NemoKOF 679 Opublikowano 26 października 2014 Opublikowano 26 października 2014 Z3 compact też jest. Ale... Z ciekawostek to sony mocno inwestuje w open-source, wypuszcza romy AOSP do flagowcow więc jest szansa na sensowny update. Mi odpowiadał iOS 4-5. Bez bajerów, chodziło szybko. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 października 2014 Opublikowano 26 października 2014 http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/nowy_iphone_moze_sie_farbowac_od_ubran ale to nic takiego, przeciez kto nosi golego ajfona bez pokrowca jak sie nie wygina, to plastik zmienia kolor Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 26 października 2014 Opublikowano 26 października 2014 Mi wszystko smiga. Przed upgrade do 8.01 poczekalem i dowiedzialem sie, ze ma jakis blad, wiec nie popbieralem. To samo z 8.02, ale tam bylo wszystko na tip top. Teraz wyszedl 8.1 i tez wszystko sprawnie dziala, a bateria trzyma mi 2 dni praktycznie przy czestym uzytkowaniu. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 26 października 2014 Opublikowano 26 października 2014 No ciężko żeby było inaczej w najnowszym modelu. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 26 października 2014 Opublikowano 26 października 2014 Dokładnie. Nikt na najnowszego nie narzeka. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 26 października 2014 Opublikowano 26 października 2014 Ip4s do tej pory cały czarny był ładny, a te nowe z tymi paskudnymi szarymi paskami wyglądają brzydko. Płacę za design premium a mam jakiś *wyróżniający się* plastik z tyłu. To samo było z HTC One przy jasnym srebrnym, czarny już był i dalej jest ok bo ma czarny plastik i tego tak nie widać. Nigga plz: Bizon, tak teraz dopiero zwróciłem uwagę na te zdjęcia i to jakieś fejki są. Te paski w wersji space gray nie są takie ciemne, wręcz przeciwnie - dużo bardziej 'wtapiają' się w tył niż białe w złotych egzemplarzach. 1 Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 26 października 2014 Opublikowano 26 października 2014 +1 Lucek, potwierdzam. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 26 października 2014 Opublikowano 26 października 2014 One są prawie białe. Cytuj
Gość Opublikowano 27 października 2014 Opublikowano 27 października 2014 (edytowane) Na iOSie 7.1 iPad Air działał praktycznie bez jakichkolwiek przycięć, a po aktualizacji do ósemki zdarzają się praktycznie na każdym kroku, co w ogóle nie powinno mieć miejsca (...) Niczego takiego nie zaobserwowałem (iPad Air + iOS 8). Edytowane 27 października 2014 przez Gość Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 27 października 2014 Opublikowano 27 października 2014 Lucek, to real foto od goscia co kupil telefon, specjalnie szukalem takich fot bo często można znależć rendery. Może jakieś kolory i kontrast ma zwiększone, nie wiem, tutaj inne fotki, wersja silver: Space gray i gold: Zalezy w jakim świetle to plastik jest jaśniejszy lub ciemniejszy. No nie zmienia to faktu, żże słabo to wygląda, a jeszcze doniesienia, że farbuje to już porażka. Boli mnie, że te telefony nie tanieją, a są co raz gorzej wykonane - jak był IP4 cały szklany to było mega. Teraz jak chcemy szkło to praktycznie tylko Xperia Z a Apple serwuje nam grubą plastikową kreskę... Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 27 października 2014 Opublikowano 27 października 2014 bylem dzisiaj w ispocie pobawic sie tymi iphoneami i o ile zwykla szostka jest calkiem spoko to 6+ to jest jakis zart. nie wyobrazam sobie nosic tego w kielni, obslugiwac jedna reka tez mialem problem. z ciekawosci przylozylem sobie do 6+ 4s ktory byl obok i dlugosc ekranu w 4s jest prawie taka jak szerokosc ekranu w 6+ xd stanowczo za duzy zeby komfortowo uzywac. za to zwykla 6 mi sie podoba, rozmiar jest taki akurat. co do kolorow to mieli chyba tylko silver i space grey i zaden specjalnego wrazenia nie robi, w ciemno obstawiam ze zloty prezentuje sie najlepiej Cytuj
_Shaman_ 869 Opublikowano 27 października 2014 Opublikowano 27 października 2014 Na iOSie 7.1 iPad Air działał praktycznie bez jakichkolwiek przycięć, a po aktualizacji do ósemki zdarzają się praktycznie na każdym kroku, co w ogóle nie powinno mieć miejsca (...) Niczego takiego nie zaobserwowałem (iPad Air + iOS 8). A ja tak, już objaśniam gdzie: - odpalone Safari, iBooks, Facebook, Spotify, wciskam 2 razy home i pokaz slajdów zamiast płynnej animacji, - w Safari otworzona wikipedia, tvn24 i dwie podstrony forum PE, wciskam home - znowu pokaz slajdów, - na ekranie głównym zjeżdżam palcem w dół, żeby użyć spotlight - znowu przycinki, itd. Cytuj
lechu 21 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 bylem dzisiaj w ispocie pobawic sie tymi iphoneami i o ile zwykla szostka jest calkiem spoko to 6+ to jest jakis zart. nie wyobrazam sobie nosic tego w kielni, obslugiwac jedna reka tez mialem problem. z ciekawosci przylozylem sobie do 6+ 4s ktory byl obok i dlugosc ekranu w 4s jest prawie taka jak szerokosc ekranu w 6+ xd stanowczo za duzy zeby komfortowo uzywac. za to zwykla 6 mi sie podoba, rozmiar jest taki akurat. co do kolorow to mieli chyba tylko silver i space grey i zaden specjalnego wrazenia nie robi, w ciemno obstawiam ze zloty prezentuje sie najlepiej Z doświadczenia powiem Ci że człowiek szybko się przyzwyczaja do gabarytów urządzenia. Kiedyś takie 5,5" wydawało mi się strasznym bydlęciem. Ale od dłuższego czasu używam słuchawki z taką właśnie przekątną i już wcale nie robi na mnie takiego wrażenia jak kiedyś. Momentami wręcz wydaje się mały... I chyba właśnie na tym bazują producenci urządzeń i stąd coraz więcej słuchawek z ekranami 5,5-6" - choćby nowy nexus. Zresztą Apple zdecydowało się na taki ruch bo po kilku latach mamienia ludzi ideologią stojącą za 3,5" wyświetlaczem sami przejrzeli na oczy i dostrzegli że coraz więcej klientów im ucieka właśnie wybierając urządzenia o większej przekątnej ekranu. Wygoda użytkowania - chowanie w kieszeni, czy obsługa jedną ręką mogą się wydawać problematyczne, ale jak się człowiek przyzwyczai to ciężko później zrezygnować i wrócić do jakiegoś "mikrusa". Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Zgadza się. Dziwi mnie tylko popularność Phabletów w Azji. Gdzie średnia wzrostu i tym samym wielkość dłoni jest mniejsza niż w Europie. U nas sprzedawało się tego zdecydowanie mniej. Cytuj
lechu 21 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Zgadza się. Dziwi mnie tylko popularność Phabletów w Azji. Gdzie średnia wzrostu i tym samym wielkość dłoni jest mniejsza niż w Europie. U nas sprzedawało się tego zdecydowanie mniej. BMW serii 3 produkowane na rynek chiński ma zwiększony rozstaw osi o ponad 10cm żeby zapewnić pasażerowi więcej miejsca na nogi. Po co, skoro średnia wzrostu a co za tym idzie długość nóg jest mniejsza niż w Europie? Najwyraźniej azjaci w ten sposób leczą swoje kompleksy ;-) Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Gdzieś czytałem, że coś takiego tam działa. Większy ekran = większa estyma. Cóż, dla Europejczyka nie pojęte, jak zjeść psa ale co kraj to obyczaj. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Zrobiłem restore tej mojej czwórki i kurde, jakoś tak żwawiej chyba. I problemy ze znalezieniem lokalizacji od razu zniknęły. Z innej paki: da się jakoś przenieść SMS-y z Androida na iPhone'a? W zasadzie żadnych danych mi nie jest szkoda na ewentualną przesiadkę, ale tych SMS-ów to mam kilka tysięcy i nie chciałbym się z nimi rozstawać. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Coś kiedyś widziałem. Postaram Ci się jutro odpisać ale nie obiecuję. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Widzę, że dzisiaj na stronie MM iPhone 5s 32 GB za 2549 zł i są raty 0%. Myślicie, że to dobry czas, żeby kupić, bo już lepiej nie będzie, czy warto jeszcze poczekać, aż dostępność 6-tki wzrośnie i sklepy będą jeszcze między sobą konkurować cenami? Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Następny. Co Wy kur,wa tacy tajemniczy? Napisz szybciutko, jak legalnie i bez wielkiego kombinowania cofnąć soft. ja niestety jak głupi połakomiłem się na aktualizację 8.0, która zablokowała możliwość dzwonienia (shit Apple Wy parszywe kur.wy). Jak się zorientowałem ocb to podłączyłem IP pod kompa i odtworzyłem kopię zapasową iTunes z wersji iOS7. Wszystko poszło szybko i bez bólu. Nie, nie jestem hakierem Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 To tylko bylo mozliwe przez tą właśnie wade softu. Zablokowali to kilka dni po tym. Cytuj
ssxx1 208 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Widzę, że dzisiaj na stronie MM iPhone 5s 32 GB za 2549 zł i są raty 0%. Myślicie, że to dobry czas, żeby kupić, bo już lepiej nie będzie, czy warto jeszcze poczekać, aż dostępność 6-tki wzrośnie i sklepy będą jeszcze między sobą konkurować cenami? Ja kupiłem 16gb za 2300 w Saturnie miesiąc temu i od tego czasu cena nie ruszyła się nawet o złotówkę, jak masz kasę to nie ma sensu dłużej czekać. Sam czekałem około 2-3 miesięcy i zaoszczędziłem przez ten czas.. 50zł. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Tim Cook CEO Apple jest gejem. Zbyt śmieszne. Kolejny oręż w rękach hejterów xd http://appleinsider.com/articles/14/10/30/im-proud-to-be-gay-apple-ceo-tim-cook-says-in-open-letter-supporting-equality 'I'm proud to be gay,' Apple CEO Tim Cook says in open letter supporting equality Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Przecież o tym wiadomo od dobrych kilku lat. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 PIerwsze słyszę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi