Skocz do zawartości

iPhone

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pierdzielę jakiego Apple ma dziwnego bota odbierającego telefony. Pyta Ci się w jakiej sprawie dzwonisz i musisz im coś mówić, to chyba rozpoznaje jakieś słowa kluczowe i na tej podstawie próbuje zawęzić temat rozmowy. Ale najlepsze jest to, że w tle słyszałem jak ktoś stuka coś na klawiaturze. Creepy trochę.

Potem słuchasz sobie Coldplay w oczekiwaniu na bardzo miłą panią konsultantkę i dalej jest super :cool:

Chyba ios10 jest już normalnie do ściągnięcia.

Aktualizować, nowa wersja systemu jest super.

The iOS 10 APIs now spread out the work done during the lifecycle of a cell. Cells are now setup well before they need to be rendered, and the display process is spread out so a row of many cells doesn't need to be rendered at the exact same time right before they need to be shown on the screen. Cells are also kept for longer after they exit the screen, which means if the user quickly scrolls back the cell display method can simply be called again rather than having to get a new cell from the reuse queue, set it up, and draw it.It honestly surprises me that Apple didn't make these changes sooner, because the impact on performance is dramatic.
The iPhone 5s on iOS 10 has better scrolling performance than it ever has in the previous three years. This sort of thing is difficult to profile well even with XCode and Instruments, but I think it'll be immediately obvious to users that performance is improved, especially for users of older iOS devices that haven't had such a good time after being updated to iOS 8 and iOS 9.
Edytowane przez ragus

Ja pierdzielę jakiego Apple ma dziwnego bota odbierającego telefony. Pyta Ci się w jakiej sprawie dzwonisz i musisz im coś mówić, to chyba rozpoznaje jakieś słowa kluczowe i na tej podstawie próbuje zawęzić temat rozmowy. Ale najlepsze jest to, że w tle słyszałem jak ktoś stuka coś na klawiaturze. Creepy trochę.

Potem słuchasz sobie Coldplay w oczekiwaniu na bardzo miłą panią konsultantkę i dalej jest super :cool:

Ja lubie do nich dzwonic z glupimi pytaniami typu "czy mozna naladowac magic mouse 2 ladowarka od Iphone?". :lapka:

PS: Mozna.

Uwaga, komunikat. Jakiś trefny update wypuścili przez OTA. Uwala nowsze modele i trzeba przywracać przez iTunes.

NOTES

What's happening?

The OTA update version might be corrupted. The update will download completely, verify prior to install, go into the Apple update screen, then crash into the "Plug into iTunes" screen. The update bar went as far as about 75% - 80%.

Who is affected?

So far, only iPad Pros, iPhone 6S / S+ and iPhone SEs have complained of corrupt installs. All of those who have complained used OTA updates, so it may affect more.

What do I do?

1.) DO NOT USE OTA UPDATES - it's the most common culprit in the bunch. Avoid it like the plague.

2.) IF YOU ARE UPDATING, USE USB + iTUNES. Those who have been successful have used the iTunes download. Slower, but working.

3.) IF YOU ARE BRICKED - Plug into iTunes and use "Update" to clear out your problem. You don't need to do a full restore, thankfully. I've done a simple update and everything worked swimmingly.

ragus jakie specjalistyczne info tu wklejasz, jakby notkę z WWDC czytał :D

Byłem dzisiaj pierwszy raz w Apple Store. Ch,ujowe, nie podoba mi się. Fakt, wielkie i w miarę "designerskie", ale pełno ludzi, nie wiesz w sumie gdzie masz podejść bo są tylko stoły z produktami, nikt się Tobą nie interesuje, podchodzisz do jakiegoś "geniusa" to parę razy podchodzi z Tobą do jakiegoś innego i wszystko starają się załatwić jak najszybciej bo już ktoś następny czeka. Meh. Fajnie będzie w dzień premiery coś czuję xd

Mnie tam się podoba. Że nie zawsze zagadują, to i lepiej, bo kupowałem tam raz, a oglądałem przynajmniej kilka i przynajmniej na lajcie można przyjść pomacać nowe ajfony. Największy plus za obsługę klienta, zwroty bez problemów, tak samo możesz od razu rozpakować produkt, sprawdzić czy nie ma żadnej skazy, zwalonego ekranu i wymienić od razu na kolejny egzemplarz.

No mam na dole English predictive, ale klawiatura sama nie zmienia sie z PL na UK podczas pisania zdan.

Jaka chujnia. Nie dali polskiego slownika, czyli nie ma tej funkcji. xD

http://www.cultofmac.com/441836/how-to-set-up-multilingual-typing-in-ios-10/

A tak sie cieszylem na ta zmiane, bo to przelaczanie jest irytujace.

Probowalem ustawic glowny jezyk jako jezyk polski i dodac angielski slownik, ale nie dziala. Moze cos robie zle, Ragus pomusz. :<

Edit:

Polski nie dziala, bo nie ma slownika:

http://forums.imore.com/ios-10/367305-multilingual-typing.html

Edytowane przez Gość