Lucek 4 417 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Ale po co brac silikonowy pokrowiec? Przeciez to raz ze nie uchroni telefonu przed niczym Wbrew pozorom te silikonowe chronią nieźle: https://www.youtube.com/watch?v=TWZpAr0S4Ik Cytuj
ssxx1 208 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Jak wam na 6 działa wi-fi? U mnie na 5s na 7.1.2. wszystko śmigało, po kliknięciu od razu strony w safari były wczytane, wchodziłem na instagrama i od razu były załadowane zdjęcia. Na 8.1 po 3g działa tak samo, jednak na wi-fi wszystko strasznie wolno się wczytuje, działa to prawie jak na ip4, jest to mega irytujące. Na 6 też tak chu.jowo działa? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Żerom, chodź no tutaj, ten pan wyżej Ci nie wierzy, że iOS8.1 jest super bezproblemowy. Cytuj
ssxx1 208 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Bo nie jest. Bateria trzyma krócej, wifi to już napisałem, w dodatku lubi się rozłączyć. Poza tym u mnie jest bug w muzyce, że gdy mam 1-2 pojedyncze kawałki artysty to podpisane są jako utwory kogoś innego (po włączeniu kawałka jego nazwa jest już normalna). Nie wiem jak ma się sprawa na 6, ale na 5s iosowi 8.1 można sporo zarzucić. Jak będę miał więcej czasu to postawie go na nowo, chociaż wątpię, żeby to rozwiązało problem wi-fi [najbardziej irytujący]. To chyba najgorsza aktualizacja z jaką miałem do czynienia, a od ios 4 każdego instalowałem w dniu premiery. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 8.0.1 i 8.0.2 były wadliwe, przycinały się i zżerały baterię w trymigach. 8.1 jest pod tym względem dużo poprawiony. 1 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Ja mam czerwony silkonowy case od Apple'a do Iphone'a 6 i sprawdza się wyśmienicie. Możesz łykać Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 (edytowane) Raven, z ios 8 czy 8.1 było raczej mniej problemów niż obecnie ma Google z 5.0 Edytowane 6 listopada 2014 przez eX4cT_PL Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 A to ciekawe, gdzie ty go kolego widzisz skoro oficjalnie się nie pojawił? Na chwilę obecną mówisz o BECIE cały czas. Nie jestem obrońcą Google ale oceniajmy finalny produkt. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Raven, z ios 8 czy 8.1 było raczej mniej problemów niż obecnie ma Google z 5.0 Chcesz się na problemy w przedpremierowych betach licytować...? Każdy z nas miałby tony argumentów, a zwycięsko nie wyszedłby nikt. To nie ma sensu. Na dodatek nie ma sensu też porównywanie tych dwóch platform. Ta opieszałość w aktualizowaniu Androida za którą tak mu się obrywa w porównaniu do iOS ma też jedną zaletę: jeśli Google faktycznie by coś spartoliło przy nowej wersji systemu, to zanim to przejdzie przez producentów i operatorów to nawet u najszybszych mijają jakieś 3 miesiące, podczas których sporo można naprawić i dostosować. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 (edytowane) Jak wam na 6 działa wi-fi? U mnie na 5s na 7.1.2. wszystko śmigało, po kliknięciu od razu strony w safari były wczytane, wchodziłem na instagrama i od razu były załadowane zdjęcia. Na 8.1 po 3g działa tak samo, jednak na wi-fi wszystko strasznie wolno się wczytuje, działa to prawie jak na ip4, jest to mega irytujące. Na 6 też tak chu.jowo działa? U mnie dziala jak blyskawica - pisze powaznie. Bateria, wi-fi, wszystko idealnie. Nie mam zadnych problemow. Po kupnie 19 wrzesnia ios 8 mial u mnie jeden problem - kilka apek mocno zjadalo baterie. 8.01 nie pobieralem, bo w ostatniej chwili natrafilem na info, ze ma blad jesli chodzi o gps. 8.1 poprawil dzialanie baterii i wszystko mi smiga. Ja to zamawialem z Hong Kongu Razem wyszlo jakies 5 fyntow. Tez kupuje na aliexpress, ale stamtad paczki ida 3 tygodnie Dokladnie, ale przebolalem to, bo pierw tutaj w UK zamowilem inny Ultra Slim ktory nie byl taki Ultra jakbym chcial. Kumpel mial ten z filmiku wyzej zamawiany w Hong Kongu, a ze jest on praktycznie niewidoczny to zamowilem przezroczysty i gdy przyszedl - zmienilem Edytowane 6 listopada 2014 przez Jerome Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 (edytowane) Raven. Bardzo dziwne rzeczy piszesz. Pisałem o opinii większości użytkowników. Ogólnej, bo niedotyczącej koniecznie akurat jednej wersji, którą sobie wybierzesz. Od lat iPhone jest kojarzony z szybszym działaniem niż Android. Mówisz, że nowy iOS na iPhone 4S działa słabo. Sam tu o tym pisałem, ale żeby to mialo jakis sens do klocenia sie z tym, z czym sie klocisz, to na analogicznie starym telefonie nowy Android, jak rozumiem, powinien smigac. No fajnie, tylko najpierw znajdz mi taki, ktory w ogóle go wlącza. Na telefonach andkowych, które mialy premierę w tym czasie, raczej Android 4.1 to szczyt. No nie wiem, ekspertem nie jestem, ale cos czuję, że Andek 5 na Galaxy S2 moze po prostu w ogole nie wyjśc i się nie dowiemy, jakby dzialał. Generalnie nawet 4.1 nie działa na takich telefonach jak złoto. Ale dla ciebie sam fakt, ze cos źle działa na jakimś iPhone'ie, dowodzi, że Android działa lepiej. No w tym rownaniu brakuje jednej zmiennej. Koszmarna logika. Tak w ogóle to moj post był o tym, ze ostatnimi ok. 2 laty iPhone sie nieco "androidyzuje" (chocby sposrod wielu przykladow fakt, ze kazda kolejna nowa wielkosc ekranu i rozdzielczość utrudnia robienie aplikacji/os-u tak, zeby na kazdym urzadzeniu wszystko bylo widoczne i wygodne, a w ostatnich latach ich sie szybko namnozylo w rodzinie iOS), a Android "iPhone'izuje" (napisalem wlasciwie doslownie wlasnie to). Więc nie wiem, w jaki sposób chcesz "wyśmiac" moje "śmieszne" opinie (ogolnie raczej malo przez kogo podważane) mowieniem o tym, ze NOWY iOS ma/mial błedy. Chyba nie rozumiesz, co napisalem, bo piszesz o wersji z tego roku, ktorej problemy maja niby potwierdzac, ze od wielu lat zawsze Android byl stabilniejszy, szybszy, plynniejszy, bardziej jednolity, mial mniej błedów itp. od iOS-a. Edytowane 6 listopada 2014 przez ogqozo Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 8 listopada 2014 Opublikowano 8 listopada 2014 Po kilku dniach korzystania z nowej zabawki nadal jestem zachwycony. Wykonanie sprzętu pierwsza klasa a o system jest naprawdę spoko. Cieszy dbanie o drobnostki jak choćby to, że np ikonka zegarka pokazuje aktualną godzinę wraz z działającym sekundnikiem. Drobiazg, ale fajny. Integracja z OSX jest rewelacyjna, a odbieranie rozmów i wiadomości na kompie to super sprawa. Podoba mi się fakt, że wreszcie można sobie dodać customowe klawiatury. No i iTunes - narzekać na tę aplikację mogą narzekać chyba tylko ludzie, którzy z niej nigdy nie korzystali. 2 1 Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 8 listopada 2014 Opublikowano 8 listopada 2014 (edytowane) mam i ja! od wczoraj. roz(pipi)ila mnie plynnosc dzialania, appki nie gina po 10 sekundach od wyjscia, a i ekran pomimo nie az takiej gestosci jak w note 4 jest swietny. wybralem czarnego i sadze ze to jedyny sluszny tym razem wybor, bo ekran wyglada tak jakby sie nie konczyl przeskok z 4s na 6 jest gigantyczny, teraz rozumiem czemu ludzie pisza ze 8 na 4s to sredni pomysl Edytowane 8 listopada 2014 przez Rambo7 1 Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 8 listopada 2014 Opublikowano 8 listopada 2014 Lucek wymienil zalety ktore mam juz na swojej zwyklej piatce od pewnego czasu 1 Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 8 listopada 2014 Opublikowano 8 listopada 2014 Działający zegarek (fakt bez sekundnika) i kalendarz w dashboard był już w 3G z tego co pamiętam Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 8 listopada 2014 Opublikowano 8 listopada 2014 Lucek wymienil zalety ktore mam juz na swojej zwyklej piatce od pewnego czasu No ja porównuję do Androida. 5 jest dla mnie nie do zaakceptowania przez malutki ekran. Czytnik linii papilarnych jest świetny, milion razy lepszy od tego w S5. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 8 listopada 2014 Opublikowano 8 listopada 2014 Witajcie w rodzinie panowie Dałem po plusiku. 1 Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 8 listopada 2014 Opublikowano 8 listopada 2014 (edytowane) no siema cumplu, dyszka poszla i miziamy sie po pisiorkach dzis pobawilem sie troche nowa zabawka i najwiecej zabawy dawalo mi sciaganie notification center bez zacinania sie i robienia glupich filmow w slo mo. a i klawiatura swypowa to dobre guwno, ale to w sumie mialem juz w 4s. Edytowane 8 listopada 2014 przez Rambo7 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 9 listopada 2014 Opublikowano 9 listopada 2014 Ja to się zaczynam zastanawiać po co mi ten Android w ogóle był Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 listopada 2014 Opublikowano 9 listopada 2014 Ale Lucek, nie masz może tak, że się zastanawiasz, po co Ci ten Android był? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 9 listopada 2014 Opublikowano 9 listopada 2014 ahahahahaha, wczoraj mi się coś poyebało z forumkiem i myślałem, że to zdanie się nie wysłało Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 listopada 2014 Opublikowano 9 listopada 2014 Możesz edytować posta bez pokazywania, że dokonałeś edycji :o. Ehh te senior membery. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 9 listopada 2014 Opublikowano 9 listopada 2014 Ja to się zaczynam zastanawiać po co mi ten Android w ogóle był Tez tak mialem. I wiecej nie popelnie tego bledu Tylko iOS! Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 9 listopada 2014 Opublikowano 9 listopada 2014 Cieszymy się twoim szczęściem ;-) Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 10 listopada 2014 Opublikowano 10 listopada 2014 Ale nawet ja przyznam, że Android 5.0 jest o wiele ładniejszy i zadbany o detale niż iOS8. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi