Skocz do zawartości

iPhone

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

"średnia 3,4" 
teraz przemyśl jacy są Polacy, jak bardzo pretensjonalni i dlaczego naku.rwiają im jedynki w opiniach za to, że psuje się sprzęt który Cortland jedynie sprzedaje (=pośredniczy).

ja nigdy nie miałem problemu z nimi i generalnie olewam opinie podludzi, którzy oczekują cudów, bo np. wrzucili telefon do wody.
i jeszcze jedna jasna sprawa : jak ktoś w tym kraju jest dobrze obsłużony, to prawie nikt nie mówi : DZIĘKUJĘ
jak jest jakikolwiek zgrzyt - litania na pół internetu i rozwlekanie dramy.

Edytowane przez II Noxx II

nie będę tutaj bronił iPhone, ale każdy sprzęt może się zepsuć - tutaj prawdopodobnie usterka była trudna do zdiagnozowania.

-polecam TYLKO oryginalne akcesoria, jak np. przewód lightning z certyfikatem 

nie kupisz tego taniej niż za około 70zł (...)

Kable z certyfikatem MFI zaczynają się od 40zł po marketach, a sam upolowałem kiedyś w auchanie dwie sztuki z firmy SBS po 25zł.

Kable podróbki nie posiadają chipa z unikalnym ID od Apple, który potwierdza pewny poziom jakości, ale oprócz tego nic nie zmienia w procesie ładowania. Może być podróbka wykonana lepiej niż oryginał dostarczony z telefonem. No ale podróbki apple blokuje szybko i przestają działać (chyba że telefon jest wyłączony - wtedy nie ma jak sprawdzić ID w bazie).

nie będę tutaj bronił iPhone, ale każdy sprzęt może się zepsuć - tutaj prawdopodobnie usterka była trudna do zdiagnozowania.

-polecam TYLKO oryginalne akcesoria, jak np. przewód lightning z certyfikatem 

nie kupisz tego taniej niż za około 70zł (...)

Kable z certyfikatem MFI zaczynają się od 40zł po marketach, a sam upolowałem kiedyś w auchanie dwie sztuki z firmy SBS po 25zł.

Kable podróbki nie posiadają chipa z unikalnym ID od Apple, który potwierdza pewny poziom jakości, ale oprócz tego nic nie zmienia w procesie ładowania. Może być podróbka wykonana lepiej niż oryginał dostarczony z telefonem. No ale podróbki apple blokuje szybko i przestają działać (chyba że telefon jest wyłączony - wtedy nie ma jak sprawdzić ID w bazie).

bardzo się mylisz, nie będę tutaj rozpisywał szczegółów natomiast w skrócie:

-korzystając z przewodu bez certyfikatu systematycznie zużywasz szereg elementów odpowiadających za ładowanie. 

ten czip 'w przewodzie' komunikuje się z kontrolerem portu lightning.

i wyjątkowo nie jest to fanaberia apple'a, a bardzo sensowne rozwiązanie inżynieryjne 

po to powstał taki standard dla producentów, by użytkownikom.... nie psuły się telefony

oczywiście kwestie takie jak :

lepsze materiały, ładniejszy blister, kolor czy niestandardowa długość przewodu to kolejne aspekty które wpływają na cenę

z tym się zgadzam

Gość ragus

człowieku, § 2 NAPRAWY GWARANCYJNE

2. Zleceniodawca, w ramach naprawy gwarancyjnej, dostarczy sprzęt, który będzie przedmiotem naprawy do "Cortland". Sprzęt może zostać dostarczony osobiście do wybranego salonu "Cortland" lub wysłany ubezpieczoną przesyłką kurierską DHL na koszt odbiorcy.

5. W przypadku naprawionego sprzętu, wysyłanego do Zleceniodawcy ubezpieczoną przesyłką kurierską DHL, koszt transportu ponosi "Cortland".

Cortland ma umowę z DHLem i ich obowiązkiem jest wysłanie ci tego telefonu na ich koszt. Przecież to nawet na tych druczkach do pobrania jest xD.

Edytowane przez ragus

Ja mam kabel Targus kupiony na promicji, one są certyfikowane. Polecam, solidniejszy niż oryginał.

A Rayos jeśli wciąż masz dylematy to odpowiedź jest prosta: nie czekaj, 7.

A jakiś zamiennik oryginalnej ładowarki byś polecił do 6S, certyfikowaną czy cuś? Edytowane przez MYSZa7