grzybiarz 10 291 Opublikowano 20 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2017 No właśnie czytałem takie, średnia 3.4: https://www.google.pl/search?q=wrocław+cortland&gws_rd=cr&ei=0TYgWbDyFcuX6ASMyaPgDA#gws_rd=cr&lrd=0x470fc26aee7c7567:0x9a6b62d01b1e8144,1, Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 20 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2017 No spoko. Wysyłałem tam 2x macbooka, 6, SE i zawsze było rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 20 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2017 Boi się, że mu zobaczą historie Safari. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 20 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2017 (edytowane) "średnia 3,4" teraz przemyśl jacy są Polacy, jak bardzo pretensjonalni i dlaczego naku.rwiają im jedynki w opiniach za to, że psuje się sprzęt który Cortland jedynie sprzedaje (=pośredniczy).ja nigdy nie miałem problemu z nimi i generalnie olewam opinie podludzi, którzy oczekują cudów, bo np. wrzucili telefon do wody.i jeszcze jedna jasna sprawa : jak ktoś w tym kraju jest dobrze obsłużony, to prawie nikt nie mówi : DZIĘKUJĘjak jest jakikolwiek zgrzyt - litania na pół internetu i rozwlekanie dramy. Edytowane 20 maja 2017 przez II Noxx II Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 20 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2017 No spoko. Wysyłałem tam 2x macbooka, 6, SE i zawsze było rewelacyjnie. XD co ty robisz z tym sprzetem apple? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 20 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2017 Kiedyś w MacBooku 09 zepsuła mi się ładowarka, potem odkleiła się guma na dole, w 6 miałem przesunięta soczewkę przedniego aparatu, a SE opisywałem ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 22 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2017 (edytowane) HAHA Apple wprowadza złotówki w Appstorze, a oto przelicznik waluty: 1 euro to 5PLN je,bani ciekawe kiedy doczekamy się siri po polsku Edytowane 22 maja 2017 przez S(pipi)ix Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 22 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2017 (edytowane) Najpierw podwyżka z 0.89 euro (3.73 zł) na 0.99 euro (4.15), a teraz będzie 4.99 zł. Edytowane 22 maja 2017 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 22 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2017 (edytowane) Nauczcie się najpierw odczytywać tabelki a potem spamujcie. edit: Tylko pierwszy tier odstaje. Edytowane 22 maja 2017 przez sprite Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 nie będę tutaj bronił iPhone, ale każdy sprzęt może się zepsuć - tutaj prawdopodobnie usterka była trudna do zdiagnozowania. -polecam TYLKO oryginalne akcesoria, jak np. przewód lightning z certyfikatem nie kupisz tego taniej niż za około 70zł (...) Kable z certyfikatem MFI zaczynają się od 40zł po marketach, a sam upolowałem kiedyś w auchanie dwie sztuki z firmy SBS po 25zł. Kable podróbki nie posiadają chipa z unikalnym ID od Apple, który potwierdza pewny poziom jakości, ale oprócz tego nic nie zmienia w procesie ładowania. Może być podróbka wykonana lepiej niż oryginał dostarczony z telefonem. No ale podróbki apple blokuje szybko i przestają działać (chyba że telefon jest wyłączony - wtedy nie ma jak sprawdzić ID w bazie). Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 Ja mam kabel Targus kupiony na promicji, one są certyfikowane. Polecam, solidniejszy niż oryginał. A Rayos jeśli wciąż masz dylematy to odpowiedź jest prosta: nie czekaj, 7. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 nie będę tutaj bronił iPhone, ale każdy sprzęt może się zepsuć - tutaj prawdopodobnie usterka była trudna do zdiagnozowania. -polecam TYLKO oryginalne akcesoria, jak np. przewód lightning z certyfikatem nie kupisz tego taniej niż za około 70zł (...) Kable z certyfikatem MFI zaczynają się od 40zł po marketach, a sam upolowałem kiedyś w auchanie dwie sztuki z firmy SBS po 25zł. Kable podróbki nie posiadają chipa z unikalnym ID od Apple, który potwierdza pewny poziom jakości, ale oprócz tego nic nie zmienia w procesie ładowania. Może być podróbka wykonana lepiej niż oryginał dostarczony z telefonem. No ale podróbki apple blokuje szybko i przestają działać (chyba że telefon jest wyłączony - wtedy nie ma jak sprawdzić ID w bazie). bardzo się mylisz, nie będę tutaj rozpisywał szczegółów natomiast w skrócie: -korzystając z przewodu bez certyfikatu systematycznie zużywasz szereg elementów odpowiadających za ładowanie. ten czip 'w przewodzie' komunikuje się z kontrolerem portu lightning. i wyjątkowo nie jest to fanaberia apple'a, a bardzo sensowne rozwiązanie inżynieryjne po to powstał taki standard dla producentów, by użytkownikom.... nie psuły się telefony oczywiście kwestie takie jak : lepsze materiały, ładniejszy blister, kolor czy niestandardowa długość przewodu to kolejne aspekty które wpływają na cenę z tym się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 A myślicie, że lasce się ten telefon zepsuł (najprawdopodobniej płyta), przez używanie nieoryginlanych słuchawek? W sumie nie używa tych z zestawu, bo wygodniejsze ma inne. W piątek kurier będzie odebrać pakę. Szkoda, że nie wyślą kurierem, tylko trza osobiście odbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 Myślę, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 Ty akurat nie jesteś od myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 a wąchałeś jak pachnie? może wtyczka słuchawek pachnie spalenizną? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 Jak to nie wyślą kurierem? Cortland? Przecież normalnie kurier do mnie przyjechał odebrać telefon, a potem mi go doręczył. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 Cortland Poznan, odbiór osobisy lub za upoważnieniem danej osoby. Ech, pisałem do wrocka, a tu widzę w papierach serwis z poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 No to coś słabo sprawdziłeś grzybiarz. Ja do Poznania nie jechałem przez całą Polskę. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 ragus za dużo wymagasz Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 http://www.cortland.pl/regulamin-serwisu.html piąty punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 (edytowane) człowieku, § 2 NAPRAWY GWARANCYJNE 2. Zleceniodawca, w ramach naprawy gwarancyjnej, dostarczy sprzęt, który będzie przedmiotem naprawy do "Cortland". Sprzęt może zostać dostarczony osobiście do wybranego salonu "Cortland" lub wysłany ubezpieczoną przesyłką kurierską DHL na koszt odbiorcy. 5. W przypadku naprawionego sprzętu, wysyłanego do Zleceniodawcy ubezpieczoną przesyłką kurierską DHL, koszt transportu ponosi "Cortland". Cortland ma umowę z DHLem i ich obowiązkiem jest wysłanie ci tego telefonu na ich koszt. Przecież to nawet na tych druczkach do pobrania jest xD. Edytowane 24 maja 2017 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 24 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 (edytowane) grzybiarz napisz coś o murzynku teraz przecież to nie są zasady Cortlandu tylko to wynika z ustawy. Edytowane 24 maja 2017 przez S(pipi)ix Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 (edytowane) Ja mam kabel Targus kupiony na promicji, one są certyfikowane. Polecam, solidniejszy niż oryginał. A Rayos jeśli wciąż masz dylematy to odpowiedź jest prosta: nie czekaj, 7. A jakiś zamiennik oryginalnej ładowarki byś polecił do 6S, certyfikowaną czy cuś? Edytowane 25 maja 2017 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 A to nie wiem, ładowarki mi się walają ze dwie czy trzy w domu :). A i tak rzadko używam bo w pracy ciągle telefon na kablu mam i się ładuje w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi