BieŃ 924 Opublikowano 5 lutego 2016 Opublikowano 5 lutego 2016 Dobra juz mam..i...jestem mega zadowolony.Migracja na ios mi troszke zajmie bo cale zycie latalem z androidem..ale sam rozmiar i wykonanie tego telefonu to male mistrzostwo swiata. Dla osoby ktora lubie male rzeczy to cos pieknego.To chyba jeden z ostatnich telefonow tego rozmiaru Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 5 lutego 2016 Opublikowano 5 lutego 2016 Ja tez dopiero co przesiadłem się z androida na iOS. Powiem tak, zawsze miałem same flagowce na andku, zawsze po max 6 miesiącach zaczynałem myślec o zmianie na nowszy. Teraz nam ip6 i jestem zachwycony - kompaktowe wymiary w porównaniu z flagowymi andkami, świetna jakość wykonania i chyba najlepszy os jaki istnieje. Przy okazji powoli odrzucam całą pogoń za technikaliami, bo przerzucając się z ekranu fhd na retine która jest na papierze dużo gorsza zdałem sobie sprawę, że to tylko marketing i wszystko ponad 300ppi nie na sensu bo tylko wymusza nowe podzespoły. Chyba zostanę z jabłkiem na dłużej, ten system ma coś w sobie. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 5 lutego 2016 Opublikowano 5 lutego 2016 (edytowane) Chodzą plotki że 7 ma mieć 3 rozmiary. Ile w tym prawdy nie wiem, ale widać że Cook nie jest takim ortodoksem jak Jobbs więc coś takiego ma szansę zaistnieć. Edytowane 5 lutego 2016 przez NemoKOF Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 5 lutego 2016 Opublikowano 5 lutego 2016 Dobra juz mam..i...jestem mega zadowolony.Migracja na ios mi troszke zajmie bo cale zycie latalem z androidem..ale sam rozmiar i wykonanie tego telefonu to male mistrzostwo swiata. Dla osoby ktora lubie male rzeczy to cos pieknego.To chyba jeden z ostatnich telefonow tego rozmiaru Możliwe, że niebawem jeszcze wydadzą to 5se z podzespołami 6s. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 7 lutego 2016 Opublikowano 7 lutego 2016 Na pewno wydadza mniejszy model na wiosne. Nowa generacja Apple Watcha mnie jeszcze interesuje, oby system dzialal szybciej,wiecej aplikacji i pojawila sie kamerka do rozmow. Bralbym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 Brać 5s 16gb Gold uxywka w idealnym stanie za 1000zl? Cytuj
lechu 21 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 (edytowane) Kwestia biustu. Ja bym chyba odpuścił, bo 16GB to jednak mało, chyba że masz zamiar tylko z tego dzwonić/smsować i od czasu do czasu pstryknąć jakąś fotę. W przeciwnym razie rozglądałbym się za czymś troszkę większym. Nie pamiętam w jakich wersjach wychodziły piątki, ale te 32GB to chyba takie rozsądne minimum. Dobra juz mam..i...jestem mega zadowolony.Migracja na ios mi troszke zajmie bo cale zycie latalem z androidem..ale sam rozmiar i wykonanie tego telefonu to male mistrzostwo swiata. Dla osoby ktora lubie male rzeczy to cos pieknego.To chyba jeden z ostatnich telefonow tego rozmiaru Możliwe, że niebawem jeszcze wydadzą to 5se z podzespołami 6s. No ciekawe co wymyślą. Aczkolwiek mi osobiście wydaje się że to będzie taka kula w płot jak 5c. Oni niby twierdzą że widzą zapotrzebowanie na model z 4" ekranem i że dużo osób z takich iP korzysta. Tylko że mi się wydaje że dużo osób z tego korzysta bo jeszcze nie przesiedli się z "piątek" na "szóstki" a nie dlatego że tak bardzo się przywiązali do 4" ekranu. Koniec końców iP6 i iP6s ze swoimi 4,7" wcale takie wielkie znowu nie są. Edytowane 9 lutego 2016 przez lechu Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 16gb to jest na papierze, po wyciagnieciu z pudelka wolne jest 11gb Cytuj
Gość ragus Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 (edytowane) do muzyki styknie. wyleczyłem się z telefonów 32gb i w górę, bo i tak nigdy tego nie zapycham. wyświechtany banał, ale to wszystko zależy do czego używa się telefon. qvstra, jak ci żeniłem HTC, to przez tydzień miałem do dyspozycji One i 5s. no i wybrałem jednak 5s. Edytowane 9 lutego 2016 przez ragus Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 (edytowane) 16GB jest wystarczające jeśli nie trzymamy całej swojej biblioteki zdjęć i video, tylko uploadujemy gdzieś w chmury. Też się teraz rozglądam za 5s dla dziewczyny i nowego można mieć za 1200 zł, więc 1000 zł za używke to średni deal. Edytowane 9 lutego 2016 przez Q-Jot Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 Skąd się biorą te nowe 5s za 1200 jeśli cena Apple wynosi 2200? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 Oficjalna cena ze sklepu a cena rynkowa na allegro telefonow branych od operatora w PL czy Anglii to dwa rozne swiaty. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 No cena w sklepie to też podatki. Cena używek to inny przypadek chociaż i tak iPhone trzyma się nieźle. Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 Nowy, oryginalny 5s to 1700zł minimum. Te za 1200-1400zł to refurby składane w chinach na oryginalnych podzespołach apple. Jest o tym temat na myapple. 1 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 (edytowane) Zgadzam sie z Toba, tak niestety jest a ludzie zaluje wydac pare zlotych wiecej i dostaja co dostaja. Bylo to juz poruszane pare razy na forum o Apple. Edytowane 9 lutego 2016 przez Mroku333 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 chcialem wlasnie dla dziewczyny wziac. 16gb jej styknie, bo teraz ma tyle w piatce i jest ok. w ispot jest teraz 5s 16gb za 1700zl i jak ktos sie zastanawia wziac nowke to polecam decydowac sie jakos teraz, bo niedlugo zostana wycofane ze sprzedazy Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 Brać oficjalne nówki, naprawdę szkoda kasy POTEM na naprawy czy jakieś walenie się ze sprzedawcami. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 Dlatego warto brac oficjalny sprzet od Apple a nie z komisow lub allegro "nowe". Tutaj daje idealny przyklad: Witam, Zostałem wprowadzony w błąd przez sprzedawcę, który powiedział że w iPhone 6 mogę robić aktualizację do iOS 9.2. Podłączyłem zatem telefon do komputera, pobrałam aktualizację i... pokazuje się błąd 53. Jest to błąd, który występuje, gdy w telefonie wymieniono czujnik TouchID. Chciałbym naprawić telefon, a potem wystawić rachunek sprzedawcy. Czytałem, że koszt to 1300zł, czy to aktualne? Czy są jakieś domomowe spoko y naprawy? Nie wiem powiedzmy przelutowanie kości pamięci? PS. Dzwoniłem do iSpotu (jednak salon jest 150KM od mojego domu, więc wybiorę się tam dopiero na weekend), i zapytałem o koszta. Dowiedziałem się, że oni oszacują koszta po dostarczeniu telefonu. W telefonie była wymieniana obudowa (o czym dowiedziałem się swoją drogą po tym problemie), ale konsulta Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 telefon pewny, bo od dziewczyny kumpla i w mietowym stanie, ale odpuszczam, bo dziewczynie spodobal sie htc one a9 i to raczej on bedzie brany pod uwage Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 11 lutego 2016 Opublikowano 11 lutego 2016 Ja po rozmowach z serwisami dowiedziałem się jednego - nie ma czegoś takiego jak oficjalne, oryginalne części do sprzętów Apple. Po prostu Apple tego nie sprzedaje a że mocno kontrolują swoją produkcję, to próbują jak najwięcej utrudnić życie tym, którzy takie części chcą zrobić. I niby dostajesz ekran ale potem np mruga, tasiemka się łamie, nie ma dzwięku w słuchawkach itp, itp. Po prostu mają inną politykę niż Samsung, LG, Motorola itp. I naprawianie, mimo tego że niby możliwe - staje się coraz trudniejsze ale kwiatka z aktualizacją jeszcze nie widziałem. Po prostu - wziąć jakieś raty 0% ale wziąć sprzęt od oficjalnego dystrybutora. Może ślicznie wyglądać ale potem się okazuje, że 50% rzeczy w środku wymieniona była, bo był zalany np. i ma nową obudową. Szkoda zdrowa - potem i tak ludzi jeśli im zależy kupują w normalnym sklepie tak naprawdę tracąc kasę bo kupili najpierw bubla. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 11 lutego 2016 Opublikowano 11 lutego 2016 telefony oddawane do oficjalnych serwisow apple'a w polsce (np ispot taki ma) nie naprawiaja telefonow, a wymieniaja je na nowe. chyba, ze jest peknieta szybka to wtedy jest mozliwa platna wymiana za 649zl. sa tez nieoficjalne serwisy, ktore bawia sie w naprawianie na czesciach z chin - tzw. refurby/refurbished. a z nimi to juz loteria - mozna trafic na sprzet, ktory podziala dlugo i bezawaryjnie, albo na taki, ktory padnie po miesiacu. btw. warto sobie sprawdzic czy sprzet, ktory mamy nie kwalifikuje sie na program wymiany apple'a: https://www.apple.com/pl/support/exchange_repair/ + do tego nalezy doliczyc polksiezyc na przedniej kamerce w 6 i 6+, w ktorych czesto cale telefony wymieniane sa na nowe, zamiast tylko poprawy samej kamerki Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 11 lutego 2016 Opublikowano 11 lutego 2016 Apple ma taką politykę - wymieniamy ale ten telefon jest odsyłany "gdzieśtam" gdzie pewnie producent czy zaufane, kontrolowane serwisy odzyskują części czy płyty główne itd. Chodzi tutaj o pełną kontrolę nad cały procesem - części Apple po prostu nie sprzedaje w ogóle. A i wymiana za 649 w Polsce to tak naprawdę nowość chyba od poprzedniego roku. Wcześniej było z tym gorzej z tego co pamiętam - znajomy który stłukł zapłacił ponad 1300 zł w iSpot jakieś 2 lata temu za IP5s. No cóż - ja osobiście jakbym miał brać to od razu Apple Care Plan albo ubezpieczenie jakieś dodatkowe i jak się kończy to na allegro i nowy. Bo potem to kaplica jak coś padnie. Jak człowiek jest sam i dba to ok, ale jak ma dzieci to różne dziwne rzeczy potrafią się dziać z telefonami. Ja nie mam dzieci jeszcze ale moja była szefowa naprawiała nagminnie IP wszelakie bo: napluł, upuścił, rzucił, wrzucił do soku, zalał zupką... po prostu pełna gama zniszczeń ;-) Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 11 lutego 2016 Opublikowano 11 lutego 2016 apple care na iphone nie mozna kupic w polsce. jak kupisz np w niemczech w apple store to gwarancja jest uznawana u nas, no ale u nas nie kupisz xd te szybki w nie sa wymieniane w polsce, a w holandii i caly proces trwa okolo 10dni. ponadto telefon nie moze byc bardzo powgniatany, bo inaczej serwis tego nie uzna. sam uzywki od kompletnie obcej osoby bym nie kupil, ale z telefonami znajomych nie mialbym tego problemu. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 11 lutego 2016 Opublikowano 11 lutego 2016 Jak znasz historię co oczywiście wiesz co kupujesz i to jest oczywiste. Chodzi mi o "okazje" na aledrogo i takie tam "oferty". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi