Opublikowano 1 listopada 20159 l Pojezdzilem troche po operatorach i dwoch sklepach, maja na magazynach jedynie wersje 16GB iP6S,moglbym zamowic 64GB ale nie mam zamiaru czekac 3 tygodnie. We wtorek podjade do media marktu bo tam akurat jest wersja 64GB na magazynie. Jeszcze dzisiaj pobawilem sie 6S i 6S Plus,bo mialem watpliwosci co wybrac. 6S Plus jest strasznie wielki, do kieszeni bym go nie upchal, za to 6s lezy idealnie w dloni, ale jest dosyc slizgi. Od razu biore crystal case i screen protector. ja miałam z magazynu po 4 dniach. kupować 16 gb trochę beka, to w "czwórce" miałam 32 i zmieściłam się na styk
Opublikowano 1 listopada 20159 l Pojezdzilem troche po operatorach i dwoch sklepach, maja na magazynach jedynie wersje 16GB iP6S,moglbym zamowic 64GB ale nie mam zamiaru czekac 3 tygodnie. We wtorek podjade do media marktu bo tam akurat jest wersja 64GB na magazynie. Jeszcze dzisiaj pobawilem sie 6S i 6S Plus,bo mialem watpliwosci co wybrac. 6S Plus jest strasznie wielki, do kieszeni bym go nie upchal, za to 6s lezy idealnie w dloni, ale jest dosyc slizgi. Od razu biore crystal case i screen protector. ja miałam z magazynu po 4 dniach. kupować 16 gb trochę beka, to w "czwórce" miałam 32 i zmieściłam się na styk Trudno sie nie zgodzic, 16GB to jednak za malo w tych czasach. Na 2 lata biore ten telefon, no chyba ze 7siodemka mnie milo zaskoczy, to sprzedam tego i doloze do nowego te 200-250 euro
Opublikowano 2 listopada 20159 l 16 to tylko na służbówkę jakąś. Jak komuś tyle wystarcza, to chyba powinien sobie zadać pytanie, czy na pewno potrzebuje tak drogiego telefonu.
Opublikowano 2 listopada 20159 l Wszedzie maja jedynie wersje 16GB 6s. 64GB na zamowienie 2-4 tygodni czekania. Wkurzylem sie ostro, niestety nie mam innego wyjscia.. ;(
Opublikowano 2 listopada 20159 l Ale co, nie przeżyjesz tych dwóch tygodni bez najnowszego ajfona :v?
Opublikowano 2 listopada 20159 l Przeżyć przeżyjesz, ale co to za życie. W ogóle z S-kami to jest trochę przypał, jeszcze do tego w etui, bo niby masz najnowszego iPhone a na mieście i tak nikt nie pozna, że masz nowego.
Opublikowano 2 listopada 20159 l Ale co, nie przeżyjesz tych dwóch tygodni bez najnowszego ajfona :v? Bedzie ciezko, 3 tygodnie temu rozbil mi sie telefon bo spieszylem sie do samochodu,lezy teraz w serwisie sony. Siedze na starym Nexusie 4, ale tak sie nastawilem na tego ajfona, ze bede juz dzisiaj sie nim bawil.. W Apple Storze w Brukseli pewnie tez nie maja 64GB, tylko zwykle 16GB.. W ogóle z S-kami to jest trochę przypał, jeszcze do tego w etui, bo niby masz najnowszego iPhone a na mieście i tak nikt nie pozna, że masz nowego. Crystal Case Edytowane 2 listopada 20159 l przez Mroku333
Opublikowano 2 listopada 20159 l 16GB jak jakiś osrany lamus przez 2 lata w fonie za dwie wypłaty w tym kraju, bo dwóch tygodni nie mogłeś poczekać no ok
Opublikowano 2 listopada 20159 l 16GB jak jakiś osrany lamus przez 2 lata w fonie za dwie wypłaty w tym kraju, bo dwóch tygodni nie mogłeś poczekać no ok No przeciez czekam na 64GB.
Opublikowano 2 listopada 20159 l Rok gwarancji o potem rok rękojmi jeśli nie jesteś firmą. Tyle dają i MUSZĄ tyle dać. Mogą ściemniać ale zgodnie z prawem masz 2 lata rękojmi i ono obowiązuje. Natomiast gwarancji nie dają NIGDZIE 2 lata. Warto rozgraniczyć te 2 sprawy bo to nie to samo. Piszę oczywiście o Apple bo są firmy która dają 2 lata GWARANCJI PRODUCENTA (np. na laptopy Asus daje). Lenovo ma 2 lata GWARANCJI dla osób prywatnych i 1 rok dla firm. Także można to różnie załatwiać. http://9to5mac.com/2013/06/12/apple-changes-warranty-policy-in-belgium-to-offer-two-years-protection/ Edytowane 2 listopada 20159 l przez NemoKOF
Opublikowano 2 listopada 20159 l Rok gwarancji o potem rok rękojmi jeśli nie jesteś firmą. Oficjalny sklep ogranicza rękojmie dla przedsiebiorcy do roku?
Opublikowano 2 listopada 20159 l A czy nie jest tak, że Unia Europejska wymusza na tego typu sprzęty gwarancji na okres 2 lat (ustawa o prawach konsumenckich czy jakoś tak)? Apple daje rok, ale piszą wyraźnie cyt. "Ważne: Roczna gwarancja Apple obowiązuje dodatkowo do ustawowych uprawnień konsumenta i w żaden sposób ich nie wyklucza, ani nie ogranicza." Rok gwarancji o potem rok rękojmi jeśli nie jesteś firmą. Tyle dają i MUSZĄ tyle dać. Mogą ściemniać ale zgodnie z prawem masz 2 lata rękojmi (...)Nikt nie ściemnia. Wystarczy przeczytać informację o ich gwarancji. Edytowane 2 listopada 20159 l przez Gość
Opublikowano 2 listopada 20159 l Nic nie wymusza. Natomiast dodatkowe uprawnienia ustawowe to głównie rękojmia.
Opublikowano 2 listopada 20159 l Sprzedawca w ogóle nie musi dać rękojmi firmie. A niektóre firmy ograniczają GWARANCJĘ dla różnych grup.
Opublikowano 2 listopada 20159 l A czy nie jest tak, że Unia Europejska wymusza na tego typu sprzęty gwarancji na okres 2 lat (ustawa o prawach konsumenckich czy jakoś tak)? Apple daje rok, ale piszą wyraźnie cyt. "Ważne: Roczna gwarancja Apple obowiązuje dodatkowo do ustawowych uprawnień konsumenta i w żaden sposób ich nie wyklucza, ani nie ogranicza." Rok gwarancji o potem rok rękojmi jeśli nie jesteś firmą. Tyle dają i MUSZĄ tyle dać. Mogą ściemniać ale zgodnie z prawem masz 2 lata rękojmi (...)Nikt nie ściemnia. Wystarczy przeczytać informację o ich gwarancji. Ściemniają czasem mniejsi sprzedawcy, że rok i tyle. Jako firmy dostają sami pewnie nieraz po tyłku - oni biorą BEZ rękojmi i sprzedają tobie z rękojmią. Jak coś padnie po roku to oni są obciążeni kosztami, więc kombinują. Takie życie.
Opublikowano 2 listopada 20159 l Sprzedawca w ogóle nie musi dać rękojmi firmie. A niektóre firmy ograniczają GWARANCJĘ dla różnych grup. Nie masz racji, posługujesz się wiedzą przed nowelizacją kodeksu cywilnego. Rękojmię dla przedsiębiorcy można ograniczyć do roku, ale broń boże wyłączyć.
Opublikowano 2 listopada 20159 l 16GB jak jakiś osrany lamus przez 2 lata w fonie za dwie wypłaty w tym kraju, bo dwóch tygodni nie mogłeś poczekać no ok No przeciez czekam na 64GB. No dobrze, to zwracam honor, myślałem, że bierzesz tą szesnastkę już teraz.
Opublikowano 2 listopada 20159 l Sprzedawca w ogóle nie musi dać rękojmi firmie. A niektóre firmy ograniczają GWARANCJĘ dla różnych grup. Nie masz racji, posługujesz się wiedzą przed nowelizacją kodeksu cywilnego. Rękojmię dla przedsiębiorcy można ograniczyć do roku, ale broń boże wyłączyć. A kiedy była ta nowelizacja? W styczniu mogłem wyłączać prawa do rękojmi przy zgodzie klienta: http://jwms.pl/rekojmia-za-wady-czyli-reklamacja/ EDIT: Tu jest chyba z października tego roku i dalej MOŻNA WYŁĄCZYĆ RĘKOJMIE, są ograniczenia dla konsumentów ale nie dla przedsiębiorców. http://prawo.legeo.pl/prawo/kodeks-cywilny/ksiega-trzecia_tytul-xi_dzial-ii_rekojmia-za-wady/Nie widzę tego o czym piszesz EDIT 2: Sprawdziłem właśnie i na każdej fakturze z X-Kom (ostatnia z września) mam wyłączoną rękojmie. Edytowane 2 listopada 20159 l przez NemoKOF
Opublikowano 2 listopada 20159 l Zwracam honor, pokiełbasiło mi się z konsumentem. Faktycznie można tak jak piszesz.