Opublikowano 26 grudnia 20204 l Dzieki za info, nie zaluje ze nie zmienilem i nie planuje bo jednak ten telefon bez etui to Z etui wydaje sie dla mnie za masywny ale w czerwonym, skorzanym od Apple wyglada bardzo ok
Opublikowano 17 lutego 20214 l Szukam futerału do iPhone 12 Pro Max. Przesiadam się z iPhone X i telefonu jeszcze nie mam, ale obawiam się że może to być wielka świnia i ciężko będzie mi go obsługiwać w moich średnich dłoniach. W związku z tym pomyślałem, że może warto by zainwestować w futerał, który ma taką opcję wyciągnięcia linki przez którą można przełożyć palec. Coś takiego: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Opublikowano 19 lutego 20214 l Zakupiłem 12 mini, generalnie jestem zadowolony, przesiadka z pierwszego SE wyszła bardzo pozytywnie. Telefon mógłby być jeszcze mniejszy jak dla mnie, ale jest ok, przyzwyczaję się. Brak touch id nie jest tak bolesny w warunkach domowych, bo face id działa szybko i fajnie, no ale wystarczy wyjść z domu i trzeba ciągle bawić się kodem, bo przez maskę nie da się telefonu odblokować czy zapłacić w sklepie. Trochę szkoda, że nie dali touch id gdzieś z boku telefonu jak w tabletach, w obecnych czasach byłoby to zbawienne.Na duży minus kurz, telefon go łapie strasznie szybko, przez co cały jest już zakurzony i nie wygląda to za dobrze. Szkła zamówione, więc może będzie ciut lepiej jak już założę na przód i tył.Oled wymiata i tylko już żal, że nie mam też tv oled
Opublikowano 19 lutego 20214 l Ja także przesiadłem się na 12 mini, też po tymczasowym użytkowaniu pierwszego SE i jestem zachwycony. System wiadomo, błyskawica, chodzi jak należy, ale to czego się bałem to korzystania z FaceID i innego umiejscowienia paska sterowania oraz skrótu do uruchomionych aplikacji... No tak po kilkunastu minutach cały niepokój odszedł w niepamięć, bo FaceID chodzi genialnie, pasek sterowania wybiera się wygodnie, dzięki małym gabarytom telefonu, a i skrót do aplikacji również wskakuje intuicyjnie. Czego jestem świadomy to średnia bateria, ale spokojnie cały dzień, a nawet więcej jestem w stanie normalnie go użytkować bez jakiegoś specjalnego oszczędzania. Na ten moment bardzo udany zakup i myślę, że spokój na kilka kolejnych lat.
Opublikowano 19 lutego 20214 l 12 mini wydaje mi się najlepszym telefonem wydanym w ostatnim czasie i szkoda, że podobno nie sprzedaje się najlepiej (w porównaniu do innych 12). Ale główną konkurencją wydaje się być popularny SE 2, który z racji dużo niższej ceny jest bardzo atrakcyjną alternatywą, a do tego nie ma Face ID, które przez chodzenie w maskach bardziej przeszkadza niż pomaga (dla mnie dealbreaker). Dalej czekam na odpowiedź ze strony czegoś z Androidem, są jakieś ploty o nowej Xperii Compact, ale jak się nie doczekam, to chyba kupię SE 2, bo to jakaś paranoja, że wśród dziesiątek nowych modeli nie ma żadnego mniejszego.
Opublikowano 19 lutego 20214 l Poradniki na yt jak ogarnąć face id z maską dają radę i już telefon się odblokowuje, więc chociaż tyle.Z mini jest problem ceny, dopłacić 100 dolców i masz 12, więc ludzie wolą większy telefon. Jakby był tańszy to z pewnością miałby większe zainteresowanie. Za kolejne 4 lata będę się martwić co dalej, więc liczę, że na tyle obecny mi wystarczy.
Opublikowano 19 lutego 20214 l Jest pewna grupa ludzi glownie 30-40 ktorzy cieplo przyjmuja male telefony jak SE albo Mini, sam do takiej naleze. Mysle ze problem jest w tym ze ludzie kupuja duze telefony bo zastepuja im one komputer. Slyszalem juz o przypadkach ze ludzie nie maja zwyklego kompa w domu tylko uzywaja urzadzen mobilnych. Niedlugo obsluga office znow bedzie rarytasem jak w latach 90tych.
Opublikowano 19 lutego 20214 l To z zastąpieniem komputera, to po pierwsze. Szczególnie w krajach rozwijających się, ludzie przeskakują etap komputera czy nawet TV w domu i zadowalają się telefonem z dostępem do internetu. Z kolei np. kobietom większy ekran nie przeszkadza, bo noszą telefon w torebce. Młodzież chce większy ekran do tik toków. Starsi żeby lepiej widzieć drobny tekst. Widziałem też ciekawy argument odnośnie wersji 12 właśnie, że ludzie wolą większy telefon, bo od roku i tak są zdecydowanie mniej mobilni i więcej korzystają ze smartfona w domu, a nie na mieście czy w podróży. Ja z kolei chcę poręczny telefon obsługiwany jedną ręką i mieszczący się w kieszeni, a wielkość ekranu ma dla mnie nieduże znaczenie, bo do filmów mam tablet, do pracy komputer, a w samochodzie Android Auto. Niestety jestem w mniejszości. 54 minutes ago, Moldar said: Z mini jest problem ceny, dopłacić 100 dolców i masz 12, więc ludzie wolą większy telefon. Paradoksalnie osobiście wolałbym dopłacić za miniaturyzację i mieć mniejszy telefon.
Opublikowano 20 lutego 20214 l A ja wlasnie wzialem 12 pro max, bo chcialem lepsza baterie i wiekszy ekran, bo na telefonie glownie ogladam filmiki.
Opublikowano 23 lutego 20214 l Bardzo fajnym bajerem jest mozliwosc odblokowania telefonu jesli posiada sie Apple Watcha, maseczeki wtedy nie straszne.
Opublikowano 23 lutego 20214 l W sensie o co chodzi? Mam apple watch i z chęcią się dowiem.Edit, ok mam, będzie to w wersji 14,5. No to czekam
Opublikowano 23 lutego 20214 l Ten unblock ma tez dzialac na autoryzowanie platnosci/dostepu do aplikacji?
Opublikowano 24 lutego 20214 l Koledzy? mam iphone 8 i dziś zauważyłem, że głośność jest na zero. Próbowałem podgłosić podgłosić przyciskami po lewej stronie, ale telefon sam wycisza. Ktoś ma jakiś pomysł co jest nie tak? Problem solved. Wystarczyło wyłączyć i włączyć telefon. Edytowane 24 lutego 20214 l przez milupl
Opublikowano 21 marca 20214 l W dniu 24.02.2021 o 09:05, milupl napisał: Koledzy? mam iphone 8 i dziś zauważyłem, że głośność jest na zero. Próbowałem podgłosić podgłosić przyciskami po lewej stronie, ale telefon sam wycisza. Ktoś ma jakiś pomysł co jest nie tak? Niedługo kurwa w nowych srajfonach nawet za danie głośniej volume będzie się płacić. xddddd W ogóle jak można kupić słuchawkę za 5 tysi i nie można dzwonka sobie wgrać tylko płatne od Apple? W którym wieku żyjemy?
Opublikowano 21 marca 20214 l 3 minuty temu, Bartolinsky napisał: Można zmienić od kilku lat na własne dzwonki. Normalnie *.MP3 wrzucę na iPhona i będzie działało jako dzwonek? :>>>
Opublikowano 21 marca 20214 l MP3 do itunes, tam ewentualnie poustawiać czas dzwonka, potem konwersja i do telefonu.
Opublikowano 22 marca 20214 l mp3 i ustawianie własnych dzwonków czy my znów żyjemy w latach 90?xddddddd
Opublikowano 22 marca 20214 l 5 hours ago, kubson said: mp3 i ustawianie własnych dzwonków czy my znów żyjemy w latach 90?xddddddd MATI WEŹ MI WYSLIJ EKSPLOŁŻYN BLUTACZEM
Opublikowano 23 marca 20214 l Największy minus - placenie za markę i brak możliwości grzebania głębiej w systemie. Wyjebane mam na zabawę z jb. W domu mam 12 pro i nie znajduje różnicy w szybkości działania z moim Samsungiem. Z całym szacunkiem dla Apple - niech sobie ludzie kupują co chcą, ja nie muszę się dowartościować i kupować słuchawkę za 5k żeby błyszczeć.
Opublikowano 23 marca 20214 l Najwiekszy minus iphone to słaba bateria. Reszta gites. Chociaż jakbym miał zostać tylko przy jednym systemie to zdecydowanie android, na więcej pozwala.
Opublikowano 23 marca 20214 l Czy ja wiem czy takie płacenie za markę? Swego czasu chciałem się przerzucić na iPhone'a, mądry kolega mi doradził 'a daj spokój, za 1k kupisz Xiaomi, które działa identyko'. No i po niecałych dwóch latach Xiaomi wylądował w koszu na śmieci, bo zaczęły się z nim dziać dziwne rzeczy (sprawiające, że telefon był bezużyteczny), nie mówiąc już o kulturze pracy urządzenia. Jak ja tego chińskiego ścierwa nie cierpię. Kupiłem później produkt Apple i działa zgodnie z oczekiwaniami. Grzebanie głębiej w systemie? Jestem za stary. Telefon ma dzwonić/odbierać połączenia, mieć szybko działające appki mailowe, finansowe, plus robić ładne zdjęcia. Wyje.bongo na "grzebanie głębiej w systemie", co tam chcesz grzebać? Kultura pracy okay. Wizualnie estetyka okay. Żyć nie umierać. Niestety dobre telefony kosztują podobne pieniądze co iPhone, a drugi raz w karakana z chin to ja nie wejdę.