu, LG G3 ma za słabe bebechy na ten ekran. Mam do was pytanie - wolicie cieńszy telefon z mniejszą baterią czy bylibyście w stanie przeboleć grubszy ale z dłuższym czasem działania? Edytowane 11 września 2014 przez NemoKOF Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Mi tam grubszy telefon nie przeszkadza. Gorzej z wagą, tych 170 gramów mógłby nie przekraczać. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) Oczywiście, że grubszy. Ale nie, żeby gruby, bez przesady. Grubość Nexusa, iPhone 5, HTC One m7 jest bardzo ok. Inaczej z ciężarem, mój iPhone 4 jest ciężki, uwielbiam lekkość 5ski, dlatego nie rozumiem wyścigu ku diametralnemu odchudzaniu telefonów ze względu na ogromne kompromisy względem baterii. Te 7mm iPhone 5 jest przecież wystarczające, a o ile matryce idą ciągle w górę, to czasy pracy na bateriach w dół. Powinni uciąć ten wyścig i miniaturyzować bebechy, ale każde wolne miejsce wypełniać bateriami, a nie odchudzać, gdzie uda się zaoszczędzić. Wystarczyłoby pogrubić o te dziesiątki milimetra iPhone 6 by zakryć aparat i już większa bateria by się zmieściła. Edytowane 11 września 2014 przez Q-Jot Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 No czyli nasz rzut będzie pewnie na początku października i wtedy trzeba będzie dopiero kupić 5-skę Ludzie będą się pozbywali swoich, kiedy będą mieli już 6-tkę w ręku, sklepy będą obniżać ceny żeby rywalizować z oficjalnymi z Apple Store Online. Szkoda, kolejny miesiąc czekania, żeby oszczędzić kilka stówek. No ale to TYLKO miesiąc a parę stówek na coś innego Ci zostanie w kieszeni. Towar niczym się różnić nie będzie. Nemo, chyba jestes zupelnie nie zorientowany. Produkcja matrycy full hd poniżej 5 cali to zaden problem a zwykły banał. Tak samo jak produkcja matrycy do lustrzanki, która ma 2cm i rozdzielczosc 6000x4000. Tak samo nie jest problemem wyprodukowanie LG, ktore ma rozdzielczosc 2500px na 5,5 calach. Pytanie czy jest sens robienie w 4 calowym telefonie full hd, skoro ludzie wola wieksze telefony bo takie topowe modele roznych firm wlasnie sa: obecnie standard to około 5 cali. Kiedyś htc się wyłamało i mamy full hd 4,7. Reszta praktycznie jest większa. I tylko apple po swojemu robi rozdzialki totalnie z du py bo mogą sobie na to poprostu pozwolić - vide nowy iP6. Podejrzewam, że 4,7: iP6 specjalnie dostał wykastrowaną rozdzielczość bo wtedy co niby wsadzili by do iP6P ? Ludzie kupowaliby mniejszy i wygodniejszy full hd a tak to maja do wyboru albo wiekszy albo mniejszy i wygodniejszy z gorszą rozdzielczością. Ale właśnie sama matryca z lustrzaki to chyba nie erkan co? Czy jest 2cm EKRAN z matrycą jaką opisujesz? Bo to kurde jednak to innego - matryca która wyświetla informacje a która ich nie wyświetla prawda? Chyba że istnieją takie ekrany, chętnie się zapoznam. Co do interfejsów to jednak jest trochę aplikacji które mają problemy jeszcze z tymi nowymi rozdzielczościami, najgorzej jest z prespektywą. Jeśli są takie same proporcje to jest łatwiej coś przerobić niż jak są inne, wtedy trzeba już kadrować i jest więcej pracy (ale oczywiści jak się chce to się zrobi). Więcej pracy po prostu. A swoją drogą iPhone grzeje się tylko w konkretnych sytuacjach (np GPS i ładowanie na raz + włączony ekran). A już to głupie LG grzeje się ZAWSZE :confused: Czekam na Note4, może tam to wszystko wyrabia i nie będzie problemu, LG G3 ma za słabe bebechy na ten ekran. Mam do was pytanie - wolicie cieńszy telefon z mniejszą baterią czy bylibyście w stanie przeboleć grubszy ale z dłuższym czasem działania? 24 megapikselowa matryca to coś 100x trudniejszego w produkcji niz ekran full hd do telefonu ale widze ze nie znasz sie na technologiach i porpstu sobie wkreciles kupe w glowe, ze ponizej 5 cali produkcja ekranika full hd to jakis kosmos, aby tylko obronic swoj dziwny punkt widzenia. Produkcja 4" ekranu full hd to bulka z maslem dla Samsunga, LG lub Sony. Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Ale ilość pikseli na cal będzie w 6 taka sama jak w 4-5S. Ekran jest jak dla mnie wystarczająco ostry, a ostrzejszy zżerałby tylko mocniej baterię Cytuj
ssxx1 208 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Tak w ogóle lepiej brać iphone (5s) od apple czy ze sklepów typu ispot/cortland ew. morele itp? Słyszałem, że mało który sklep wymienia od ręki jak coś jest nie tak po zakupie, a ze strony apple nie ma z tym problemów? Trochę się naczytałem o latających home buttonach itp i mam wątpliwości czy za 1 razem trafie dobry egzemplarz. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Najlepiej brać tam gdzie taniej, nawet z allegro i reklamować bezpośrednio w apple. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) Ale ilość pikseli na cal będzie w 6 taka sama jak w 4-5S. Ekran jest jak dla mnie wystarczająco ostry, a ostrzejszy zżerałby tylko mocniej baterię Wyobraźcie sobie żywotność takiego telefonu, nie będzie jazdy jak w przypadku Ipada 3,mi takie zagęszczenie odpowiada, a po przesiadce z 4s to sądzę że będzie kosmos, Apple twierdzi ze jest 50% szybszy od 5s.Kontrast jest lepszy w 6tce niż 6+ Edytowane 11 września 2014 przez eX4cT_PL Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Szybszy to 50% to jest na papierze i w jakichś syntetykach bo nie w aplikacjach. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 26 Września Irlandia - super Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 ja nie wiem czy czekac az bedzie u operatorow czy kupowac u dojczow. bedzie z poczatkiem pazdziernika w t-mobile, bo mi sie umowa konczy czy nie mam na co liczyc? Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) Może być, rok temu Play przywiózł z niemieckiej premiery setki telefonów, które sprzedawali po nominalnej cenie i od razu mieli w ofercie abonamentu, ale wiesz, że zapłacisz pewnie z 1600 złotych za telefon + abonament ci podniosą do 100 złotych + umowa na dwa lata? To sie przecież nie opłaca. Mi się w Playu kończy umowa 19.X i iPhone 5s 16GB chcą mi dać za 1200 złotych przy 100 złotowym abonamencie. Teraz mam abonament 39 złotych i wszystko nielimitowane + 3GB + umowa na 12 miesięcy a iPhone 5s jak kupię na firmę to 2500 zł - 23%VAT- w miare możliwości podatek dochodowy to nic a nic się nie kalkuluje, ani nie opłaca dawać operatorom zarabiać. Za telefon przepłacisz u nich, na tym to polega, już lepiej wziąć umowę na samą SIM w miare potrzeb, a telefon wziąć sobie na raty. Edytowane 11 września 2014 przez Q-Jot Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 iPhone 5s 16GB chcą mi dać za 1200 złotych przy 100 złotowym abonamencie xD. Ja naprawdę dotknąłem nóg boga z tą moją ofertą abonamentu za 8 dych z 5s za 500zł. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Dobra ragus weź mi go sprzedaj i wróć do Androida, wiem że skrycie chcesz i czekasz aż ktoś ci w końcu zaproponuje te 1500 złotych za tego twojego iPhona. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) Bez Touch ID to już chu,j, a nie telefon, także sorry, nigdzie się nie wybieram. Czekam na 6s. Edytowane 11 września 2014 przez ragus Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Tak z ciekawości zapytam czy ten Touch ID sprawdza się w czymś jeszcze poza blokadą telefonu i płatności? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Nie, tylko w tych dwóch przypadkach. Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 jak dobrze pojdzie to w piatek 19go, bede mial ip6. a jaki mi sie nie spodoba, to go wystawie na ebay. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 No czyli nasz rzut będzie pewnie na początku października i wtedy trzeba będzie dopiero kupić 5-skę Ludzie będą się pozbywali swoich, kiedy będą mieli już 6-tkę w ręku, sklepy będą obniżać ceny żeby rywalizować z oficjalnymi z Apple Store Online. Szkoda, kolejny miesiąc czekania, żeby oszczędzić kilka stówek. No ale to TYLKO miesiąc a parę stówek na coś innego Ci zostanie w kieszeni. Towar niczym się różnić nie będzie. Nemo, chyba jestes zupelnie nie zorientowany. Produkcja matrycy full hd poniżej 5 cali to zaden problem a zwykły banał. Tak samo jak produkcja matrycy do lustrzanki, która ma 2cm i rozdzielczosc 6000x4000. Tak samo nie jest problemem wyprodukowanie LG, ktore ma rozdzielczosc 2500px na 5,5 calach. Pytanie czy jest sens robienie w 4 calowym telefonie full hd, skoro ludzie wola wieksze telefony bo takie topowe modele roznych firm wlasnie sa: obecnie standard to około 5 cali. Kiedyś htc się wyłamało i mamy full hd 4,7. Reszta praktycznie jest większa. I tylko apple po swojemu robi rozdzialki totalnie z du py bo mogą sobie na to poprostu pozwolić - vide nowy iP6. Podejrzewam, że 4,7: iP6 specjalnie dostał wykastrowaną rozdzielczość bo wtedy co niby wsadzili by do iP6P ? Ludzie kupowaliby mniejszy i wygodniejszy full hd a tak to maja do wyboru albo wiekszy albo mniejszy i wygodniejszy z gorszą rozdzielczością. Ale właśnie sama matryca z lustrzaki to chyba nie erkan co? Czy jest 2cm EKRAN z matrycą jaką opisujesz? Bo to kurde jednak to innego - matryca która wyświetla informacje a która ich nie wyświetla prawda? Chyba że istnieją takie ekrany, chętnie się zapoznam. Co do interfejsów to jednak jest trochę aplikacji które mają problemy jeszcze z tymi nowymi rozdzielczościami, najgorzej jest z prespektywą. Jeśli są takie same proporcje to jest łatwiej coś przerobić niż jak są inne, wtedy trzeba już kadrować i jest więcej pracy (ale oczywiści jak się chce to się zrobi). Więcej pracy po prostu. A swoją drogą iPhone grzeje się tylko w konkretnych sytuacjach (np GPS i ładowanie na raz + włączony ekran). A już to głupie LG grzeje się ZAWSZE :confused: Czekam na Note4, może tam to wszystko wyrabia i nie będzie problemu, LG G3 ma za słabe bebechy na ten ekran. Mam do was pytanie - wolicie cieńszy telefon z mniejszą baterią czy bylibyście w stanie przeboleć grubszy ale z dłuższym czasem działania? 24 megapikselowa matryca to coś 100x trudniejszego w produkcji niz ekran full hd do telefonu ale widze ze nie znasz sie na technologiach i porpstu sobie wkreciles kupe w glowe, ze ponizej 5 cali produkcja ekranika full hd to jakis kosmos, aby tylko obronic swoj dziwny punkt widzenia. Produkcja 4" ekranu full hd to bulka z maslem dla Samsunga, LG lub Sony. Stary, ja cię nie obrażam, zluzuj szele. Po prostu takich nie robią stąd moja konkluzja a przy ich produkcji nie siedzę więc nie wiem tego i nie mam zamiaru twierdzić inaczej. Nt. Nie widzę też dowodu na poparcie twojej teorii, rozumiem że Ty przy produkcji maczasz palce stąd tak szeroka wiedza i pewność o "technologi" wszelakiej? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 (edytowane) No ja nie bede cie dziecko odsylal na strony producenta lg czy sharpa abys sobie wszedl w ich programy produkcyjne i sprawdzil ich mozliwoscia. To ze nie robia to nie znaczy ze sie nie da - po co maja robic male telefony z malymi ekranami jak ludzie chca wieksze ? Poza Apple, najlepiej sprzedajace sie flagow telefony to wszystko ~5 i więcej cali. low endowych i mid endowych go wien nie licze bo to chłam dla przecietnego kowalskiego lub studenta z abonamentem 19zl na 3 lata i zmiana z k750i na jakiegos trupa typu htc desire z 2 calowym ekranem i androidem 2.1 Edytowane 12 września 2014 przez M.Bizon24 Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Może być, rok temu Play przywiózł z niemieckiej premiery setki telefonów, które sprzedawali po nominalnej cenie i od razu mieli w ofercie abonamentu, ale wiesz, że zapłacisz pewnie z 1600 złotych za telefon + abonament ci podniosą do 100 złotych + umowa na dwa lata? To sie przecież nie opłaca. Mi się w Playu kończy umowa 19.X i iPhone 5s 16GB chcą mi dać za 1200 złotych przy 100 złotowym abonamencie. Teraz mam abonament 39 złotych i wszystko nielimitowane + 3GB + umowa na 12 miesięcy a iPhone 5s jak kupię na firmę to 2500 zł - 23%VAT- w miare możliwości podatek dochodowy to nic a nic się nie kalkuluje, ani nie opłaca dawać operatorom zarabiać. Za telefon przepłacisz u nich, na tym to polega, już lepiej wziąć umowę na samą SIM w miare potrzeb, a telefon wziąć sobie na raty. Dobrze prawi, polać mu! Sam tak robię 4 lata. No ja nie bede cie dziecko odsylal na strony producenta lg czy sharpa abys sobie wszedl w ich programy produkcyjne i sprawdzil ich mozliwoscia. To ze nie robia to nie znaczy ze sie nie da - po co maja robic male telefony z malymi ekranami jak ludzie chca wieksze ? Dobrze tato. Da się. Nie ma ich. Nie ma sensu. Zgadzam się ze nie ma. Dziwię się Apple że w nie mieli bo tyle lat na 4 calach jechali. I twierdzili ze ludzie większych nie chcą, wiec po to. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 (edytowane) Branie w abonamencie w Polsce nigdy się nie opłacało. To dla ludzi bez pieniędzy skuszonymi telefonami za % wartości, którzy nie potrafią obliczyć jak wielkie dysproporcje są i ile przepłacają. Ja nie chcę większego. Nie chcę 4.7 cala, chciałem wczoraj w MM kupić sobie tego nowego Nexusa na próbę, ale jest za duży. Nie sięgam do góry ekranu. Nowy Nexus też będzie miał według plotek 5 cali. Paranoja. Chcę 4 cale, 4.5" max, wąskie a długie, jak w iPhonie albo tych HTC One m7 mini, bo one też mają bardzo fajne rozmiary, tylko bebechy niestety słabe i gorsze wykonanie niż duży m7. Nie rozumiem dokąd te telefony zmierzają i jak tak dalej pójdzie to jedyny telefon w ofercie Apple jaki mi zostanie to 5c Edytowane 12 września 2014 przez Q-Jot Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 (edytowane) Teraz będziesz sięgał :D (14:24) Edytowane 12 września 2014 przez MrNorbi Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Rzecz w tym, że cały telefon jest dla mnie za duży i szeroki by nim swobodnie manewrować w jednej dłoni, na przykład jadąc samochodem, albo biegając. Te Androidy nie mogę objąć palcami, przez co trzymam niepewnie i łatwo mogą mi wpaść. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Dokładnie, dla mnie htc m7 to max co mogę komfortowo obsługiwać jedną ręką w różnych sytuacjach a i tak jest trochę za duzy i nie da się wszystkiego zrobić pewnie z tym durnowatym notification center na samej górze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi