Skocz do zawartości

iPhone

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Powoli dorastam do decyzji o zakupie ajfonika, wkurza mnie coraz bardziej android. Doradzicie mi, co wziąć? Pojemność nieistotna, bo 32gb mi spokojnie starczy, ale czy lepiej brać 6s PLUS czy 7? A może teraz lepiej niż nie brać i poczekać na prezentacje 7s, bo wtedy starsze modele stanieją? forumku pomusz. No i przede wszystkim lepiej wziac noweczke z autoryzowanego sklepu /saturna/mm czy w abonamencie od jakiegos operatora? 

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

Grzybiarz na gwarancję go oddajesz? Jeżeli tak, to papierów nie potrzebujesz, po numerze seryjnym patrzą.

Włączył się o dziwo na weekend. Ale i tak dzwoniłem do serwisu - możliwe, że to coś z płytą. W sumie jakby się powtarzało, to pojadę do Wroca, a na razie włączyłem iclouda.
Opublikowano

Jaki pokrowiec do iPhone SE skóra, plastik czy silikon a może golas?

Najlepsza kombinacja: crystal case od spigen lub skora (apple)+ szklo na cala powierzchnie ekranu.

• Minusik 1
Gość Orzeszek
Opublikowano

Mam silikonowego casa w plastikowej skorupie firmy targus. Kilka razy zdarzyło mi sie (pipi)nac telefonem w emocjach o ścianę, nic sie nie stało :łapka: tez mam silikonowa ramkę tylko na krawędzie telefonu i tez Ok. Problem mam z czyszczeniem tylko targusa z pyłków i innych gowien dnia codziennego.

Opublikowano

Po WWDC bedzie udostepniona beta iOS 11? Nigdy nie korzystalem z bety na iPhone'ach, bo zawsze slyszalem negatywne opinie na ich temat.

Na co liczycie? Ja czekam na dark mode, poprawe stabilnosci systemu i czasu dzialania baterii i aktualizacje Siri

Opublikowano

Siri po polsku... chociaż używam raz na ruski rok, to jednak fajnie jakby w razie czego była taka możliwość.

Chciałbym też jeszcze bardziej przyciemniać ekran, w tym trybie nocnym i tak razi.

Opublikowano

PANOWIE ZNOWU PROBLEM!

Znowu padł ten ajfon. Przez trzy dni chodził normalnie, bez karty SIM, potem laska włożyła kartę, i rano budzik się nie włączył, bo telefono znowu padł.

Włączyłem go home + power i działał, a w robocie lasce znowu padł. Pie***ona chinszczyzna.

Gadałem z serwisem Apple i gość mówi, że może to płyta główna, bo on nie widzi żadnych nieprawidłowości w baterii i jej zużycie nadal wynosi chyba 0.

Kazał mi skontaktować się z serwisem na miejscu we Wrocu lub Poznaniu. Do Wroca mam jakieś 2 godziny jazdy :/

Ale widzę, że można też wysłać im sprzęt:

http://www.cortland.pl/serwis-zlec-naprawe.html

Korzystał ktoś z tego? Trochę się cykam że wyślę komuś telefon, oni nie pomogą i stracę jeszcze telefon.

Opublikowano

nie będę tutaj bronił iPhone, ale każdy sprzęt może się zepsuć - tutaj prawdopodobnie usterka była trudna do zdiagnozowania.
-polecam TYLKO oryginalne akcesoria, jak np. przewód lightning z certyfikatem 
nie kupisz tego taniej niż za około 70zł

wszystko inne po prostu uszkadza właśnie to, co tam u Ciebie padło na płycie 
-a jest to element wyjątkowo narażony na uszkodzenie przy każdym ładowaniu 

w każdym razie jeśli Cortland przyjmuje zlecenie naprawy i jest uszkodzone mobo - szykuj się na nówkę sztukę bez jakichkolwiek wad :)

Opublikowano

To laski telefon, kupiony w oficjalnym sklepie Allegro. Ładowarkę pewnie używamy na zmianę, bo już nie wiem, która jest która, ale obie oryginalne.

Dodam, że wcześniej miała takie skoki w baterii, jak np. z 70%, a za chwilę 20. Telefon ani jej nigdy nie spadł, ani nie jest zalany, ani jailbreak, nic - a apki, to tylko endomondo, retrica... nic więcej.

Trochę mnie to wkurza, bo jednak mam kawałek drogi, a odbiór osobisty :/

Gość ragus
Opublikowano

tydzień maks

beka z komenatrzy grzybiarza, że mu oficjalny serwis telefon ukradnie xd

Gość ragus
Opublikowano

wystarczy poczytać kilka opinii o serwisie żeby wybić sobie z głowy takie głupie gdybanie. serwis jest bardzo dobry.