Skocz do zawartości

iPhone

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bateria w moim iP7 mi się kiepsko zachowuje, robiłem już stawianie systemu na świeżutko żeby odświeżyć OS i pozbyć się niepotrzebnych programów, ale dużej poprawy nie ma. Wciąż podczas standby przez parę godzin np. w nocy potrafi zejść 10-15%, no tak być nie może. Chcę iść do Apple żeby jakiś Geniusz podłączył telefon do swojej aparatury i może stwierdził, że telefon do wymiany się nadaje czy tam bateria. Robił ktoś już coś takiego? Wezmą mi telefon od razu, jak stwierdzą, że jest zepsuty? Że backup przed oddaniem zrobię to oczywiste, ale interesuje mnie coś innego: dają telefon zastępczy na czas naprawy (coś czuję, że to marzenie, no ale spytać można)?

Opublikowano

Z tego co wiem to nie dają telefonu zastępczego, ale jak byłem na wymianie baterii bo była wadliwa to robią to praktycznie od ręki, co innego ze bateria w iPhona zawsze była kiepska:) pewnie powiedzą to co zawsze ze dużo appek używa danych w tle xD

Opublikowano

No jakby to z miejsca zrobili to byłoby perfekcyjnie, ale w duchu przygotowuję się już na możliwość życia z SGS3 przez tydzień :/.

Jest słaba, to prawda, ale jak zaczynałem używać iP7 to aż tak źle nie było. Jak słaba by nie była, to przez noc >10% nie powinno schodzić.

Opublikowano

od zawsze kiedy mam iphona przez noc spokjnie spada 10% sprawdze to dzisiaj i dam znac. Przy normalnym uzytkowaniu raz dziennie trzeba ladowac, najbardziej zzera baterie w moim przypadku gierki, net i ogladanie filmow, 

Opublikowano (edytowane)

No jeszcze mi się nie zdarzyło ani na 5s, ani na SE, ani na 6, żeby bateria spadła o 10% w nocy xD. 1-2% maks. Tyle, że z notyfikacji Push miałem tylko messendżera. Dopiero jak zainstalowałem baddo i tindera, to zaczęło w nocy lecieć.

Akurat jak bateria w iP działa jak trzeba, to nie ma na co narzekać, Android mógłby się uczyć. Gorzej, jak się zaczyna sypać. Od czasów 5 da się nawet zauważyć pojedyncze przypadki drenażu baterii, gdzie nawet wymiana baterii nic nie daje (przerabiałem to już wymieniając samemu w 5c baterię). Dziewczyna kumpla z 5s to samo - nowa bateria, dalej leci jak chore. Coś nie tak z płytą główną musi być chyba, albo jakiś srogi bug w iOS.

Dlatego też kruku jak ostro ci leci bateria, to wymiana może chu,ja dać. Zresztą to nieistotne, bo i tak ci pewnie nowego dadzą :cool:

Edytowane przez ragus
Opublikowano

U mnie ta sama akcja w iPhone 5C co ragus opisał. Telefon ładowany w każdym możliwym momencie (np. przy 40% ładowany w nocy przez 7 godzin gdzie po godzinie było już naładowane na 100%). Teraz po wymianie baterii jest dokładnie tak samo. Zżera ja identycznie jak wcześniej, nowa bateria kompletnie nic nie pomogła.

Opublikowano

Opłaca się w połowie 2017 roku kupować Iphona 6? ;)

Nie.

Nie.

Zdecydowanie nie.

A czemu nie? Rozglądam się za jakimś telefonem za 1200-1300, który przede wszystkim będzie miał stabilny system, bo mam już trochę dość androida.

Opublikowano

Bateria w moim iP7 mi się kiepsko zachowuje, robiłem już stawianie systemu na świeżutko żeby odświeżyć OS i pozbyć się niepotrzebnych programów, ale dużej poprawy nie ma. Wciąż podczas standby przez parę godzin np. w nocy potrafi zejść 10-15%, no tak być nie może. Chcę iść do Apple żeby jakiś Geniusz podłączył telefon do swojej aparatury i może stwierdził, że telefon do wymiany się nadaje czy tam bateria. Robił ktoś już coś takiego? Wezmą mi telefon od razu, jak stwierdzą, że jest zepsuty? Że backup przed oddaniem zrobię to oczywiste, ale interesuje mnie coś innego: dają telefon zastępczy na czas naprawy (coś czuję, że to marzenie, no ale spytać można)?

Przed iOS 10.3 bateria dzialala o wiele lepiej moim zdaniem

Opublikowano

U mnie na 6s Plusie bateria trzyma średnio ponad 6h w użyciu. Pojemność 88%. Jeśli wartość spadnie poniżej 80 Apple wymienia bezpłatnie baterie, jeśli się ma jeszcze na gwarancji telefon.

W przeciwnym wypadku taka usługa kosztuje ponad 300zł.

Opublikowano

Moim zdaniem jak ubywa przez noc 10% baterii to to nie jest wina urządzenia a oprogramowania. Coś w tle musi zjadać baterię. Znacie jakiegoś developera iOS co by ogarniał system? :)

Opublikowano

Polecacie jakieś fajne etui do iPhone 6? Do 5s miałem spigena ale zastanawiam sie czy jest cos godnego uwagi w niższej cenie. Chociaż najchętniej to nic by człowiek nie zakładał bo szkoda psuć sobie przyjemność obcowania z telefonem ;p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dobra juz trzeba naprawde myslec nad sprzedaza 7 Plusa. Ile wyrwe za wersje 128GB w bdb stanie? 670 euro to minimum imo.

Nie wiem gdzie najlepiej zamowic tego iP8. Myslalem nad zakupem w sklepie Apple, ale tam trzeba by bylo stac w kolejce z 10-15 godzin. W sklepach zawsze sa problemy z zamowieniami, wiec raczej teraz celuje bardziej w Apple Store. 

Opublikowano

Jak rozumiem, nie będzie w tym roku ulepszonego modelu flagowca z zeszłego roku, tylko wyjdzie po prostu iPhone 8/8 Plus i nowy twór w postaci iPhone X ? Ciekawi mnie jak z cenami polecą. Jak to jest z kupowaniem nowych, premierowych iphone w polsce? ciężko je dostać? pojawiają się długo po ogólnoświatowej premierze?