M.Bizon24 2 612 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Zwlaszcza, ze po wyjeciu z pudełka na start masz około 11.8 Gb Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Wiem, wiem. To nie dla mnie telefon, po prostu zostałem poproszony, żeby kupić dla kogoś Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 No to tymbardziej casualowi lepiej doradzic wiekszy model, bo zacznie cykac fotki i zgrywac muzyczke i nagle bedzie psikus bo nie ma miejsca. No chyba ze to zakup za ostatnie pieniadze najtanszego Ip no to wtedy co zrobisz nic nie zrobisz. Cytuj
Zigor 12 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Iphone nie oczyszcza się sam z plików tymczasowych (np. z plików aktualizacyjnych aplikacji) I co pewien czas trzeba zrobić kompletny reset telefonu I wgrać kopię od nowa. Odzyskuje się wtedy nawet kilka GB (u mnie max. 5GB było). Fakt że 16GB to I tak mało teraz, warto dopłacić do większej ilości Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 w tym przypadku większa pojemność nie jest potrzebna, wymagane jest łatwość obsługi telefonu oraz niezawodność, także 16 spokojnie się zda, dzięki za pomoc z gwarą;] Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 21 stycznia 2016 Opublikowano 21 stycznia 2016 jak mi dasz nr seryjny to ci go moge sprawdzic czy na pewno jest iphonem a nie ipadem air 2 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 mialem przypadki, w ktorych klienci przychodzili do mnie z iphonem 5c kupionym jako nowy na allegro, a po wpisaniu numeru seryjnego z pudelka okazywalo sie, ze to numer seryjny ipada air 2. albo z 5s, ktory byl kupiony jako "nowy, fabrycznie zapakowany w komisie" z naklejkami original na pudelku. po wpisaniu do systemu serwisowego okazalo sie, ze telefon byl kupiony dwa lata temu w usa takich historii z nowymi iphonami z allegro jest masa, dlateego radze uwazac Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 okej, to jak zdobędę SN to zerkniesz? Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 O kutwa, nie widziałem tego. Ciekawe jak je podmieniają? Chodzi pewnie o kwestie aktywacji - jak się da podmienić to da się odblokować kradzione. Niezły shit - nie wiedziałem że to możliwe. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 To jeszcze pytanie czy zmieniaja tez numer w IOS czy tylko na pudełku. Cytuj
_Shaman_ 869 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 To jeszcze pytanie czy zmieniaja tez numer w IOS czy tylko na pudełku. Mało prawdopodobne żeby była taka możliwość, z tego co mi wiadomo nawet Apple nie może tego zrobić (bo każde urządzenie z iOS ma przypisany randomowy klucz szyfrujący). Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 nie widzialem podmianki sn w ios, szczerze mowiac watpie, zeby bylo to mozliwe. tak samo jak nie da sie odblokowac zablokowanego telefony przez find my iphone. tylko apple moze to zrobic po dostarczeniu im dokumentow, ze faktycznie to my jestesmy wlascicielem iphona (fakturka, paragon itp) o iphonach z aliexpress nie wspominam, bo to tez inna historia @szejdj spoko, moze byc imei albo nr seryjny. bede jutro w robocie to ci sprawdze czy na pewno jest z polskiej dystrybucji Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 (edytowane) Niby nie można, ok. Pewnie my nie możemy ALE skoro może coś zrobić Apple czego ty nie możesz tzn że w samym sofcie zaszyty jest backdoor do tego po prostu. Polecam Citizenfour o Snowdenie obejrzeć ale też poczytać - 99%, które chciały dać soft lub usługę która pozwala kodować informację End-To-End i chciały działać w stanach albo się zamknęły albo przeniosły. Nikt tego OFICJALNIE nie powiedział bo nie może ale wiele właścicieli dało sygnał między wierszami, że w USA przychodzą służby i wymagają żeby była możliwość przechwycenia, zdekodowania informacji po drodze. Wszystko oczywiście w imię walki z terrorem i takie tam. A potem się okazuje, że ludzie którzy się wysadzają korzystają z Playstation do komunikacji albo jak w przypadku WTC - po prostu wszyscy logowali się na jedno konto mailowe i zapisywali wszystko w roboczych nic nie wysyłając. Sorry za offtop. Co do seriali itp to firmy starają się żeby nie było takiej możliwości bez zmiany chipów bo nie mogliby identyfikować urządzeń. Zresztą teraz Korea Południowa i chyba zaraz EU każe implementować tzw. killswitch czyli możliwość zdalnego uszkadzania/wymazywania telefonów i innych urządzeń. Permanentna inwigilacja ;-) P.S. Sorry, zapędziłem się. Co daje im taka zmiana numeru? Nie wyskakuje jako kradziony czy tam nie poznajesz prawdziwego statusu gwarancji? Jaki jest cel? Edytowane 22 stycznia 2016 przez NemoKOF Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 3 lutego 2016 Opublikowano 3 lutego 2016 Ukazała się kolejna aktualizacja softu do mojej 5S i kolejny raz ten sam schemat, że na ~tydzień przed aktualizacją spada mi wydajność baterii i telefon w idlu wytrzymuje ~50h. Odkąd zainstalowałem soft telefon już jest 100h na standby i zostało ~20% baterii. Mieliście tak kiedyś? Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 3 lutego 2016 Opublikowano 3 lutego 2016 Nie. Ja iPhone'a używam, a nie ładuje do końca i patrzę po ilu dniach padnie bateria wyobraź sobie. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 3 lutego 2016 Opublikowano 3 lutego 2016 Wyobraź sobie sobie, że jak naładowałem telefon rano a po południu miałem rozładowany przez kilka dni z rzędu to zwróciło moją uwagę. Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 4 lutego 2016 Opublikowano 4 lutego 2016 Witam Powoli konczy mi sie umowa(play) wiec czas za zmiane telefonu.Od poczatku jade na androidzie..aktualnie posiadam samsunga s4. Nie ukrywam ze zawsze kladlem lache na iphony do momentu az chwycilem w dlonie 5s.Maly(jestem fanem raczej mniejszych telefonow),swietnie wykonany-ustrojstwo skradlo me serce. Na telefonie glownie dzwonie,pisze sesemesy i maile,przegladam neta(dosyc intensywnie) i czaaaasami zagram w jakiegos szpila. Czy 5s da rade?...anyone?Szejdj? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 4 lutego 2016 Opublikowano 4 lutego 2016 Jezeli nie przeszkadza ci ekran w iP to telefon da rade. Wielu znajomych u mnie kupilo ostatnio nowe 5s zamiast 6tek, bo te sa dla nich nieporeczne. Ja zrezygnowalem z IP ze wzgledu na rozdzielczosc,w ielkosc ekranu i kretynskie proporcje, przegladanie neta bylo dla mnie zbyt uciazliwe. Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 4 lutego 2016 Opublikowano 4 lutego 2016 A jak 5s ma sie do tych jaj co apple robi z zmiana softu?ze niby wpuszczaja nowy soft i starsze telefony zaczynaja zamulac Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 4 lutego 2016 Opublikowano 4 lutego 2016 Zawsze tak będzie. Nowy soft zawsze ma większe wymagania u nich i tego nie przeskoczysz a 5s jest 2 generację wstecz licząc że obecna to generacja 0. Ale chyba mimo wszystko daje radę - nie słyszałem żeby już ktoś narzekał. Pewnie się zacznie za rok czy dwa. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 4 lutego 2016 Opublikowano 4 lutego 2016 A jak 5s ma sie do tych jaj co apple robi z zmiana softu?ze niby wpuszczaja nowy soft i starsze telefony zaczynaja zamulac lepsze takie jaja niż te w np. samsungu, gdzie do kazdego modelu przewidziany jest jeden update i koniec wsparcia. Co do 5S to spokojnie można go polecić, ja bym jedynie wziął jakąś wersję 64GB, bo 16GB się bardzo szybko zapycha. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 4 lutego 2016 Opublikowano 4 lutego 2016 (edytowane) Różnie jest Samsungami, naprawdę różnie. Na pewno nie jest to usystematyzowane ale S2 dostał update do 4 dużych wersji Andka. Jasne, u Apple każda jest duża itp ;-) ale poważnie - nie ma co generalizować. Tam prędkość zmieniła się na korzyść pomiędzy pierwszą wersja a ostatnią a nie na odwrót ale nie mam zamiaru bronić jednej firmy czy drugiej - nie jest to w przypadku Andka i producentów OEM takie proste - i to jest minus - nie jest to proste i przewidywalne. Motorola też obiecywała cuda na kiju jak ich kupił Google a jak ich sprzedał Lenovo został kij, cudów brak. Tak zupełnie w temacie to widzę ludzi z 5s i nikt specjalnie nie narzeka. Więc chyba nie ma się czego bać. P.S. Ostatni wrzut - w przypadku Apple jest trochę inaczej jeszcze, czasem jak masz stary telefon to zostajesz z innym minusem jakim jest brak aplikacji - tzn nie można ich aktualizować bo wymagają nowej wersji a tej nie ma już na jakieś stare urządzenie. Przy czym po prostu czasem wypada je zmienić na nowsze. W przypadku Andka prze fragmentację - takie rzeczy zdarzają się rzadziej - przyjamniej z moich obserwacji. Miałem iPhone'a, iPada, różne Andki i nie ma co się boczyć na żaden system - oba mają swoje plusy i minusy i tyle :-) Edytowane 4 lutego 2016 przez NemoKOF Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 4 lutego 2016 Opublikowano 4 lutego 2016 No dobra, ale pamiętajmy, że 5S miał premierę w 2013 roku, to już trochę leciwy telefon a nadal jest polecany przy zakupie, w tym samym czasie wyszedł Samsung S4, którego chyba nie da się już dostać w sklepie. O czymś to świadczy. 5S również nie będzie wieczny, jeszcze z rok-dwa lata i też zacznie zwalniać po aktualizacjach, bo jednak mało ramu i stary procesor. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 4 lutego 2016 Opublikowano 4 lutego 2016 Hmm, ja bardzo podobne mam zdanie. Mały był, wcale nie taki szybki, ramu mało. Kupiłem po 4ce SGS3 i byłem zadowolony. Aczkolwiek dopiero S4 to był dobry telefon, S3 zamulał dla mnie za bardzo. Mam naprawdę podobne zdanie dot. 5ki - jest wydłużony nienaturalnie, słabo się na tym strony przegląda, po prostu duży jest wygodniejszy i nikt mnie nie przekona do innego zdania ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi