raven_raven 12 013 Opublikowano 28 marca 2017 Opublikowano 28 marca 2017 Musiałem przekompilować wszystkie dependencje w projekcie bo wraz z iOS10.3 wyszedł też Xcode 8.3 i Swift 3.1. Na szczęście nie było z tym tyle zachodu co ze Swiftem 3.0, więc daję mu 6/10 mógłby nie wychodzić. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 28 marca 2017 Opublikowano 28 marca 2017 iOS 10.3 - nic.byłem w każdej dev (nie public...) becie od pół roku.ajoes jest coraz bardziej niedopracowany, zmiany znikome.fajny jak zwykle, ale wieje nudą. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 28 marca 2017 Opublikowano 28 marca 2017 Z tego co czytalem, to poprawili stabilnosc na 7/Plus, ale za to kosztem dzialania baterii. Na iOS 10.2 bateria mi trzyma max 7,5h. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 28 marca 2017 Opublikowano 28 marca 2017 (edytowane) stabilność xDbyła spoko, na iOS 6,7,8... i się zaczęło 'nieapple'.modeli się namnożyło, wsparcie 5letnie pchane na siłę i efektem jest to, że w becie 5 tego nowego iOSa miałem czarny ekran przy otwieraniu każdej apki, łącznie z systemowymi. (tak tak, to beta, ale feedbacki leciały za każdym razem)efekt porównywalny do tego : pan Myrek od remontu ruszył instalacje która działała, z.(pipi)ał, poszedł i nie działa.systematycznie jest tylko gorzej.siedzę w tym od lat i trochę żeżuncją jest zarówno nowy iOS, jak i iPhone7. -cud, że te galaksy nołty wybuchały, to ratuje Cook'a(nic dziwnego, że w 2016r 6S poszedł ogólnie lepiej niż 7 po premierze - inaczej niż co roku, nie było tych co mówili 'poczekam do premiery) w moim odczuciu Apple spada, to nic gwałtownego ale mi się odechciało im płacić za sprzęty.jest mniej premium, bardziej Xiaomi w ostatnich 2latach.no szkoda. Edytowane 28 marca 2017 przez II Noxx II Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 marca 2017 Opublikowano 28 marca 2017 Jeśli mam być szczery to mam odwrotne wrażenie, bo pracuję z tym systemem już parę lat od "kuchni". iOS7 był nowy, świeży, dużo nowych rzeczy sobą zaprezentował, ale miał dużo braków i sporo rzeczy dostępnych tylko dla Apple. iOS8 było krokiem w dobrą stronę, ale ja pier,dolę jakie to było zbugowane gów,no. Niech o tym systemie świadczy to, że KAŻDY sprzęt z nim dostał update do iOS9, bo nie chcieli nikogo na tym syfie zostawiać i zmuszać nas developerów do utrzymywania wsparcia dla tego syfu. iOS9? Szanuję jak poje,bany, stabilny, wprowadza dużo dobroci od programistycznej strony i ogólnie dobra sprawa. iOS10 wprowadził spore zmiany zarówno dla użytkowników jak i developerów, będąc przy tym wciąż spójnym i stabilnym, też szanuję. Jak dla mnie jest coraz lepiej, narzędzia developerskie wciąż mają braki, ale jest ciągła poprawa. Xcode 7 był gówniany, 8 jest już całkiem ok (chociaż ubili pluginy je,bani). Swift też się bardzo ładnie rozwija i otwarcie jego kodu źródłowego i rozwoju również szanuję jak poje,bany. Na razie spoglądam w przyszłość z optymizmem, chociaż nie powiem, ich ruchy w kwestii komputerów i tabletów mi się średnio podobają. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 28 marca 2017 Opublikowano 28 marca 2017 (edytowane) Narzędzia dla developerów faktycznie idą w dobrą stronę - aż się chce oglądać WWDC.natomiast ja patrzę na to od strony użytkowej / sprzętowej. powiedzmy że też z tymi sprzętami pracuję - raczej od strony elektronicznej. iOS 9, a szczególnie 10 bardzo zmęczył wszystko co jest oparte o A6 i A7... poprawek/dodatków raczej jest niewiele, a sprzęt dyszy - nieważne czy to iPhone, czy iPad.-ja wiem, że producent nie może w nieskończoność aktualizować urządzeń sprzed lat, bo zmaleje popyt na topowe modele, ale hmm... od czasu pogrzebania iPhone 4 aktualizacją do iOS 7.0 - tendencja się utrzymuje i moim mniemaniu trochę zaciera to ideę ekosystemu Apple - gdzie producent hardware'u ma swój własny...software - bo ten jest niedoskonały, działa niedoskonale lub ucegla urządzenia, które sypią raz po raz błędami pamięci. widzę to po prostu codziennie i chyba jest mi trochę...przykro Inaczej sprawa ma się z Mac'ami. była jedna wtopa...Mavericks.joszimitsu mimo nowego layoutu wszedł dosyć gładko na starsze konfiguracje, a kapitan tylko to jeszcze poprawił-szanuję Edytowane 28 marca 2017 przez II Noxx II Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 29 marca 2017 Opublikowano 29 marca 2017 No OSX to jest kocur, na kompach z 2011 czy nawet 2009 cały czas śmiga. Wiadomo, postęp już nie ten co na przełomie wieków, ale wciąż. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 31 marca 2017 Opublikowano 31 marca 2017 Jestem ciekaw czy iOS 11 wniesie coś nowego, pomiędzy 9 a 10 różnic praktycznie nie było jak dobrze pamietam. Osobiście szanuje bardziej OS X niż iOS, mam iMaca z 2011 i gdyby nie fakt ze pracuje na nim w programach do obróbki zdjęć i w tej kwestii trochę nie domaga, to nie widać po nim wcale zmęczenia. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Wlasnie z iOS9 do iOS10 było najwięcej zmian w historii. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) (*) SE mi się nie włącza. Całą noc leżał na kablu, niby się ładował, rano trup. Ja pierd,ooooole. Na drugiej ładowarce to samo. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez ragus Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 pomiędzy 9 a 10 różnic praktycznie nie było jak dobrze pamietam. może czas na wizytę u lekarza w takim razie albo chociaż lecytynkę czy co tam się bierze na poważne braki w pamięci długotrwałej Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 To się (pipi) wyrobiłem xD Na styk. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 To się (pipi) wyrobiłem xD Na styk. Co sie dokladnie stalo? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 ragus nie odpowiadaj mu to sobie pójdzie Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Apple dobra firma, wypuscila aktualizacje dla ragusa brickujaca telefon aby mogl w ostatni dzien wymienic na nowy. Jakis postronny kretyn by jeszcze pomyslal, ze iphony sie potrafią zepsuc. Niesamowita firma. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 pomiędzy 9 a 10 różnic praktycznie nie było jak dobrze pamietam. może czas na wizytę u lekarza w takim razie albo chociaż lecytynkę czy co tam się bierze na poważne braki w pamięci długotrwałej faktycznie, powaliły mi się cyferki Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Między 8 a 9 było malutko Przynajmniej w kwestii mocno widocznych ficzerów, bo dla developera to było niebo a ziemia. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 ragus nie odpowiadaj mu to sobie pójdzie WKP poza WKP? Slyszalem, ze to sie konczy ostrzezeniem Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) (*) SE mi się nie włącza. Całą noc leżał na kablu, niby się ładował, rano trup. Ja pierd,ooooole. Na drugiej ładowarce to samo. recovery/dfu mode też nie działa jak rozumiem? Edytowane 4 kwietnia 2017 przez _Shaman_ Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Między 8 a 9 było malutko Przynajmniej w kwestii mocno widocznych ficzerów, bo dla developera to było niebo a ziemia. dokładnie tak, ten czas leci za szybko... Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (*) SE mi się nie włącza. Całą noc leżał na kablu, niby się ładował, rano trup. Ja pierd,ooooole. Na drugiej ładowarce to samo. recovery/dfu mode też nie działa jak rozumiem? to jest Apple, tu sie oddaje telefon do serwisu premium, a nie jak, tfu, androbiedak zmiana romów, factory resety, czy czyszczenie dalvik-cache Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) SKOŃCZCIE z tym DFU. pomoce typu: "apple discussions" można sobie wsadzić.Problem jest czysto hardware'owy - zakładając, że przewód jest OK, a układy na płycie odpowiadające za jego rozpoznanie - sprawne. (pewnie tak jest)imo ten SE ma uszkodzone gniazdo lightning -jeśli ładowarka jest wykrywana, ładowanie "odbywa się", a % baterii wcale nie wzrasta.>serwis lub gwarancja. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez II Noxx II Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Wyprobowalem 3 miesieczna ''darmowa'' subskrypcje rodzinna, ale zamiast tego dostalem na jeden miesiac i 14,99 euro z konto polecialo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi