Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Nexus 6 - zmiana romu na 7.1.2 (start z 5.0) - telefon po 3 latach chodzi lepiej niż jak go kupiłem. Kolejny taktyczny wpis jak będę zmieniał ;-)

Ale na poważnie - co ma nie chodzić? Android jest wspierany przez Google, ale już od producenta telefonu oraz komponentów zależy czy wrzuci go na telefon/poprawi soft itd. Błędem chyba było oparcie się na jądrze Linuxa zamiast coś zmodyfikować, szukać w rodzinie BSD - może wtedy byłoby łatwiej o sterowniki? Sterowniki w Windowsie są osobnym bytem, nie muszą być jądrze przez co nie trzeba mieć źródła jądra. Teraz muszą być w jądrze. I to bardzo opóźnia pracę, nie jest w stanie Google wypuszczać aktualizacji do każdego telefonu.

Tylko, że Android to trojan, oni chcą żebyście używali ich usług, kupowali aplikacje od których mają %, płacili za YouTube RED, Google Apps itd. Sam system ma to tylko wam to umożliwić :-)

Swoją drogą większość z ludzi z iPhone'ami też korzysta z Google Calendar, Gmaila, YT, Google Maps. Także i tak gdzieś tam Gugiel was szpieguje i targetuje.

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Wyświetleń 702,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jest opcja odblokowania iphona? Ktos zgubil go i zablokowal. Mozna robic zdjęcia itp ale nie mozna wejść w menu. Opłaca się go zabierać do pl i odblokowac. Zadziała to w ogóle?

• Nie ma niestety. Padło na złą osobę.

• No to sprzedaje 5s i kupuje 3gs

Opublikowano

Aktualizacja do 11.0.2 i nie znajduje mi sieci (Plus) :reggie:

Jakieś rozwiązania?

Opublikowano

Hard Reset

Ściągam właśnie aktualizacje(też mam w Plusie) i napiszę czy są jakieś problemy.

update: U mnie po aktualizacji wszystko ok.

m4nGjyh.png

Edytowane przez sprite

Opublikowano

Nic nie pomogło. Zmieniłem na T-Mobile też nie znalazło. Jakaś możliwość żeby wrócić do starszej wersji systemu? Czy może jakieś inne rozwiązanie?

Opublikowano

A mi się tak wyświetla pogoda ostatnio:

LplJxRL.png

Zaraz wypie,rdole ten telefon do najbliższej rzeki.

Opublikowano

Szukam pretekstu, żeby kupić nowy telefon. Jak na razie do iOS10 działał bardzo dobrze niestety.

Opublikowano

Było zostawić. Ja tam iPada Mini 2 nie uaktualniam, bo wiem, że będzie pewnie ciężko. Tak samo jakbym miał 5S, czyli model sprzed 4 lat, to bym już się nie pchał na najnowszy system.

Opublikowano

Ale Mini2 działa bardzo dobrze na iOS11. Tylko ten 5S się krzaczy, może factory reset zrobię i backup z icloud.

Opublikowano

U mnie na 6 postawienie nowego systemu na czysto przyspieszyło go tak na oko dwukrotnie :)

Opublikowano

Najlepiej tryb DFU i przywracanie pełnej paczki systemu a nie OTA. OTA często zostawiają dziwne rzeczy, nawet w Apple które raczej umie aktualizować swoje sprzęty. Przy backupie zawsze warto spróbować.

Opublikowano

dLpRU6n.jpg

Nad takimi się zastanawiam, ale nie wiem czy iP8 jest wart 1000PLN więcej niż iP7.

Opublikowano

Bier 7, j biorę 7 :lapka: bawiłem się ostatnio obydwoma i różnice praktycznie żadne, poza szkłem z tyłu :dunno:

Opublikowano

Wypowiedział się Rayos co nie ma pojęcia o Iphone’ach xDD. Ósemka jest duuużo szybsza i jakbym był na Twoim miejscu to bym ją łykał(chyba że obecniesz posiadasz IP 7 to nie).

Opublikowano

Jak masz fundusze to bierz osiem. Jak nie chcesz wydawać aż tyle to bierz 7, też ją mam i na iOS11 (prócz baterii, którą mam zje,baną) spisuje się nadal tak samo, czyli znakomicie.

Plusów i 6S bym osobiście nie brał.

Opublikowano

Szkło w iP8 też się palcuje mocno.

Opublikowano

jak iP7 to tylko czerwony, ew. rose gold - przecież ten jet black wygląda jak tania ruska zabawka typu samsung

Opublikowano

Po co? No jest Chrome i jest chyba całkiem niezłe, ale nie zmienisz domyślnej przeglądarki i zawsze linki w aplikacjach będą obsługiwane w Safari. No, czasami jakaś aplikacja daje wybór bo twórca zakodował taką możliwość, ale nie jest to normą.

Opublikowano

Cos mi się z(pipi)alo na iPadzie i forum nie działa. Obsluga javascript. I nie wiem co z tym zrobić za bardzo. Chrome smiga. na Iphonie tez wszystko działa (na safari), a na ipadzie nie.