Redmitsu 978 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 E-koledzy, kupilem dzisiaj uzywanego Iphone 5s od znajomego. Zalozylem sobie konto i chcialem zalozyc iClouda i pojawil mi sie komunikat ze aktywowana jest maksymalna liczba bezplatnych kont. Poczytalem troche o tym i sie dziwie bo kumpel kupowal przy mnie ten telefon i byl 1 wlascicielem i nikomu wiecej go nie dawal. Nie mam pojecia jak mam sobie sprawic dzialajace konto iCloud. Poprosilem nawet znajomego ktory tez kupil sobie iphone i mnie "zalogowal" na swoim telefonie lecz to nic nie pomoglo. Dalej ten sam komunikat. WTF Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 E-koledzy, kupilem dzisiaj uzywanego Iphone 5s od znajomego. Zalozylem sobie konto i chcialem zalozyc iClouda i pojawil mi sie komunikat ze aktywowana jest maksymalna liczba bezplatnych kont. Poczytalem troche o tym i sie dziwie bo kumpel kupowal przy mnie ten telefon i byl 1 wlascicielem i nikomu wiecej go nie dawal. Nie mam pojecia jak mam sobie sprawic dzialajace konto iCloud. Poprosilem nawet znajomego ktory tez kupil sobie iphone i mnie "zalogowal" na swoim telefonie lecz to nic nie pomoglo. Dalej ten sam komunikat. WTF Możesz spróbować założyć konto przez przeglądarkę na https://beta.icloud.com/a potem wpisać te dane w iphonie. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 E-koledzy, kupilem dzisiaj uzywanego Iphone 5s od znajomego. Zalozylem sobie konto i chcialem zalozyc iClouda i pojawil mi sie komunikat ze aktywowana jest maksymalna liczba bezplatnych kont. Poczytalem troche o tym i sie dziwie bo kumpel kupowal przy mnie ten telefon i byl 1 wlascicielem i nikomu wiecej go nie dawal. Nie mam pojecia jak mam sobie sprawic dzialajace konto iCloud. Poprosilem nawet znajomego ktory tez kupil sobie iphone i mnie "zalogowal" na swoim telefonie lecz to nic nie pomoglo. Dalej ten sam komunikat. WTF Możesz spróbować założyć konto przez przeglądarkę na https://beta.icloud.com/a potem wpisać te dane w iphonie. Tez tak zrobilem, komunikt na iphonie wciaz ten sam... Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 probowales go aktywowac przez itunes ? wczesniej robiac pelny wipe telefonu Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 (edytowane) najpierw Twój znajomy musi rozłączyć swojego iTunesa z tym telefonem? z tego co widzę to popularny problem, apple ograniczyło 3 konta do jednego swojego urządzenia :o jak nie pomoże rozłączenie iTunes z telefonem to pozostaje jedynie korzystanie z czyjegoś konta na Twoim telefonie. Apple jest chore umysłowo. Edytowane 8 kwietnia 2015 przez Szejdj Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Aktywowany wszedzie, nie da sie nic. Siedzielismy troche przy tym czasu i tam (pipi)a nie ma zadnego rozlaczenia, podejrzewam ze wlasnie z tego powodu poznikaly te funkcje. Z tego co sie orientuje ktos musi na swoim iphonie, aktywowac moje loginy do iClouda i wtedy to powinno zadziałac. Podejrzewam ze moj kumpel, ktorego o to poprosiłem jest ułomny i nie dokonczyl tego dlatego tez to nie dziala. Mam passy do iClouda mojego znajomego ale nie chce w ten sposob tego uzywac, chyba ze moglbym zmienic jego maila na mojego, no po prostu nie pasuje mi to w ten sposob. Jutro ma do mnie zadzwonic wsparcie geekow i zobaczymy co oni mi powiedzą. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Apple do mnie zadzwonilo, opisalem sytuacje i typiara nadała maila do apple w sprawie mojego problemu z prosba o przyznanie mi dodatkowej aktywacji konta icloud na danym telefonie. Po kilku godzinach sprawdzilem sobie czy moze cos działa i udalo sie! Ulomne apple jednak cos moze zrobic dla uzytkownika, dobrze ze mam go na gwarancji bo tak pewnie by mieli wylane Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Nie wiedzialem, ze sa takie jaja z aktywacja i mozna tym sobie "zbrickowac" telefon. Dobrze, ze sie udalo. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 (edytowane) Co jak co ale Apple umie podejść do klienta, i min. to jest wliczone również w cene urządzeń. http://tomasz.myapple.pl/posts/7637-jak-apple-traktuje-klienta-z-3-letnim-laptopem-bez-gwarancji Edytowane 10 kwietnia 2015 przez eX4cT_PL Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Jakies ameryki, irlandie, 3 tygodnie czekania, placenie 1000zl za naprawe kiedy sprzet jest kulawy od nowosci. No masz racje. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Oplaca sie brac iPhone 5S 32GB czy moze poczekac troche i kupic iPhone 6 ? 2000zl moglbym wydac i chialbym uzytkowac ten sprzet 1,5- 2 lata. A z tabletow co jest mocniejsze ? iPad Air czy iPad Mini 3 ? Posiadam iPada mini pierwszej generacji i sprawuje sie wysmienicie ale wolalbym cos mocniejszego Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Akurat Mini 3 to w zasadzie to samo co Mini 2 poza czytnikiem linii papilarnych i dostępnością wersji 64/128 GB. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 iPhone 6 moim zdaniem można jeszcze przeczekać. 1GB RAM to naprawdę mało. Jeśli nie zależy Ci tak bardzo na większym ekranie, to 5S nadal bardzo ładnie śmiga i ma takie bajery jak Touch ID. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Akurat Mini 3 to w zasadzie to samo co Mini 2 poza czytnikiem linii papilarnych i dostępnością wersji 64/128 GB. Bebechy się nie zmieniły, jest jak piszesz. Ponoć trochę poprawiona matryca (Mini 2 z Retiną był oceniony jako najsłabszy ekran ze wszystkich iPadów jeśli chodzi o odwzorowanie kolorów). Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 iPhone 6 moim zdaniem można jeszcze przeczekać. 1GB RAM to naprawdę mało. Jeśli nie zależy Ci tak bardzo na większym ekranie, to 5S nadal bardzo ładnie śmiga i ma takie bajery jak Touch ID. Z 4,7 cala przesiadka na 4 cale byłaby ciężka. Muszę jeszcze przemyśleć Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Ja mam właśnie taką za sobą, z SGS3 na iP5S . Da się przeżyć, choć na początku jest ciężko. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Tylko wielkość przekątnej się zmienia, bo sama ilość informacji np. w Twitterze i wiadomościach na 4,7" w Androidzie i 4" w iPhone 5s jest taka sama, jak nie większa w iPhonie. Fonty tylko są większe na Androidzie. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Hmm, te proporcje w 5S są dziwne trochę. Ale też kwestia fontów OK, ja mam słaby wzrok i wolę jednak większe fonty mieć bo jak je sobie zwiększę na 4" to chyba oślepnę już zupełnie. Zresztą teraz mam 5.5 i jakbym miał IP brać to bym pewnie w 6 Plus celował :-) Pewnie tyle samo informacji zmieścisz na zegarku ale czy to się będzie dobrze czytać to inna para kaloszy. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Ja się przesiadłem z Note 3 na 5S - rozmiar nie był problemem. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 No ja się przesiadłem z 4 na SGS3 przez ekran właśnie. Dla mnie to było za mało ale nie dla każdego jak widzę jest problem. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 maja 2015 Opublikowano 11 maja 2015 W mojej szóstce soczewka przedniej kamery była lekko przesunięta względem obudowy. Efekt? 2 dni w serwisie i przysłali mi nowy telefon. Stary oczywiście był porysowany i obity na bokach. I za to właśnie kocham Apple. Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 11 maja 2015 Opublikowano 11 maja 2015 Mi się zaczyna psuć złączę ładowania w 5S. To samo miałem w 5. Gwarancja mi się już chyba skończyła... Może dotrwam do listopada. Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 11 maja 2015 Opublikowano 11 maja 2015 Jesteś pewien, że psuje się złącze? Ja miałem w cholerę kurzu ubitego na końcu złącza. Przez to kabelek nie stykał i przerywało ładowanie. Wziąłem wykałaczkę, delikatnie wyczyściłem i jest jak nowy. W szoku byłem jak dużo się tego nagromadziło. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Czy jest jakieś uzasadnienie poza $ że mamy podstawową wersje iPhone 6 z 16gb pamięci a następny to już 64. Dlaczego są tak pazerni że nie mogą dać podstawy 32gb? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi